prosím ty, které mají zkušenosti s hennou. Nechávám si odrůst chemickou barvu a láká mě zkusit hennu. Jen by mě zajímalo, zda opravdu vysušuje vlasy a zda když půjdu do bazénu, bude pouštět barvu?
Kupuji si hennu v dm drogerii a barvu pousti asi jen pri prvnim myti, takze bych asi nebarvila hlavu a hned pak do bazenu, ale jedno, dve umyti mezi tim dala, a pak by to melo byt ok. Jinak k tomu vysouseni - po henne mam vlasy takove trochu hrubsi, ale diky tomu mam spis pocit jejich vetsiho objemu nez vysuseni. Navic neni to nic, co by nevyresil kondicioner.
Po barvení hennou dám o něco větší množství masky než obvykle a vlasy mám krásně hladké a lesklé 😉 mně tedy nevysušuje, ale určitě bude záležet na henně i tvých vlasech.
Barvim hennou uz nekolik let. Pred tim meliry, barva, vlasy slabe, roztrepene, děs :( po henne lesk, objem, delka, kvalita. Znacek jsem uz par vyzkousela za ty roky, henna z drogerie je k nicemu, ta s tou opravdu kvalitní nema nic společného, jen jméno. Obsahuje nejake přídavné latky. Pouzivala jsem Khadi , indicka, je drazsi, ale vyborna. Ale ted uz dele hennu Five Fives, neboli Henna Lamda. Je levnější, egyptska, vyborna, o smyvani nemuze byt u kvalitních henn ani sluvko. A micham ji s bezbarvou z Prodej bylin. Hodně lidi mi chvali vlasy. Chemii už nechci videt.
Jo, a proti vysouseni do henny pridej lzici, dve, oleje, ne slunecnicovy. Radsi olivac, nebo khadi vlasovy olej. Vlasy budou luxusni...
Používam tiež khadi a práve naopak, vlasy konečne nemám suché. Aj keď ja som predtým nefarbila ničím.... žiadnu farbu nepúšťa.
Co jsem viděla, tak Khadi krylo i šediny. Nepřišlo mi, že by vysušovalo.
Super, takže zatím žádné negativa. Další obavy mám jak mi chytne barva. Mám středně hnědou barvu vlasů + tmavě hnědou chemickou. Nechávám odrůst. Jak u Khadi chytá odstín HENNA & AMLA & JATROPHA. Nechci vyloženě zrz nebo červenou, ale spíše kaštan až mahagonově hnědo červené 😉
Henna půjde do červena asi vždycky, jak se bude postupně vymývat. Hlavně na sluníčku budou odlesky červené. Mně ta Henna+Amla+Jatropha chytla asi jako čerstvé kaštany.
Ahoj, mě henna neseděla! Používala jsem dražší a kvalitní. Vopruz je aplikace a pak taky to, že nemůžeš experimentovat. Vlasy se postupně ztmavují a odstín není nikdy tak krásný, zářivý a neflekaty jako u kvalitní barvy. Měla jsem vlasy úplně hrubé. Původně je mám vlnite a se sklony k suchosti. Používala jsem masky, oleje.. Nepomohlo. Fakt hnusné naomak, když se namocily a barvu pouštěly... Ručník od toho, v bazénu jsem měla barevné kapky na ramenou... Nakonec jsem se vrátila k barvení. První dvě barvení byly experiment, měla jsem nádech do zelena 😀 teď jsem ráda, že jsem se toho zbavila. Mám je i zesvětlené, chodím jen ke kadeřnici na L'Oréal barvy a v životě jsem neměla lepší vlasy!
Ahoj holky, starší diskuze, ale novější jsem nenašla, pokud má někdo aktuální zkušenost s touto značkou přírodních barev a kosmetiky, budu moc ráda za sdílení. Už delší dobu pokukuji po jejich barvách na vlasy a také po vlasové i tělové kosmetice, máte nějaké aktuální zkušenosti, prosím?
Asi záleží jaká henna, takovou tu z normální drogerie bych asi neriskovala. Já si dávala hennu od Khadi a ani v bazénu, ani v moři mi nepouštěla. Akorát pokud se pak budeš chtít vrátit k chemickému barvení, můžou ti barvy chytat jiné odstíny i třeba po 2 letech od nabarvení hennou.