Barvení dětského oblečení na béžovo

ivetas01
29. bře 2018

Ahoj ženy, nemáte náhodou někdo zkušenost s barvením oblečení na béžovo (Duha)? Objenala jsem dceři krémové (ivory) capáčky a čelenku a ono to přišlo zářivě bílé, potřebovala bych z toho udělat odstín do krémova a nevím jestli ta béžová barva je dobrý nápad.
Moc děkuji za rady!

swetlusska
29. bře 2018

Rozhodně bych pro dítě oblečení nebarvila, aby nemělo reakci - ekzém.

verusky
29. bře 2018

a ma nekdo zkusenost pro dospeleho? kdyz se nabarvi na cerno, pousti to?

pejskyne
30. bře 2018

Pouští bohužel zpravidla cokoli doma barvené (duhou). Proto bych na miminko nebarvila, bála bych se, že to bude dráždit kůži. Pro 1,5letého syna jsem teď teda barvila tričko na maškarní a OK, ale byl v tom jen pár hodin a vím, že kožní reakce na nic nemívá. Z bílé na béžovou se dá obarvit v černém čaji a to je stoprocentně bezpečné 😉

eithelwing
30. bře 2018

Když jsem barvila duhou, prepirala jsem to pak ještě v octové vodě. Přišlo mi, že to pouštění barev trochu omezí, ale samozřejmě to časem stejně trochu bledne.
Na děti, které ještě hodně slintání, ocucaji si vlastní rukáv apod., bych raději nebarvila. 🤔

verusky
30. bře 2018

@pejskyne to je skvely tip. a kdyz vyvarim bily kapesnik v hodne silnem cernem caji, jakou dostanu barvu, svetle ci stredne hnedou? co myslite? a pousti to pak?

snahnah
30. bře 2018

@pejskyne Potvrzuju barvení černým čajem :D Měla jsem bílý potah na gauč...nešlo to dolů ani po několikátém vyprání.

pejskyne
31. bře 2018

@verusky Pouští to úplně minimálně, koncentraci je potřeba vyzkoušet