Jak vaše matky/tchýně prožívají babičkovství? Chladně, nebo jsou zase až moc přehnaně akční?
@mrstte Tak to si užiješ až se narodí 😥
Moji rodiče se můžou přetrhnout, mamce dokonce manžel říká babí obden, vážně chodí obden😁 tchýně se klidně neukáže i půl roku a žádný stres, a to bydlí cca půl hodiny pěšky 🤷
@neliniezoe A to ti nevadí že chodí obden?
Moje mamka nadšená, první vnouče taky že🙂
Tchýně zezačátku mě to až mrzelo jak je to neštípe, taky už čtvrté vnouče. Ale už mu jsou dva a jsou do něj udělaní čím dál víc. Každopádně péče z ani jedné strany nikdy nepřekročila nějakou hranici, kdy by mi to vadilo, protože jednoduše nikdy k tomu nedostali příležitost a naučili se co už je moc
@uzivatelkapetra To já bych byla radši kdyby to tak neprožívaly. Štve mě furt poslouchat "to má po mně" a "to je jak já" atd. Jako by to bylo jejich dítě. Když jsme se pochlubili že říká nejen MAMA, ale i TATA, tak byly uražené, že jak je možné, že neříká nejdřív BÁBA 🙄
My se s tchánovci vídáme skoro každý den. Proč by mi mělo vadit, že prarodiče milují svoje vnoučata? Děda si skoro každý den bere na procházku našeho nejmladšího. Ujdou spolu několik km, povídají si, mají svoje rituály. Já mezitím vařím oběd nebo uklízím. Kdykoli potřebujeme, rodiče jsou tu pro nás. Já to teda považuji za velký dar, ne za opruz.
Vůbec ne, přijde po práci, třeba jenom na hodinu, pohraje si s dětma, pokecáme a jede. Já si mezitím u toho udělám, co s dětmi nezvládám 🤷
Mě přijde blbý, že k nám když jsme byli děti, se chovali jinak, odměřeně, přísně, žádný mazlení. Ale u vnoučat se můžou zbláznit. Navíc mi to přijde vynucovaný, i když naše dítě u babičky v náručí pláče a mele sebou, tak babička je štěstím bez sebe jak je u ní vnoučátko rádo, a že není nikde líp, jak u babičky 😣
Tak vzhledem k tomu že to je moje mamka tak nastavím pravidla a bude to ok. Ono stejně se nikomu nikdy nezavdecis a prostě to podle nich budu dělat špatně....
Asi mě za to odsoudíte a budu jen žárlivka, ale mě přijde že si chtějí moje dítě přivlastnit. Je ještě hodně malé, ale už nenápadně se ho snaží přetočit na myšlenku, že není nejdůležitější máma, ale babička. Ony to tak měly, že měly raději svoje babičky než mamky, ale to přece nemohou dělat se svými vnoučaty ne? Navíc když jsme už na návštěvě, tak nás s manželem absolutně ignorují, neposlouchají, vidí jen vnouče. Maximálně něco odkývou, a když se pak zeptáme jestli vnímají, tak přiblble odpoví "jojo, ee, coo? "
Tchyne zezacatku prehanela, ale uklidnila se a mamka je v pohode. Musis si je trochu srovnat..je to neprijemne, ale je to potreba.
@barumrallyebum No jo, srovnat, ale jak?
Tchanovci nadseni z vnoucat, porad se s nima mazli, deti taky za nima chodi, porad jim neco kupuji. Maji 4 vnoucata (ted pribude jeste od nas) Nasi nejak jeste nedozrali do toho babickovstvi, pritom budou mit 7 uz vnoucat. Ale prisuzujeme to, ze jsou jeste mladsi generace (52,56let), pracujici. Takze jo, maji je radi, jsou radi, kdyz je vidi, ale nerozplyvaji se.
@kelerub 14.vnučka? Kolik mají dětí?
@kelerub To je síla 😮
S tchýní se vidím každý den a s maminkou 2x - 3x týdně (nelze víckrát, ale chtěly bychom). Já jsem za ně neskutečně ráda, pomáhají mi, s malým si pohrají, milují ho! Jasně, že mamka vždycky říká, že má oči po ní, tomu se já zasměju a neřeším to. Rodina je pro mě nejdůležitější věc, rodičů si vážím a jsem s nimi moc ráda.
Mamku nemám, můj táta je starší a nemocný, děti mu jezdím vlastně jen ukazovat, aby je viděl, má z nich radost. Tchán postižený, také mu děti jezdíme ukazovat .Tchýně přijede jednou měsíčně na návštěvu, aby se neřeklo. Strašně nám chybí,že nemáme nikoho z rodiny a jsme vlastně na vše úplně sami . Byla bych šťastná i kdyby někdo vzal jednou za rok děti třeba na procházku. Naštěstí teda vše zvládám i když mám děti non stop u sebe
@dandaa Tak o dítě se mají starat rodiče, ne prarodiče..
Proste se nebat jim neco rict, nenechat se odbyt nebo si treba nenechat skakat do reci.. to neni o nejakych frazich, ale o asertivite a nejakym sebevedomi. Ale to se casem naucis. Oni jsou furt v modu rodice a je potreba, aby si uvedomili, ze rodice jste ted vy. Budou vznikat treci plochy, ale to si casem sedne. Drzim pesti at je vam vsem spolu dobre.
Nikde nepíšu a starání se ,ale běžnou pozornost prarodičů.
Máma má málo času a tchýně řekla, že jí cizí děti nezajímají. Takže asi tak.
Mně maminka umřela před dvěma lety a kéž bych mohla řešit, že je až moc nadšená z mého syna.
Tchyně je skvělá, ale bohužel zase bydlí daleko.
Já deti babickam strkam častěji než by se asi mělo, ale vypadá to, ze všichni jsou šťastný a o to jde.
Jako ze 8 synu má 14 dcer celkem??😀
Ani jako matka, ani jako babička moc nechápu dotaz ani jeho smysl. Jako matce mi pozornost babičky nevadí. Syn jí miluje a je v její přítomnosti rád. Pokud by mi něco vadilo, tak se podle toho zařídím. A jako babička bych byla ráda, kdyby mi snacha řekla přímo co jí na mě vadí a snažila bych se o nápravu, nebo nejaký kompromis. Osobně se snachou vycházím dobře. A pokud se to svým matkám a tchýním zdráháte z jakéhokoliv důvodu říct, nebo vás "neslyší" tak návštěvy nechte na partnerech a udělejte si chvillku pro sebe. 😉 Asi jsem chladně-akční babička. 😀
Moje mamka přehání a ještě se malá nenarodila, a přítelova mamka to nějak neprožívá bude to její 7 vnouče.