Babička mi při hlídání kazí systém

viola1987
4. dub 2016

Chtěla jsem se zeptat, mám 9 ti měsíční miminko. Od kdy začne tak nějak chápat rozdíl- doma u babičky a doma u nás? babička by strašně ráda hlídala, ale to že dává na spaní čajíček, protože ona to tak dělala a mě pak dítě řve přestože dřív jsem jí dala do kočárku a pohoda tak ted mi 10 min vříská protože je zvyklá a to dostat flaštičku. a v noci, kdy jsem ji naučila ji dát do postýlky a spát, má matka s ní spí v posteli a dává jí mlíko z lahve, takže opět při usínání začala řvát a vyžaduje být permanentně přicuclá k prsu.
Obávám se toho že ji nebudu moct dávat hlídat. Protože nechci malý z toho dělat v hlavě gulášek. Od kdy je možné dát hídat aby to dítěti nenarušilo režim?

lv
4. dub 2016

od tý doby, co se to dohodnete dělat stejně 😀DDDD což se samozřejmě lehko řekne, hůř udělá..
/rozdílný režim bude vadit naprosto vždy, proč se má smířit s tím, že něco chce, jinde a jindy to jde a teď ne?, no dobře tak v těch 4letech možná pochopí, že něco smí tam a u tebe ne..

zuzineckah
4. dub 2016

od tak malého dítěte to nemůžeš čekat, ale babička je už dost stará na to, aby mohla respektovat pravidla. Řekla bych jí, že si moc ceníš zájmu a pomoci, ale pokud nezmění přístup, tak bohužel (pro vás obě) budete muset její hlídání omezit.
Pokud nechceš přímou konfrontaci, tak bych hlídání omezila na výjezd s kočárkem se spícím dítětem a doufala, že jí dojde proč.

pecora
4. dub 2016

Resila jsem to same. Mame jsem proste narovinu rekla veci ktere jsou pro me dulezite a aby je respektovala. Veci ktere nebyli podstatne at si dela po svem ale kdy bude maly spat, kdy bude jist atd budou proste dle meho rezimu. Pochopila to a je klid 🙂. Tak drzim palce 🙂. Jo a taky jsem ji ale rekla jake k tomu mam duvody 😉.

suzief
4. dub 2016

Podle mě je to dost důležité mít nastavené stejně, já jsem vždy dala přesně na instrukce co a jak a kdy, hlavně co se týká jídla a pití, syn je alergiky a má atopak, tudíž nemůže běžné věci co ostatní a můžu říct, ,že obě babičky plné respektovali a dodržovali a když nedodrželi, měli co dělat s nevrlym a výrazovým dítětem, který se skrabe téměř do krve, teď je to lepší, může to víc, tak občas hresime vseci, s jídlem ale jsou opravdu pořad opatrní. Ekzém v podstatě vyřešil režim jednou provždy. Asi bych to řešila být vámi podobné, říct, že má třeba průjem nebo zdravotní potíže atd.

alboo
4. dub 2016

To babicky delaj, holt je vetsinou nutne je durazne upozornit a pripadne omezit hlidani. Ja vzdy ze začátku psals jakýsi manual. A fungovalo to. Pak tchyne přestala chapat ze dcera potrebuje spat v poledne v kocaru, tak sem ji za to po pár prorvanejch odpolednech vicemene servala a dite nedavala a ejhle najednou pochopila...

mrskato
5. dub 2016

Já jsem dávala dceru na hlídání (přes noc) mým rodičům až když jsem přestala kojit, kolem roka a půl jela s našima poprvé na víkend na chatu, ve 2 letech jela s našima na hory a o půl roku později k moři a tak to je každý rok 🙂 kazej nám jí hrozně, absolutně nedodržujou spánkový režim, ale když je to dovča, tak ať si jí užijou všichni, režim měla narušený asi jen 2x, a to ze začátku.

Ale u takhle maličký princezny si ale nejsem jistá, jestli to pochopí, pochopit to bude muset babička 🙂

naomi6
5. dub 2016

@viola1987 Já jsem takhle malé děti hlídat ještě nedávala, kojila jsem je, takže by to ani přes noc nešlo a přes den jsem dala děti babičkám třeba jen do kočárku, když spaly. Být tebou, tak bych nastavila jasná pravidla , aby babička přesně věděla, co a jak, nebo bych to hlídání posunula do pozdějšího věku. Držím palce 😉