Autoškola. Co vás nakoplo si udělat řidičák?

12. zář 2022

Ahoj holky, potřebuji radu,nebo nějaké typy,jak se odhodlat jít dělat autoškolu.
Co vás nakoplo,nebo donutilo si řidičák udělat?
Já ho k životu nějak extra nepotřebovala nikdy. Ppotom jsem poznala manžela, který řídicak měl,tak bylo hotovo.
Ale teď ,čím jsem starší mě to láká,už skrz děti,že mě čeká za rok návrat do práce a dost by nám to usnadnilo život.
Ale prostě pořád mám nějaké ale ,a nejsem schopná se k tomu dokopat. Bojím se,že to nedám,nebo neudělám testy,atd... Předem děkuji všem za rady a podporu 🍀🍀🍀

alilali
12. zář 2022

Nechtěla jsem v zimě už mrznout na zastávce s těžkou taškou plnou nákupu a v druhé ruce pakl minerálek. Chtěla jsem být z práce rychle doma a ne čekat hodinu na bus. Chtěla jsem jezdit za kamarádkami s dětmi s nebýt tavidla jak dlouho tam musíme být aby nám neujel bus. Atd, atd ... To si musíš dáma v hlavě urovnat s vědět jestli ho potřebuješ nebo ne, jestli jsi z velkého města a nemusíš řešit, že bus jede pouze co dvě, tři hodiny.

Testy, když si budeš na netu pořád opakovat, 1-2 týdny před, tak je zvládneš. Otázky se opakují a ty stejné testy máš pak i u zkoušek.

alilali
12. zář 2022

A být tebou udělám ho teď, než opět zdraží. Už tak to jsou docela pálky, když si vzpomenu, že já dělala řidičák za 6000,-.

ferda90
12. zář 2022

Ahoj, já jsem nikdy po řidičáku neouzila. Vždycky mě dovezl autobus nebo mě donesly mé nohy kde jsem potřebovala. Řidičák jsme dělala trochu na popud přítele. Začala jsem loni v prosinci. V únoru jsem udělala písemné zkoušky s jednou chybou. Učitel z autoškoly mě chválil, že řídím dobře. Hned u první jízdy jsem se odvezla domu, ale jsem htozky stresař a tak jízdy jsme udělala až na počtvrté 🙈🙉Poprvé moje chyba a pak dvakrát špatné parkování. Ale dala sem to. Teď řídím, ne sice úplně často, ale odvezu se kde potřebuju. Řidičák mě stal 13 tisíc (1000 Kč) jsem měla slevu a pak jsem doolacela ještě dalších 8000 Kč za ty jízdy. S poplatky na magistrátu atd mě vyšel na asi na 23 tisíc. Ve finále jsme ráda, že ho mám. Po třetím neúspěchu jsem to chtěla zabalit, ale přítel mě nenechal se na to vykašlat a jsem ráda,jinak bych vyhodila oknem 23 litrů a byla ještě bez řidičáku.

emillyhk
12. zář 2022

Celý život jsem žila ve velkém městě s úžasnou MHD, tak nikdy nebyl důvod řešit řidičák. Krátce po dvacítce jsem chodila s klukem, co dostal pracovní nabídku, která se neodmítá - ale v zahraničí, v lokalitě, kde bych si bez auta neškrtla. Takže jsem se kousla a řidičák si udělala. Sice jsme se rozešli, než jsem udělala závěrečné zkoušky, ale řidičák mám. Jenže jsem ho najednou nepotřebovala, takže když jsem po 10 letech sedla za volant, bylo to hrozný 🤦‍♀️ Znovu jsem to zkusila o dva roky později, to už jsem si zaplatila kondiční jízdy... A bylo to hrozný 🙈😆 Nicméně jsme začali stavět, v místě kde autobus do města jede jednou za hodinu a večer vůbec. Takže jsem se tak nějak snažila, ale nenáviděla každou minutu za volantem. Potom jsem otěhotněla, bylo mi zle, řízení nepřicházelo v úvahu. Teď jsem rok a půl po porodu a začínám znovu (ano, jsem věčný začátečník🤭). O víkendu jsem jela potřetí, poprvé i s dítětem v autě. Samozřejmě vedle mě pořád sedí manžel a radí, uklidňuje. Ale poprvé v životě mám pocit, že to zvládnu 👍
Jo, a testy jsem udělala až napodruhé 😉

petulkadodo
12. zář 2022

Já teda dělala řidičák v 19, ale pak jsem neřídila a pak se bála, že už to neumím. Taky jsem ho dlouho nepotřebovala, pak jsem se zas nemohla odhodlat, i když mě to štvalo. No, a když jsem byla na mateřské, tak definitivní impuls byl, když mi manžel prostě koupil auto, dal mi klíčky a řekl - udělej si kondičky a jezdi. A já začala. Kondičky mě zbavily strachu, já už rok vesele jezdím a jsem spokojená a šťastná, že jsem konečně samostatná 🙂

veru181
12. zář 2022

Nikdy jsem si řidičák dělat nechtěla kvůli strachu z řízení. Na mateřské jsem ale zjistila, že bude pohodlnější ho mít - abych se dostala lépe do města (bydlíme na okraji), abychom v dešti nemuseli l doktorce/do školky… v pláštěnce apod. A chtěla jsem to stihnout před druhým dítětem, pak už mi to přišlo jako časově moc náročné 🙂. Řidičák mám měsíc, byl to velký boj (hlavně překonat ten strach z řízení) a ještě to asi potrvá, než budu jezdit s jistotou a nadšením, ale na druhé straně mě to hrozně baví a líbí se mi ta větší nezávislost. Zatím jezdím po městě a občas si udělám vyjížďku do okolí na rozježdění, časem chci být plnohodnotný řidič, tak uvidíme… Rozhodně doporučuju vybrat podle doporučení nebo recenzí dobrou autoškolu, když občas poslouchám ty zkušenosti, to už bych to asi hezky rychle vzdala 🙂

krisstina93
12. zář 2022

Mě dokopalo těhotenství :D říkala sem si, že s dítětem už na to čas nebude a tak sem si ho dělala s pupkem :D je to fakt, s dětma už bych se do toho asi nedokopala, ale asi by se ani nic nestalo, co mám děti, tak sem ani neřídila, auto má většinou muž u sebe a já mám vše pár kroků od domu.

autor
13. zář 2022

Holky všem vám moc děkuji za názory. A jdu se koukat po autoškolách tady u nás 😍🍀💐

ili74
13. zář 2022

Pokud budete sama opravdu chtít, tak si tu autoškolu uděláte.
Pro mě je řidičák nezávislost. Řídím už 30 let a jsem šťastná, že to tak je 🙂