Autosedačka Cybex, máte zkušenost?

marcelka1981
9. bře 2018

Ahoj. Jakou máte zkušenost s autosedačkou Cybex? Mně bylo řečeno v obchodě, že ten pult dětem při delším cestování vadí a žádné dítě v tom nevydrží. Paní prodavačka mi doporučovala Petite Mars... Jestli je Cybex tak špatná, jaká je Petite Mars? Děkuji 🙂

babub
9. bře 2018

Máme Cybex s pultíkem a super. Malá si na ten pultík lehá, když chce spinkat. V klasické sedačce byla vždycky taková vyvrácená.

ajja87
9. bře 2018

Taky máme Cybex,a vůbec žádný problém s pultikem, když usne pokládá si ne něj hlavu.Co vím od známých, tak jejich děti si při delších cestách na pultíku hráli nebo baštili.My při delších cestách vždy usneme.

marcelka1981
autor
9. bře 2018

Děkuji moc 🙂 Už jsem se na tu sedačku těšila, jak si v ní bude naše Evička hovět, ale ta prodavačka mě přesvědčila a o bezpečnosti petite mars nic nevím.

versatilka
9. bře 2018

@marcelka1981 Já mám opačnou zkušenost než holky. Syn v ní byl nespokojený, utopený. Jezdíme s romer klasické pásy a už neprotestuje. Vyvrácený nikde není. Lehce i během jízdy (jako spolujezdec) naklopím do potřebného záklonu, pokud chce spát. Ale i když to neudělám, tak mu hlava nikam nepadá 🙂

ajja87
9. bře 2018

@marcelka1981 my s manželem hodně řešili bezpečnost, protože v rámci jeho povolání jezdí dost často k dopr.nehodam, takže testy sedaček apod.jsme procházeli myslím docela dost a za nás tedy buď cybex nebo britax romer.Ale sám manžel říkal, že ten pultík je bezpečnější než pásy.Tak jsme sli do pultiku.Funguje na principu airbagu.Kazdopadne ale někdo může mít jiný názor.Je tedy pravda, že s pasy určitě to dítě má větší volnost.Deda si z nás dělá legraci, že v tom vypadá,jak kosmonaut,co se chystá letět na Mars.

barbara04
9. bře 2018

tak n syn ma 3,5 a dostal s pultikem a hned nadšeně jezdi bez problémů. a u dcery (1 rok) uvidime az budem mit 9kg
mam tedy Cybex pro oba, pro nej 9-36 pro ni 9-18
v d testu to byl jedem z favoritu
prodavačka taky asi nevi vse, pultik nekdo nesnese nekdo neřeší, dokud to nezkusis nezjistis../
jinak na pasovou maxi cosi jsme museli mit spínač pasu be safe jinak mu porad padaly...

marcelka1981
autor
9. bře 2018

Pro mě je také bezpečnost nejdůležitější. K tomu ta sedačka je. Ale aby Evinka celou cestu brečela, tak to nebude také dobré... Kdybych tak znala někoho v okolí, kdo má tu sedačku a mohli bychom vyzkoušet, že to snese.

petronelka20
9. bře 2018

@barbara04 to se ti do pultiku jeste vleze? Meli jsme pro deti Cybex Pallas, ale starsi sla do Romerky s petibodovym pasem pred tretim rokem (a to mela neco malo pres 90cm) a mladsi po druhym roce. Prislo mo, ze ten pultik by byl uz nebezpecny, zr uz na nej byli velky. Jinak obe deti byly v pultikovy sedacce spokojeny, ale nastesti jim nedelal problem ani petibodovy pas.

cherris
9. bře 2018

Taky máme a je super. Loni jsme byli v Itálii a i dlouhá cesta bez problémů, jenom v horku doporučuju obléct funkční oblečení, ať nemusí jet zbytečně klima, pultík může hřát. Jinak v půjčených sedačkách se nám náš malý inženýr vymotaval z pásu...

marcelka1981
autor
9. bře 2018

To utahování pásů jednou je otrava. Máme vajíčko, ale mimi je dlouhé přes 70 cm už je čas na větší. No a ty popruhy.... Jednou je v kabátku, pak ve svetříku, než se auto roztopí, je oblečená a pásy jsou tak akorát, pak jí svleču a už aby se zase měnila délka.
To asi znáte.

srdickob
9. bře 2018

My mame taky cybex s pultikem a super. Maly spokojeny,pultik pouziva jako stolik obcas. Kdyz si v ni usne tak tam neni takovy zlomeny jak kdyz jel s pasama.prijde mi lepsi. za chvili dostane i mladsi a do jine bych uz nesla 🙂

podaji
9. bře 2018

@marcelka1981 take ji mame nam prave byla doporucena pro male dite. Ze je bezpecnejsi. Nejste z Prahy muzem ukazat

marcelka1981
autor
9. bře 2018

@podaji Bohužel bydlíme u Kaznějova, což je Plzeň sever a nebo jsme u mamky blízko Klatov. Do Prahy se teď s 10ti měsíčňátkem jen tak nepodívám. Ale moc děkuji 🙂 Zkusím najít jiný obchod, kde by ji měli vystatvenou než ten, kde nám ji kategoricky nedoporučili.

zuzka3112
9. bře 2018

Za nás cybex pallas 2 v naprosté pohodě. Jezdí v ní už snad rok. S pultikem žádný problém nemáme, ale při dlouhé cestě na dovolenou cca 1300km si na pultiku i provizorně kreslil 😁 a jezdil s autickama, zkrátka no problém 😉

mikiva
9. bře 2018

Kdo mate ty Cybex s pultikem - myslite, ze je realny poznat pri zkouseni v obchode, jestli diteti ten pultik bude vadit? Nebo je to tak, ze treba ze zacatku protestujou, ale stejne si zvyknout?

olga_
10. bře 2018

Nečetla jsem diskuzi, ale máme cybex 9-36 kg. Syn do ní šel po vajíčku a v pohodě. Za mě není problém v pultíku, protože obecně dítě, které nechce do sedačky, udělá vše proti upnutí u každého typu. Jen u pultíku je možná náročnější tam to dítě upnout, když nespolupracuje.
V souvislosti s dlouhými trasami paní prodavačka až příliš zobecňuje a hodnoceno dle mé zkušenosti kecá. Jezdíme se synem hodně dlouhé trasy odmalička. Tím myslím běžně 5 hodin, několikrát do roka cesta 8 hodin. Při takto dlouhých trasách není cestování příjemné ani dospělým, natož dětem, takže se vždy osvědčilo buď rozdělit tu osmihodinovku do dvou dní, nebo dělat dostatečné pauzy a řídit se dítětem (když spí, jede se, i kdyby měl prasknout močák, když se probudí, pauza). Pak jsou i tyto dlouhé cesty v pohodě. Ve třech letech dá syn v kuse 4,5 hodiny a pauzu třeba výslovně odmítne.
Ta doporučení od prodavačů je třeba brát s nadhledem a podívat se třeba na to, jaký sortiment ten obchod většinově nabízí. Pokud to budou především bezpultíkové sedačky jiných značek a Cybex tam je jen doplňkově, aby se neřeklo, nebudou ho prosazovat (vlastní zkušenost), pokud je sortiment vyvážený, je šance na nějakou objektivitu, a pokud to bude výhradní prodejce pultíkových sedaček, tak je jeho názor samozřejmě také dopředu jasný.
Jinak syn teď má naopak výhrady proti občasnému sezení v sedačkách bez pultíku (např. u ségry apod.).

barbara04
10. bře 2018

@petronelka20 no jo nema ani 15kg 🙂 a je aleje

barbara04
10. bře 2018

@barbara04 *malej

xdrak102
10. bře 2018

@mikiva teď jsem kupovala Pallas 2 fix a myslím ze v obchode to nepoznáte. Aspoň mě dcera když jsem ji měla v obýváku, tak si tam za žádnou cenu nechtěla sednout a když jsem na ní dávala pultík tak řvala. To samé v autě, ale při jízdě okamžitě ticho a za 3 jízdy už žádný problém. Jako nevýhodu pultíkových vidím to, že vztekající se dítě se tam dává fakt blbě😂 Vytlačuje ten pult a jde to pak blbě upevnit, na to jsou asi pětiboďáky lepší. Ale jinak spokojenost největší, mám z té sedačky fakt pocit že je lépe chráněná než s pětiboďákem. Ten mě právě štval tím věčným přenastavováním délky a nikdy jsem si nebyla jistá jestli neškrtí, nebo zas není moc volný.
Osobně jsem kupovala přes e-shop. Máte 14 dní na rozhodnutí a v nejhorším přijdete jen o dopravu zpět.

jaja01k
10. bře 2018

Starsi syn mel Cybex Juno II Fix. Pultik mu nevadil ani pri dlouhe ceste. Ale prislo mi, ze neni moc pohodlna, hlavne kdyz v ni usnul. Mladsimu jsem ji proto nekoupila a ma Romer King II, a to je neco uplne jineho. Da se polohovat, takze kdyz usne, snadno sedacku sklopim do pololehu a je v ni skoro jako ve vajicku. Ja uz bych Cybex v tehle kategorii nekoupila.

veveruse14
10. bře 2018

Mám Cybex Pallas II fix pro obe děti,s pultikem absolutní spokojenost,první jízdu se jim to nelíbilo,ale zvykli si oba rychle.je ale pravda ze pripasat tam vztekajici se dítě je docela problém🙂 syn už má teď skoro 18 kg,tak jsme pultik oddelali a prijde mi to takové divne,žen je ten pas buď volný nebo příliš utazeny,s pultikem mi to přišlo bezpečnější.

veveruse14
10. bře 2018

A tvrzení prodavačky mi přijde dost zavádějící-v mém okolí mám tak deset detí,všechny s pultíkem,nikde žádný problém...

alcar
10. bře 2018

@mikiva podle me to v obchode nepoznas. Pro dite je to neco noveho, cozi prostredi, vsichni ho sledujou a cekaji na reakci. Pri samotne jizde to muze byt uplne jinak. A podle me je malo deti, ktere si na to vylozene nezvyknou.

priefi
11. bře 2018

My jsme taky chteli cybex, ale z duvodu kratkych pasu v aute mame nakonec romer king II a spokojenost. Cetla jsem si o sedackach hodne a u tech cybexu je to indivindi u ditete. Nepomuze ani vyzkouset predem mimo auto. Jedine ve Vasem aute. Deti mimo auto nekdy do nove sedacky absolutne nechteji.

lusyn111
12. bře 2018

@marcelka1981 Hezký den, taky souhlasím 🙂))

skorinka423
31. srp 2020

taky máme cybex a objednali jsme ji z internetu podle recenzí a testů, přišla a všechno v pohodě, pásy jsou 5ti bodové, dá se to posunout podle potřeby, uchycení v autě taky bez problému, takže za mě spokojenost

elencze
31. srp 2020

Podívej se na creshtesty pultíkových sedaček. Při přetočení na střechu z nich dítě vypadne. Kamarádce malá běžně vylézala za jízdy, musela vyměnit. Pultík opravdu není bezpečný a ani pohodlný. http://www.petsvestek.cz/2016/02/nebezpeci-auto...
Třeba Britax je už kvůli nebezpečnosti vůbec nevyrábí https://svetmotoru.auto.cz/clanek/servis/6039/r...

stankovalcie
31. srp 2020

Nejlepší je, jak všichni tvrdí super autosedačky, nikdy žádný problém :D haha kolik z Vás bouralo, že nebyl problém, čelní náraz atd??? Koukněte se na crash testy. Bezpečnost a pohodlnost nula nula prd!

anetka9
31. srp 2020

Jen ne pultik...zaprve posmer, spatne a za druhe kdyz uz posmer, existuji mnohem bezpecnejsi...crash testy hovori jasne...dote pri otocce auta vypadne ze sedacky, navic naraz do bricha pultikem...fakr radsi jinou

terezatt9
31. srp 2020

Jen ne pultíkové autosedačky. To je to nejhorší co můžete koupit . Žádná bezpečnost 🤦 a hlavně nejsou protisměrné. Stačí se podívat na Crash testy a každý rozumný člověk takovou autosedačku nekoupíp