Auto - ojeté, bezpečné a za přijatelnou cenu - máte zkušenost?

magdanaty
5. črc 2019

Ahoj, asi sem tenhle dotaz moc nepatří, ale třeba mi poradíte. Už skoro rok žiju s dcerou sama. Dokud jezdila v kočáru, tak jsem si v pohodě vystačila bez auta a jezdila veřejnou dopravou a potřebu auta jsem vůbec neměla. V poslední době tu potřebu ale začínám cítit a několikrát týdně si říkám, jak by mi auto určité věci ulehčilo. Začala jsem tedy uvažovat, že až nastoupím po rodičovské do práce, auto prostě pořídím. Vůbec se v autech ale nevyznám. Určitě budu hledat něco ojetého, ale nechci do toho rvát v průběhu moc peněz..tak by asi nemělo být starší než třeba 10 let? Může být menší, budu v něm jezdit jen s dcerou, běžné popojíždění, občas někam dál na výlet...ale priorita je pro mě bezpečnost. Přece jen, budu v tom vozit dítě...stačilo by mi auto malé, ale říká se, že větší je bezpečnější...je to opravdu tak? Podle čeho vybírat? Čeho se vyvarovat? Na co se zaměřit? Cenově řekněme tak do 100.000... jasně levnější by bylo lepší...jen se bojím, že auto za 50 nebude ani bezpečné, ani levné na provoz a servis...ale nevím, třeba mě vyvedete z omylu🙂 budu ráda i za konkrétní typy aut..

gracinka7
5. črc 2019

Já doporučuju Octavii nebo Fabii. Za mě jsou to spolehlivá auta a seženeš levně i náhradní díly, když je náhodou potřeba něco spravit.

klaarusa
5. črc 2019

Také bych doporučovala Škodu. Dostupné a levnější náhradní díly. A Octavie co se týče bezpečnostni neni na tom vůbec špatně. Nejlépe je koupit od někoho koho znáte...

vitezove
5. črc 2019

Já si jako první auto koupila Škodu Fabii (kombík), měla najeto 70tisíc a stála 100 000. (nakonec asi 92 jsme to usmlouvali). Byla stará asi 6, 7 let. Už si přesně nepamatuju jaký rok jsem ji kupovala. A dost dlouho jsem do ní nemusela investovat. Škodovka je super, všude to umí opravit, servis je levnější. Doporučuji ale kombíka, protože i když jste dvě tak to oceníš. Na dovču atp. všechno se ti tam vejde. Fabie je spíš menší auto ale bezpečné a takové standardně menší, žádné mini bmw a tak. Dobře se s ní jezdí, parkuje atp.

Jinak vybírej hlavně podle najetých km a stavu vozu. Jestli nebyl bouraný a tak. Čím méně najeto, tím lépe. Kupuj buď přímo v ojetých autech autorizovaných salonu Škodovky (najdeš přímo na webu škodovky). A nebo od nějakých soukromích lidí. Hlavně ne salony jako AAA. To jsou všechno zloději co ti budou chtít prodat bourané auto, nebo třeba utopené při povodních a tak. 🙂)

Jinak tuhle fabii mám do teď, manžel s ní už 4 roky jezdí denně do práce a pořád drží, ale samozřejmě už jsme u ní vyměnili spoustu věcí a dali do ní hodně peněz. Teď si kupujeme druhé a taky Fabii, jen méně najeto (skoro novou, předváděcí), za víc peněz.

leilinka1234
5. črc 2019

A já bych se na škodovky vyprdla 🙂 ohraný koncern, který se věčně krade (v případě Fabie to ani není hezký). Mrkněte na mercedes třídy b ;) za 100k se dá pořídit už slušný kousek 🙂

sudylichozrout
5. črc 2019

@magdanaty Fabia max. 10 let stara. Poslouzi ti dobre. Akorat si vem na prohlidky s sebou do bazaru automechanika.

mi35
5. črc 2019

Kupovali jsme přes program Škoda plus s certikatem Cebia a pohlídali jsme, aby auto melo všechny hvězdičky. V autech se s partnerem ani jeden nevyzname a toto nám prislo jako lepší varianta, než autobazar, nebo neznámý soukromy prodejce. Dva naši známí mají také auto z programu Škoda Plus a i oni jsou spokojeni.

ckei
5. črc 2019

Koukni treba i na Renault Scénic, i novější modely jsou super a za tu cenu se dají bez problémů sehnat. Určitě neplatí pravidlo, čím méně najeto, tím lépe - to je hovadina, se kterou se setkáváme fakt často. To je prostě úplně lichá domněnka mnohých. 😉
Já už měla mnoho aut a za sebe nejlépe hodnotím určitě Renault Scénic, znacku Lancia všeobecně, F-Mondeo a Fi-Marea 🙂
Osobně za mě ne Škoda Fabia - ani combi - to je akorát pich do ho*na. Do 100k se dají sehnat fakt mnohem lepší. Hodně zdaru při výběru. Doporucuji mít s sebou vždy nějakého automechanika, aby se na auto před koupí podíval "zblizka".

luckylee
5. črc 2019

Stav tachometru ma ale vahu jen pokud je puvod CR.
Auto s puvodem v CR,v dobrem stavu a s malym najezdem,ne starsi nez 10let a do 100tis by byla fakt velka nahoda.😄
MY mame uz druhe fiat stilo 1.9JTD.Motor kvalitni.Ale mame z Italie,takze realny najezd tak uz 250tis 😂Ted jsme koupili za 45tis a dalsich 20tis jsme dali za vsechny nove filtry,rozvody,olej,kontrolu a tak dale.Proste to,co by se melo udelat u kazdeho ojeteho vozu.

Hledali jsme dlouho a hledali jsme i skodovky ale nejcasteji i v tech bazarech byly treba najezd 150tis za 100tis ale vsadim se ze to jsou presne ty ktere uz potrebuji vymenit rozvody a ty ostatni opotrebovane dily a majitel nez aby do toho vrazel tak to radsi proda a koupi nove.
Toz to jen nas posreh.☺☺

vitezove
5. črc 2019

@luckylee no já třeba koupila škodovku, 70tis najeto a stála nakonec 92tis. A je z ČR, v zahraničí nikdy nebylo. A fakt trvalo takových 5 let než jsme tam museli něco vyměnit - první byly myslím brzdy a pak následovala spojka a to je celkem všechno. Měnili se tam pak takové různé drobnosti a tak. Ale jen tyhle dvě velké věci, brzdy za 5 let a spojku jsme měnili loni, takže to bylo asi za 6,7 let od koupě.

davulka17
5. črc 2019

Za tu cenu asi Fabii nebo VW polo, případně pohledat Golfíka, případně Seat nebo ještě o fous starší Audi A3.

luckylee
5. črc 2019

@vitezove jo ja nerikam ze to je nemozne.Ale chce to velkou davku stesti.
Muj tata koupil auto za 150tis a melo najete 10tis km a za tech cca 5let uz do toho musel dalsich tak 40tisic nacpat.
Ono je to ve finale stejne kus od kusu a fakt je to o stesti.

dandaa
6. črc 2019

Pokud jste dvě tak úplně stačí Fabie, navíc u ní není dráhy servis a každý automechanik ji umí opravit. Do 100tis seženeš v pohodě. Menší auto bych nekupovala už kvůli bezpečnosti, místu a hůř se opravují jelikož je tzn vše v motorové části na tesno. Doporučuji si auto vždy projet až zjistíš jak ti vyhovuje nejen vnitřní dispozice, ale ovládání, jak z něj vidíš atd.

nafreya
6. črc 2019

Nevím, jak je to na trhu s auty teď, ale tři roky zpátky jsme taky kupovali auto. My teda chtěli většího kombíka a dívali jsme se hlavně po oktavkách. A nakonec jsme koupili Megana. Protože Škodovky byly hrozně předražené. Kdyby byla stejná výbava, jako má náš Megan, stejný počet najetých km a byla to Otavka, tak dáme minimálně o 100 000 víc... Za mně teda fakt ne. Pokud nenatrefite na nějaký super kup.

1eso1
6. črc 2019

@nafreya musim souhlasit. Nemam teda megana, ale opela. V době kdy jsem ho kupovala bylo staré tři roky. Najeto cca 50 tisíc. Kdybychom chtěli škodovku se stejnou výbavu, zaplatili bychom asi o 150 tisíc víc. No nekup to.

lucie_j
6. črc 2019

Renaulta, motor vydrží věčně, na rozdíl od Škodovky.

uzivatelkapetra
6. črc 2019

Nějakou tu fóbii nebo podobné malé autko do 100k koupíš, ale určitě to chce poprosit někoho, kdo tomu rozumí, o pomoc s výběrem. Bohužel se škodovkama podvádí všichni a stočené auto, či bouraný vrak koupíš v malém i velkém bazaru, klidně i u soukromníka.

nafreya
6. črc 2019

@1eso1 je to tak, se Škodovkama se dobře kšeftuje. Všude jich je milion, spoléhají, že lidé dají na "tradici" a přitom se dá koupit auto jiné značky za stejnou cenu a přitom daleko lepší výbava/stav. Chce to jen čas na hledání a ideálně k ruce někoho, kdo tomu rozumí.

martinaxxx1
7. črc 2019

Doporučuji podívat se na TÜV report, je tam seznam spolehlivých aut podle stáří. Např. WV Golf plus tam je skoro ve všech kategoriích na předních příčkách a dá se sehnat do 100 tis. Ségra ho má a je spokojená a žádnou vážnou závadu neměla. https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nejvice-a...

lenatko91
7. črc 2019

Určitě octavia, Fabia nebo golf. A koupit spíš přímo od majitele než z bazaru.. jestli máš známého automechanika nebo někoho kdo se vyzná, ať se na auta jede mrknout s tebou

kolka357
7. črc 2019

@magdanaty Mrkni na program Škoda plus - mají v nabídce ojeté, ale prověřené vozy 😉 Koukala bych po Fabii nebo Octavii...

sonaxoxo
7. črc 2019

Noo dneska si vybrat dobre ojete auto,do ktereho by si nemusela investovat,je asi jako vyhra v loterii.vetsina aut jsou stejne pretoceny,dovoz div ne z Indie apod.bourany,auta z povodni..mame zkusenosti.znacku aut co si vybrat neporadim.me osobne zaujalo a puvodne jsme chteli,si vybrat ojetou skodovku jedine v autor.salonech..ale ceny jsou tedy vyssi.a do bazaru jedine s automechanikem.

1eso1
7. črc 2019

Jo a ještě bych doporučila třeba https://zkoukniauto.cz/ ušetří ti to spoustu peněz, pokud by to byl opravdu nějaký vrak. Poradi, zkontrolují, napoji na počítač, řeknou další investice...

petit.a.nge
7. črc 2019

Do skodovek bych nesla, s porovnanim s jinymi auty jsou predrazene, za stejnou cenu mas potom mnohem lepsi auto s vetsi vybavou. Ja treba mam jiz nekolikateho renaulta a vzdy max spokojenost. No a az budu velka 😂🙈 tak si koupim volvo, je to nejbezpecnejsi auto.

xantista
7. črc 2019

Doporučuju toyotu. Máme toyoty v rodině všichni a jsou to super držáci, bezpečný. Já jsem teď k dítemti dostala avensis z roku 2008. Je to pohodlný, s nízkou spotřebou, hezký, bezpečný a naložim do toho všechno 🙂