Asistent pedagoga - zkouška, kurz, diskuze

hlavinka
27. únor 2018

Pekny den vsem, rada bych se zeptala, zda nekdo absolvoval kurz na asistenta pedagoga ve skole Mills v Celakovicich.
Pripadne i dalsi bych rada pozadala o zkusenosti s kurzem (i jinde): zda se to da zvladnout pri detech a praci (kolik je toho pak na nauceni?), zda je tema zaverecne prace urcene nebo si ho muzu vybrat? Jak dlouho treba trva ta obhajoba prace nebo zaverecny test?

Dekuju moc.

1lenuska1
Autor odpověď smazal
Zobraz
dechovi
21. únor 2019

@hlavinka Ahoj, chci se zeptat zda jsi kurz zvladla? Chystam se na nej ale bojim se uceni. Dekuji

hlavinka
autor
21. únor 2019

@dechovi ahoj, ano, zvladla. Kdyz tam chodis a venujes se tomu, zvladnes to 😉
Prirovnala bych to k maturite z jednoho predmetu. Drzim palce 👍🙂

dechovi
22. únor 2019

@hlavinka Tak jste skvela. Ja stale kurz zvazuji. Bohuzel nemam maturitu. Tak nevim zda se do nej vubec mam poustet.

hlavinka
autor
23. únor 2019

@dechovi dekuju 🙂
Urcite ano, byla jsem tam s kamaradkou, ktera nema maturitu a dala to. Ano, clovek se ucit musi, zas na druhou stranu u testu bylo pro splneni 60%, pak ústní zkousky a ta písemná prace.

dechovi
23. únor 2019

@hlavinka 💋

dechovi
23. únor 2019

@hlavinka Dekuji za odpoved, kamaradka sehnala misto bez maturity? Dekuji

ha_ja
23. únor 2019

Můžu vědět, jak probíhá praxe? Děkuji.

diamanta
23. únor 2019

Praxe je taková, že AP ve škole pak dostává i dozory, tj zodpovědnost za kupu dětí až do devítky. Další AP vídám, že si přibrali i družinu, aby si víc vydělali, jaké k tomu dozoru v družině mají nebo nemají vzdělání to nevím. Ale požadavky na AP jsou maturita a ten kurz, případně pedagogické vzdělání, jestli stačí střední pedagogická to nevím, ale asi ano. Neznám žádného AP bez maturity, a ta zodpovědnost je opravdu veliká.

slunicko1999
9. bře 2019

Včera jsem kurz začala v Ústí nad Labem, je to pátky a soboty a je v tom 40 hod praxe, což je týden ve škole, školce, učnáku, střední škole. Praxi si můžete sehnat sami nebo vám jí pomohou najít, ti co kurz organizují. K absolvování kurzu stačí mít dokončené základní vzdělání, tudíž maturita být nemusí. Dříve se dělaly jen testy o cca 30ti otázkách, ale dnes už je i ústí test, kdy si vytáhnete jednu z 50ti otázek a tu zodpovíte. Kurz trvá dva měsíce a kousek, takže pak se pokusím napsat dojmy, 🙂.

diamanta
9. bře 2019

@slunicko1999 k absolvování kurzu jistě stačí i základní vzdělání, ale raději si zjistěte, že to stačí i k následnému zaměstnání na pozici AP. Doporučuji fb skupinu Jsme asistenti pedagoga

dechovi
9. bře 2019

@hlavinka Diky, ja to vzdala 🙁

slunicko1999
10. bře 2019

@diamanta já maturitu mám, takže jsem jen informovala o tom co nám řekli 😉

drazaaa
2. srp 2019

@slunicko1999 dobrý den, můžu se zeptat na dojmy? Děkuji

katasvagy91
27. srp 2020

@slunicko1999 Dobrý večer, mohu se prosím zeptat na zkušenosti z kurzu z Ústí nad Labem? Přemýšlím, že bych se do něj taky pustila. Dělala jste kurz u UJEPU a nebo u Sofie? Děkuji za odpověď

paturik
12. čer 2024

@slunicko1999
@katasvagy91 dobrý den hlásím se do Sofie.... Co vše bylo ve zkoušce dalo se to zvládnout??? Já maturitu mám ale je to už 15 let .. a tam se bojím jeslti bych to zvladla