Ahoj maminky, zajímá mě, jaké jste daly nebo hodláte dát jméno Vašemu dítku. My jsme ve fázi výběru a stále tápeme. Pro holku se nám líbí Eliška, ale bojíme se, že je poslední dobou Eliška hodně profláknutá a bude jich asi i v tomto ročníku hodně, proto asi zvolíme Johanu. U kluka jsme vybrali Toma nebo Tomáše.
Čekáme holčičku, takže probíráme zatím jen tyto jména, nemáme 100% vybráno, ale horkými favority jsou Adélka, Simonka, Eliška...ale ta Eliška je poslední dobou velmi oblíbená, od té asi upustíme🙂 Jinak z klučičích se mi líbí Šimon, Lukáš, Vítek 🙂 tak ať dobře vyberete!
My budeme mit Samuela, Adam bylo moje velice oblibene jmeno, ale je dost pouzivane a to nas odradilo... Pro holku jsme na matrice nahlasili Aida, jeste se mi libi Klaudie 🙂
Náš výběr: Radim, pokud to bude chlapeček, a Simona, pokud to bude holčička. 🙂
Já bych řekla, že mnohem víc je teď Nelinek a Sofinek, než Elišek 😉 Samozřejmě konečná volba je čistě na vás.
Mimochodem, já jsem jeden ze silných populačních ročníků minulýho režimu, kdy se rodiče ve výběru jmen více omezovali, ale nikdy se mi nestalo, že by byli ve třídě víc jak dva nositelé jednoho jména. (co si pamatuju, měli jsme dvě Adély, dvě Jany, dva Honzy a dva Petry, nikdy se nám nesešlo pět Elišek 😉 )
Také mám pocit, že teď všichni plánují dát Elišku, také nás to napadlo, ale docela mě to odradilo..
Nám se narodí za tři měsíce chlapeček, sice máme zatím vybraného Adámka, ale nějak jsme teď na pochybách a je to hodně nejasný, ještě je ve hře Martin, Štěpán, mně se líbí Jindřich, ale třeba taky Vráťa...původně jsme chtěli Vojtěcha, ale taky máme strach, že je nějak "převojtěchováno"...😀 u holčičky bychom měli jasno, byla by Johanka, doma máme Karolínku - ta měla být původně taky Eliška 🙂
Jelikož mi neprošel Barnabáš (takové krásné jméno 🙂 ), tak to bude Vojtěch a v případě, že to bude holčička tak Leontýna.
já bych chtěla Aleše....hezky po mamince...muhehe....
Johanka je super, moc se mi líbí...a Tomášek taky..
kromě Apolenky a Evelínky se mi líbí i Josefína, Mariana, úlety jako Roberta a běžnější Silvie..kluk Robert, Robin, úlety Jeremiáš a Zachariáš a vůbec, musela bych mít školku abych to všechno vypotřebovala..
My jsme teda ve fázi předběžného teoretického výběru...nejsem ani těhotná, ale od začátku, co jsme s manželem spolu, tak máme vybrané holčičí jméno - Nela. I když se mi líbí i jiná jména, ale protože už všichni počítají s Nelou, tak jí asi necháme 😀 A klučičí jméno se nám líbí Mikuláš a Vítek. Mně se teda líbí i Adam nebo Matěj, ale ty mi asi neprojdou 😀 Každopádně máme ještě dost času to případně i změnit 🙂
Holčička Ela, chlapeček Filípek, Štěpánek, Mareček.. ještě je to v řešení 🙂
Ahoj,
jsem teprve na začátku mého 4.těhotenství a musím přiznat,že se stoupajícím počtem mých dětí už pomalu nevím jaké dát jméno.Ještě nevím jestli to bude holčička nebo chlapeček,ale už se mám doma docela s kým poradit,takže jsme přišli na Jasmínku,Miriam a Dominika pro chlapečka. 😅
Doporučuji nějaké, které není v dohledu. Mám tchána Petra, manžela Petra, syna Petra a velkej přivlekl domů snachu. Jo, jmenuje se Petra.
holka: Adléta nebo Justýna
kluk: Jáchym
Jinak v mém okolí jsou teď tři Elišky do jednoho roku, tři Matyáši.
@lenkawhitee Dominik se mi taky líbí, ještě David, ale obojí mi bylo mužem zamítnuto. 🙂 Zatím pohlaví nevíme jistě, ale spíše to vypadá na holku, takže řešíme hlavně holčičí jméno. Johanka se nám ale líbí víc a víc, takže asi od té Elišky upustíme. 🙂
Holčička by byla nejspíš Valentýnka a chlapeček ( který by to měl být) bude Mikulášek 🙂
Adam a nebo Emma 🙂
@berenika39 a beztak budou mít syna Petra 😀 tady tu posedlost dáváním stejných jmen nechápu, v manželově rodině je to úplně samé, tam vládne jméno Miroslav a Alena (já jsem se tam vyskytla jako vtipná náhodička do party) a manžel chce zase Miroslava .... 😠 zkusím mu předhodit aspoň toho Aleše a třeba se na to chytne, protože nechci v budoucnu řešit čí je obálka, čí je letenka, čí je jízdenka, volat "Mirku" a pak říkat "Ne ty ale ten druhý" a tak dále...
my máme Tomáše a Marušku 🙂
@alen_ka To samé s poštou - jméno dtto. 😀. Zavoláme doma Péťo a naběhnou čtyři😀 .
@sopta78 David je také hezké a musím přiznat že o Johance jsem také přemýšlela,ale to zase asi neprojde mě.Chtěla bych aby to byla u mě také holčička...kluky už mám dva.A dcerka už je velká...je jí skoro 15. 😉
@berenika39 to je fakt, tam je ještě problematičtější univerzální označení "Peťa" 🙂
My mame Justýnu 🙂
My jsme s manželem oba na M a vzhledem k romu, že to tak vyšlo mým rodičům a dali nám s bráchou jména na M a u manžela je vlastně jen tchán, který ta Mka "kazí", tak jsme se rozhodli, že budeme pokračovat s Mkama.
Chtěli jsme málo časté jméno a podmínka na M a aby se v rodině (blízké) neopakovalo, takže máme Miriam.
No my máme vybranou též Elišku 😀, na kluka Kryštof, le mám doma už Tomáše, Veroniku a tedkom je to zase holka takže bude Eliška