Akrylová barva. Dá se odstranit z oblečení?

2veverka
12. srp 2023

Holky, dá se prosím vás odstranit akrylová barva z oblečení, nebo všechno marno?

radecka1
12. srp 2023

@2veverka Pokud není zapraná a není toho moc, tak postupně, praním v ruce, určitě něco odstraníš, ideálně, když to není na bílé barvě. Vyžmoulat. Používám studenou vodu a žlučové mýdlo, ale myslím, že stačí i voda. Pokud barva není zaschlá, tak to jde 100%. Zaprané už se mi nepodařilo odstranit nic.

2veverka
autor
12. srp 2023

@radecka1 Aha, dobrá, díky. Já pro rychlost obvykle stříkám sprej na skvrny z dm, ale to se tady asi moc nehodí. Nebo ano, nevíš?

radecka1
12. srp 2023

@2veverka Já myslím, že je to jedno. Přijde mi, že na tuhle skvrnu nemá jakákoliv látka vliv, jen ji vodou jakoby postupně vymýváš.

2veverka
autor
12. srp 2023

@radecka1 A můžu to po tom šmudlání v ruce pak hodit do pračky? Nebo to chce několikrát v ruce? Mám to na dětské bundě. Děkuju moc!

radecka1
12. srp 2023

@2veverka Šmudlat v ruce, dokud to nezmizí. Po vyprání v pračce už to nezmizí nikdy.

2veverka
autor
12. srp 2023

Děkuju moc! Nechce se mi, ale půjdu na to... ach jo, těch fleků je vícero.

klaramalkova
2. čer 2024

Pokud vám barva na textil nejde sundat z oblečení a už jste ho vyprali ještě není vše ztraceno. Dejte oblečení do vlažné vody a na fleky nakapejte alkohol nešetřete! Potom na fleky asi z 2cm nastrikejte deodorant a nakonec si namočte čelí kartáček do gelu na přání a vše začněte pořádně drhnout fleky povolí