Akné u puberťáka. Máte radu, zkušenosti, tipy, jak pomoci?

gingermom
7. únor 2022

Ahoj holky,

potřebovala bych radu, zkušenosti, názor.
Syn nám jde do puberty a jde to vidět i na pleti. Začíná být osypaný, tvoří se mu pupínky a já bych mu ráda pomohla, aby si nemusel procházet tím, čím já.
S akné bojuju už od puberty a syn má tedy k nepěkné pleti predispozice. Myslím, že by bylo dobré jeho akné podchytit už v začátku, aby se mu nerozjelo.
Budu ráda za vaše tipy, ať už na druh kosmetiky, procedury či jen dobré zkušenosti. Díky 🙏

jonasel
7. únor 2022

@gingermom ahoj. Doporučuji kosmetiku Avéne comedomed, teď mají v akci. Prošla testama na škodlivost, jako jedna z mála, tu doporučuji, nesvědí mě z ní kůže. Taky s tím od puberty bojuji. Hlavně v období od ovulace až do MS 🙄

pampeliska1313
7. únor 2022

Pokud má akné “jen” na obličeji, zkusila bych kosmetiku, udělají napářku, vyčistí pleť, doporučí krém. Pokud jsou to ale červený pupínky, který jsou třeba i na hrudi, zádech tak to samy nečistěte, roznáší se to po obličeji dál a zkusila bych dermatologa. Teď doufám, že si to z kosmetiky pamatuju dobře s tím dermatologem. Ale vím, že jakmile nám přišla do školy klientka s červenýma puntíkama, nesměly jsme na to snad ani šáhnout, že by to měl řešit už lékař.

polakovakl
7. únor 2022

Moc moc doporučuji na Instagramu profil Katky Routové. Její rady jak pečovat o pleť jsou k nezaplacení 🙏https://instagram.com/katerina_routova

Záleží na věku syna, ale určitě bych se nebála čisticí pěny od Lobey, konjakové houbičky a nějakého lehkého krému. Mám ráda přírodní kosmetiku, tak že kombinace s přípravky od Nobilis Tilia, Purity Vision, Goodie nebo Kvitok jsou naprosto ok. Dokonce jsem přesvědčila i švagra ( v červnu 17let), který akné aktivně léčil s dermatoložkou, ať to zkusí, protože ty proměny slečen jsou naprosto fenomenální a musím říct, že i mně moc ty informace a prostředky pomohli. Manželovi se začali dělat boláky z roušek a zabrala mu přesně moje obličejová pěna z Lobey a SOS akné gel z Nobilis Tilia. Už si přijdu jako sektářka, ale vážně jsem moc moc spokojená. Jo a dneska je i sleva 10% na Lobey s kódem Katka. 🙏

alubif
7. únor 2022

Mě hrozně moc na akné pomohl salycilovy líh od bio bione (mají ho třeba v Albertu u biokosmetiky nebo Reitermannovi nebo některých drogeriích). Dlouho jsem s ním bojovala, ale po druhém porodu jsem byla jako v pubertě. A tohle můžu označit za zázrak. Mažu potom regeneračním krémem s arganovym olejem od stejné značky. Ale třeba ta s goji my naopak vůbec nesedla. je třeba zkoušet.

luciina
7. únor 2022

@gingermom určitě chodit pravidelně na čištění pleti a pak vychytat kosmetiku, která bude vyhovovat. Aby se nestyděl chodit do "dámskýho " salonu tak myslím že i některá kožní dělají "kosmetiku". Kdysi jsem tak chodila - sestřička to dělala některá odpo mimo ordinační hodiny.

veroniqess
7. únor 2022

Kromě kosmetiky bych se zaměřila na stravu jako takovou. Sladkosti, brambůrky a podobně to opravdu výrazně zhoršují, takže bych úplně vyřadila. Mně stačila třeba jedná čokoládová tyčinka a bum 😃. V podstatě od stravy bych se odpíchla 😊

mamikry
7. únor 2022

@gingermom Doporucila bych prirodni kosmetiku, chemicka hodne odmastuje plet, ta se potom presusuje a masti se o to vic. Jinak ja mam s pleti problem taky uz od puberty. Od te doby, co jsem kvuli miminku prestala pit mleko a jist mlecne, udela se mi jeden pupinek do mesice... pokud mate k akne predispozici, muze to byt projev atopie, tu startuje vetsinou nejaky alergen v jidle.