Ahoj holky,
potřebovala bych radu, zkušenosti, názor.
Syn nám jde do puberty a jde to vidět i na pleti. Začíná být osypaný, tvoří se mu pupínky a já bych mu ráda pomohla, aby si nemusel procházet tím, čím já.
S akné bojuju už od puberty a syn má tedy k nepěkné pleti predispozice. Myslím, že by bylo dobré jeho akné podchytit už v začátku, aby se mu nerozjelo.
Budu ráda za vaše tipy, ať už na druh kosmetiky, procedury či jen dobré zkušenosti. Díky 🙏
Pokud má akné “jen” na obličeji, zkusila bych kosmetiku, udělají napářku, vyčistí pleť, doporučí krém. Pokud jsou to ale červený pupínky, který jsou třeba i na hrudi, zádech tak to samy nečistěte, roznáší se to po obličeji dál a zkusila bych dermatologa. Teď doufám, že si to z kosmetiky pamatuju dobře s tím dermatologem. Ale vím, že jakmile nám přišla do školy klientka s červenýma puntíkama, nesměly jsme na to snad ani šáhnout, že by to měl řešit už lékař.
Moc moc doporučuji na Instagramu profil Katky Routové. Její rady jak pečovat o pleť jsou k nezaplacení 🙏https://instagram.com/katerina_routova
Záleží na věku syna, ale určitě bych se nebála čisticí pěny od Lobey, konjakové houbičky a nějakého lehkého krému. Mám ráda přírodní kosmetiku, tak že kombinace s přípravky od Nobilis Tilia, Purity Vision, Goodie nebo Kvitok jsou naprosto ok. Dokonce jsem přesvědčila i švagra ( v červnu 17let), který akné aktivně léčil s dermatoložkou, ať to zkusí, protože ty proměny slečen jsou naprosto fenomenální a musím říct, že i mně moc ty informace a prostředky pomohli. Manželovi se začali dělat boláky z roušek a zabrala mu přesně moje obličejová pěna z Lobey a SOS akné gel z Nobilis Tilia. Už si přijdu jako sektářka, ale vážně jsem moc moc spokojená. Jo a dneska je i sleva 10% na Lobey s kódem Katka. 🙏
Mě hrozně moc na akné pomohl salycilovy líh od bio bione (mají ho třeba v Albertu u biokosmetiky nebo Reitermannovi nebo některých drogeriích). Dlouho jsem s ním bojovala, ale po druhém porodu jsem byla jako v pubertě. A tohle můžu označit za zázrak. Mažu potom regeneračním krémem s arganovym olejem od stejné značky. Ale třeba ta s goji my naopak vůbec nesedla. je třeba zkoušet.
Kromě kosmetiky bych se zaměřila na stravu jako takovou. Sladkosti, brambůrky a podobně to opravdu výrazně zhoršují, takže bych úplně vyřadila. Mně stačila třeba jedná čokoládová tyčinka a bum 😃. V podstatě od stravy bych se odpíchla 😊
@gingermom Doporucila bych prirodni kosmetiku, chemicka hodne odmastuje plet, ta se potom presusuje a masti se o to vic. Jinak ja mam s pleti problem taky uz od puberty. Od te doby, co jsem kvuli miminku prestala pit mleko a jist mlecne, udela se mi jeden pupinek do mesice... pokud mate k akne predispozici, muze to byt projev atopie, tu startuje vetsinou nejaky alergen v jidle.
@gingermom ahoj. Doporučuji kosmetiku Avéne comedomed, teď mají v akci. Prošla testama na škodlivost, jako jedna z mála, tu doporučuji, nesvědí mě z ní kůže. Taky s tím od puberty bojuji. Hlavně v období od ovulace až do MS 🙄