Ahoj holky chtěla bych vás poprosit o radu hlavně ty co nemají děti a je jim přes 30 let a moc by je chtěli. Jsem svobodná bez dětí a už nevěřím že by se to někdy změnilo. Na vztahy mám smůlu a když se s někým seznamuji tak se ukáže že je to chlap na nic na mě letí sami nadrženci co neumí ani 5 minut s vámi normálně mluvit a když už poznám chlapa co je normální a můžu o něm říct že je rozumnej tak si zase moc vybírá a nemá zájem prostě nemám štěstí si najít vztah protože ten co by za, to stál tak mu za to zase já nestojím no a pak jsou tady ti jedinci co buď se bojí budoucnosti a založení rodiny nebo by nejradši aby on se měl dobře na váš úkor a tak by mu bylo nejlíp aby ho žena živila atd. Můj minulý vztah skončil neboť se bál riskovat pro naši budoucnost za tím co já riskovala abychom mohli být spolu. To jsme byli i zasnoubeni ale on se všeho bál a v posteli to taky neklapalo ale já musela být ta co všechno řešila a, o všechno se starala a i tak to bylo pro něho nic. Teď si říkám jak mám žít šťastný život bez dětí a partnera a najít smysl života jinde. Jak jste to řešily vy?
Děkuji předem za vaše reakce
@ksenicovalucie2023 Za mě šťastný život bez dětí prostě nejde. Znám jednu, která měla na chlapy smůlu, ale léta utíkala...Tak si prostě udělala s jedním chlapem dítě, otce neuvedla, a zůstala jako samoživitelka. Nikdy si chlapa už nenašla, ale je šťastná že má aspoň syna...Jestli chceš dítě, máš nejvyšší čas...
@klokanka31 nekolik mych kamaradek deti nema, ani partnera a zijou stastne. Je jim pres 40. Jedna z nich uz na stredni vedela, ze chce pomahat vsem lidem a proto nechce mit svou rodinu. Druha sportuje , cestuje, zahradnici, je teta, takze obcas i s detma a take ji tento zpusob zivota vyhovuje....
@konidana Když ono se to těžko posuzuje, když člověk nemá děti...Třeba by si pak uvědomily že život s dítětem je mnohem lepší...Ale chápu že někteří prostě nemají touhu po potomcích...
Ja si samu sebe taky kolikrat predstavovala, co bych delala, kdybych jeste nemela deti. Smirovala bych se s tim hodne tezce, spis nesmirila. Situaci, ve ktere jsi ted ty, jsem si predstavovala milionkrat. Ve v tom svem paralelnim zivote, bych si "udelala" dite klidne i nefer a nekalymi praktikami.
Klidne i se zenatym hajzlem, s nahodnym typkem z baru, bisexualnim gayem ci seriovym vrahem. Udelala bych vsechno proto, abych v dobe ovulace mela dokonany hetero sex a bylo by mi jedno jak, kde a s kym. Ano, tak zoufale by bylo me bezdetne ja.
Na stastne pribehy jiz zadanych "starych panen" bych neverila, me by se to tykat nemuselo a mohla bych sve materstvi prosvihnout. Vzala bych oteze do svych rukou...
@exbordelar tak toho sériového vraha bych vynechala.. zrovna jsem dokoukala Dahmera 🙈🤣
@exbordelar Až na toho vraha souhlasím 😃
@sorboni30
@klokanka31 Dobre, predstavme si treba Dextera Morgana 😃
Děti mám a jsem ráda...ale rozhodně si nemyslím, že bezdětní lidé žijí méněcenný život. Mají mnohem větší svobodu a víc času pro sebe, svoje kamarády, koníčky a seberozvoj. Můžou se vrhnout třeba na dobrovolničení a podobné aktivity bez toho, že by ten čas ukrajovali rodině (čím netvrdím, že to nejde dělat i s rodinou, ale spousta věcí jde prostě na úkor rodiny nebo partnera, aspoň dokud jsou děti menší a někdo se o ně holt postarat musí).
Já jsem si v podobné situaci určila jasné priority. Došlo mi, že bez chlapa ten život tak nějak prostě zvládnu, ale bez dětí a bez toho být mámou prostě ne. Tou dobou jsem si domluvila ivf pro single ženu s darovanými vajíčky v Řecku ( v ČR to není možné), vyhlédla jsem si už i dárce spermatu na european sperm bank a vše bylo ve fázi, kdy nsem měla jít za 3 měsíce na odběr vajíček...no a potkala jsem svého dosavadního partnera :D
Jsem typ člověka co prostě bere věci jak jsou, pobrečím si třeba, ale pak jdu a plním si sny. Upřednostňuju činy.
@konidana To jsou ale jedinci co děti prostě nechtějí nebo to pro ně není priorita. Proto dokáží být šťastní i bez dětí.
Pro někoho kdo po dítěti touží je to neskutečně frustrující být bezdětný.
Chce to vzít do vlastních rukou a jednat. Nebo plakat, ale v tom případě to vede pouze k prohlubující frustraci a depresi. Ničemu to nepomůže.
@ksenicovalucie2023 jasně, ze se dá žít plnohodnotný a šťastný život. Prostě když se s tím smířis. Znám spoustu holek, co děti nechtějí. Moje nejlepší kamarádka je jedna z těch a užívá si. Konečně našla chlapa, se kterým sdílí zážitky, cestování. Jsou oba spokojení 😍.
Dítě nechce někde od 15 - celý život se stala o bráchu, prej už má odslouženo.
Prostě děti nejsou zarukou šťastného života..bych mohla vyprávět z práce, maminy samoživitelky, co se potulují.. lituji, že dítě mají.
To máš těžko.
Jasný ja jako máma křičím "bez dítěte, te lásky, to nejde!". Ale nemusí to tak nutně být. Po osmi letech snahy, jsem se smířila s tim, ze dítě mit nebudeme. A přestala jsem se trápit s tim, že se budu věnovat jiným věcem. A i když si někdo myslí, ze to nejde.. že je ten život frustrující atp. Není. Dva roky jsem si užívala toho co mě baví, až přišla po 10letech malá. Chodila jsem na balet, na předčítání knih atp. Cítila jsem se o tolik líp.. ale je fakt, nebyla jsem na to sama.
Asi to tak mělo být. 😍🙏🏻
Naviiiic .. moje tchýně měla mojeho ve 40 letech. Klasicky, neplodná.
Myslela si, ze na ní přišla menopauza.
Takže kdo vi 🙂. Nevzdávej to 😍.
@ksenicovalucie2023 hele, já ti rozumím. Dlouho jsem byla singl a kolem tech 28-30 jsem brečela do polštáře, že nikdy nebudu mít děti. No, nakonec mám 3 a jsem samoživitelka. A nestěžuju si, nicméně někdy je to masakr /a to mám zázemí v širší rodině/. Z me zkušenosti není dobré to úplně hrotit, ale říkat "nemysli na to" Je asi nesmysl. Je jasné,ze ti tikaji biologické hodiny, takže fakt byvh možná zkusila to IVF v zahraničí. S plným vědomím všech důsledku (může a nemusí se to povést, budeš na vše sama - finančně, prakticky, citově). más vyřešené bydlení? más podporu v širší rodině? No, a v mezičase bych se věnovala sobě - osobn. Rozvoji, možná terapii nebo koučování... Hodně štěstí!
@ksenicovalucie2023 ještě me napadl tip na knížku, jmenuje se to nějak jako Plán B. Když budeš mít zájem o bližší info tak napis SZ. Obecně - hodně pomáhá sdílení. Možná bych si našla nějakou fb skupinu bezdětných, třeba by ti to v něčem pomohlo.
@ksenicovalucie2023 Několikrát jsem si říkala, co bych dělala, kdybych neměla takového partnera jakého mám. A vždycky jsem si odpověděla stejně: seber prvního chlapa, který je alespoň průměrně inteligentní, udělej všechno proto, ať co nejdříve otěhotníš a chlap ať si pak jde. Ano, samoživitelka to má těžké, ale má to dítě a to je prostě nejvíc.
Znam teda bezdetne pary a jsou spokojeni, nemaji zadne starosti, maji cas...samotnou zenskou bez chlapa a ditete jsem znala jednu, bylo ji 40, zila karierou a cestovanim, pak si nekoho nasla. Chlapa si muzes najit vzdycky, i kdyz budes starsi.
Ještě není vše ztraceno, klidně ještě můžeš mít i velkou rodinu.
Mluvím za sebe, ale já bych si dítě "udělala". Jedna moje bezdětná kamarádka měla takový "podnikatelský plán". Až ji začnou tikat biologické hodiny a bude bez partnera, půjde do nějakého fakt vyhlášeného nobl baru a udělá si dítě s tím nejbohatším týpkem tam a zabije dvě mouchy jednou ranou, bude mít dítě i vysoké alimenty.😅
Nakonec má rodinu a milujícího partnera, svůj plán nerealizovala, ale to byl spíš vtip než plán.
Já si myslím, že ty šťastné a bezdětné ženy nakonec dožene samota, já jak se znám, bych si asi dítě udělala asi podobně jako plánovala ta má kamarádka, akorát bych otce nepřiznala a nic bych po něm nechtěla.
Sice nejsem ve stejné situaci jako ty, ale... Všechny mé vztahy taky nebyly růžové. V mém případě jsem si hodně uvnitř musela dořešit vztah s otcem. Přišlo mi, že do té doby jsem na chlapy fakt měla smůlu. Připadala jsem si jako zakletá. V mém případě pomohlo, když jsem na čas odjela do zahraničí, získala jsem odstup od své rodiny, dost věcí mi docvaklo, co bylo v mé rodině blbě...musela jsem hodně věcí odpustit - i bývalým partnerům. A pak přišel krásný vztah jakoby sám. Je to jenom tip, co člověk může zkusit. Každopádně každý je originál a má svou vlastní cestu.
Řešila jsem totéž, jen mi bylo 32-34. A záleží jak to máš nastavené, společnost nám nutí, že bezdětná žena je nešťastná stará panna, ale tak to být nemusí.
Já osobně po dětech toužila, ale někde jsem cítila, že ne za každou cenu (bar a cizí muž, umělé odplodnění) a byla připravená, že pokud nebudou, život nepromarním (pracovala jsem ve školství, takže realizace byla). Jinak jsem měla teoretickou záložní variantu v podobě kamaráda. Ale hlavně jsem se vrhla na seznamku a manžela tam nakonec našla.
Pak tu je ještě další možnost a to stát se pěstounkou, je to hodně těžké, ale smysl to má obrovský. Měla jsem kamarádku, co chtěla dítě za každou cenu, dítě jim nešlo, nakonec se s mužem rozvedli. Zažádala o pěstounskou péči a dostala holčičku.
I když je to těžké chvilku vypni a starej se jen o sebe. Moje zkušenost, chlapi mají speciální radar na to, když je žena na lovu.
@klokanka31 to je za mne dobra kravina. Ja teda dite mam, ale umim si predsatvit uplne klidne, ze by to bylo jinak. Proste by muj zivot byl jiny,ale urcite se neda rict, ze horsi nebo lepsi. Ale pro me nikdy dite nebylo stredem meho zivota. A nez byt sama matka s ditetem, to tedy dekuji, to je to posledni, co bych si prala
@ksenicovalucie2023 uz tady ty rady zaznely. Proste se zacni soustredit na sebe. A to ostatni prijde 🙂
@babka No vidíš, já to mám zase jinak...Pro mě je moje dítě středobodem mého života 🙂
@klokanka31 a je to dobre 🙂 Kazdy je jiny a ma jine zivotni priority a cile. A proto bych si nikdy nedovolila tvrdit, ze nekdo nemuze byt stastny, kdy neco ma nebo nema.
@ksenicovalucie2023 Já byla v té situaci, bylo mi 35, bez dítěte, bez partnera a pro mě to bylo peklo. Pokud žena dítě chce, přesměrování myšlenek nepomůže. Protože ta touha je velká, u mě natolik, že mě to ovlivnovalo i v práci. Takže vím, jak se cítíš, já nesnesla ani hovory kolegyň o dětech. Držím palce, abys našla cestu, jak tuhle situaci změnit.
@ksenicovalucie2023 kamaradka mela bohuzel smulu na chlapy, ale myslenky ditete se vzdat nechtela. Ted ji je 42 a ma 2 dcery, ktere ma s zenatymi chlapy.. Me je to proti srsti, ale sama mam 4 deti, tak se nedokazu vzit do jeji situace. Pravdou je, ze je moc stastna a jak rika konecne ma pro co zit..
Udělala jsem vše pro to, abych je měla, ačkoliv jsem věděla, že na ně budu sama. První dítě jsem měla v 37, druhé v necelých 39. Jsem sama, někdy je to mazec, ale neměnila bych. Chtěla jsem je, jsem vděčná, že je mám, i když poněkud netradičně.
@ksenicovalucie2023 hele.. na úvod.. už mám vše … ve 30 jsem neměla nic 🤣 do te doby šli na me pořad stejný typy … pak jsem si udělala svůj plán, proste pro sebe, kvůli sobě .. změnila jsem totálně svůj režim a zainvetsovala do sebe, spis pro pocit abych se citila lip … fitko s trenérem, sauna, jidelnicek, práce …a tak všechno dokola … diar byl nabitý, žila jsem pohybem a zdravým životním stylem… a najednou 🤣 se to zlomilo všechno 😎 proste změnila jsem sebe a změnili se i typy borců, co se o me zajímaly.. já měla teda problém, ze když už vypadal použitelné, tak jsem mu časem přišla na pritelkyni 🤣případně i dite .. ale teda kupa času me psát, jezdit za mnou… prekvapilo me to😎