Zdravím všechny 🙂
potřebuji poradit, už nevím kam se obrátit... nevím odkud přesně začít, tak radši začnu od začátku.
Před 3 lety jsem potkala jednoho muže, se kterým jsem se hodně sblížila. Byl opravdu hodný, vtipný, vždy mi byl oporou a rozuměli jsme si ve všech směrech. Měla jsem ho opravdu ráda, bohužel, on mě měl víc, než jen rád... Proč jsem s ním tedy nebyla, když byl ve všem tak perfektní? Je to sice ode mě nejspíš hloupé, ale prostě mě fyzicky nepřitahoval... Byla jsem do něj vcelku i poblázněná, ale k čemu jít do takového vztahu, když víte, že vás protějšek fyzicky nepřitahuje? Věděla jsem, že by to jednou skončilo a nechtěla jsem mu takhle ublížit... ale co mu říct? "Omlouvám se, ale nelíbíš se mi, nepřitahuješ mě ani v jednom směru"? Takový vztah jsem nechtěla ani začínat, hlavně vůči němu. Takhle se to opakovalo po dobu 3 let... byl to bludný kolotoč. rok jsme se bavili a hned poté, co ke mě opět začal cítit něco víc, cca půl roku jsme se nekontaktovali a pořád dokola... po 3 letech nejspíš pochopil, že s ním po vzhledové stránce není něco v pořádku... začal na sobě opravdu tvrdě makat, pečoval o sebe až z něho vyrostl nádherný, přitažlivý muž. Já byla za něj velmi ráda, chtěla jsem, aby byl šťastný. Díky téhle změně mě začal přitahovat i po fyzické stránce, ale když to 3x nevyšlo, nechtěla jsem mu do života už zasahovat. Každý jsme si žili svůj život. Já si po 3 letech (tedy nyní) našla přítele. Klape nám to po všech stránkách 🙂. Popravdě jsem jako ho, v životě nikoho nepoznala. Ve všem si rozumíme, smějeme se, máme stejné názory na život, oba dva jsme dobrodružný typ a skvěle se doplňujeme. Po sexuální stránce nám to taky skvěle klape a má rodina ho nadevše zbožňuje. Někdy mám pocit, že snad víc než mě 🙂. Je velmi chytrý, ve svých 18 letech stíhá dobře střední školu, i svou práci jakožto IT programátor, hraje na kytaru a umí velmi dobře anglicky. Je velmi vzdělaný, ve společnosti ho všichni zbožňují, je to prostě takový smíšek, co všechny rozesměje. Je věrný, pořádně se nekoukne ani na žádnou jinou dívku, než na mě, i když byl vždy ten typ, co si rád zaflirtuje a ostatní ženy po něm jen pokukují. Je prostě pro mě dokonalý muž a asi si z vás hodně žen řekne, "tak co tu sakra řešíš? si jen hloupá nebo blbá zároveň?" Je tu s ním jenom jeden problém. A to, že se snad každý den hádáme. Můj přítel je velký flegmatik a optimista, což je pro mě skvělé, protože já jsem přesný opak (když se pohádáme, do dne se zase usmíříme, díky jeho postoji). Je snad až tak dokonalý, že mi to akorát sráží sebevědomí. Cítím se vedle něj méněcenná. Mám pocit, že na něj a na jeho výkony nestačím. Má na mě často narážky, které mi akorát snižují ještě víc sebevědomí a můj pocit se akorát zhoršuje. Vždy jsem měla menší sebevědomí a neměla by má drahá polovička mi s tímhle problémem pomoct? Často ze mě dělá pitomce, ve všem chytračí a to i ve věcech o kterých neví vůbec nic a bude se se mnou stejně hádat, že já nemám pravdu, nedá si říct a nedá. Mám pak blok po něm cokoliv chtít, protože si připadám totálně zbytečná osoba, co neví a neumí vůbec nic. Svého přítele opravdu miluji a vím, že on mě taky, ale tahle věc mě opravdu trápí. Možná vám to opravdu přijde jako totální hloupost, ale já mám v životě jen menší a menší sebevědomí a bez sebevědomí v životě nic nedokážu... a proč jsem psala na začátku tématu o jiném muži, který mě chtěl?.. to proto, že teď, při téhle krizi si na něj začínám vzpomínat... jak jsem psala na začátku, vždy jsem chtěla, aby se měl dobře, má přítelkyni a nějak mě to neomezuje, nevadí mi to. Jenomže se zamiloval do mojí kamarádky (i když má jinou přítelkyni - mou kamarádku poznal později), která mi o něm pořád jen básní a já začínám žárlit. Pořád na něj myslím, vím, že po psychické stránce byl opravdu bezvadný. Je mi to velmi nepříjemné, nechci svého dosavadního přítele ztratit, i když jsme spolu jen chvíli (11 měsíců), nechci o něj přijít, nechci se odmilovat ani mu nějak ublížit. Vím, že je to trapný dotaz a sama sobě si říkám, jak hloupá jsem, že něco takového řeším. Omlouvám se, jestli někoho z vás tenhle příspěvek pohoršil, naštval, jak je absurdní nebo cokoliv podobného. Pochopte ale, že mě to opravdu trápí a opravdu potřebuji poradit, nechci udělat nějakou hloupost nebo někomu ublížit. Ani sama sobě. Prosím kohokoliv, kdo tenhle příspěvek dočetl až dokonce a je mi schopný napsat svůj názor od srdce, co by v tomhle případě dělal on, aby se o něj se mnou podělil. Budu vděčná za jakoukoliv radu 🙂
Předem moc děkuji za rady a všem přeji jen samé dobré věci do života
u toho prvního, co na sobě zamakal a teď je zadaný, a navíc ti o něm básní kámoška - žárlíš, jen se ti nelíbí, že jsi mohla mít, co teď má/nemá/ ona - to je normální pocit, své bývalé bych nejraději zavřela do klece, kde by měli úpět po mě, trpět a tesknit, ne, že si najdou spokojený vztah.
Toho co máš, no tak dokonalý není, když ti sráží sebevědomí - on ten typ "jsem pro všechny na světě vyloženě obdivuhodný, skvělá partie, zábavný, chytrý kluk" doma nebývá až tak bezchybný, to hlídání se a hraní si na super boye ubírá energii..
Od srážení sebevědomí je jen krůček k ponižování a od toho zas krůček jinam a to už vůbec hezké není.
A ty jsi jaká, výbušná? když píšeš, že je flegmatik a opak tebe..uber ve výbušnosti, řekni mu o podporu, že pořád mít navrch taky nedělá dobrotu, ať ti dá prostor..
@tennia O priteli pisete, ze je ve vsem dokonaly, ale zaroven ma na Vas casto narazky a srazi Vam sebevedomi. To tedy opravdu neni dokonaly clovek a hlavne ne dokonaly pritel. To ma nejaky mindrak a leci si ho na Vas. A neni s nim nahodou jeste neco v neporadku? Zkusila bych sundat ruzove bryle. Jste mlada, tak to clovek jeste nema hodne zkusenosti, ale byla bych s pritelem tedy sakra opatrna, asi si umi dobre omotat kolem prstu lidi kolem sebe...a to uz je sama o sobe docela nebezpecne...
A kamarad...Na nem me zarazi, ze ma pritelkyni a zamiloval se do kamaradky. To take tedy neni uplne fer. Ja bych si hned predstavila, co asi by se mohlo stat me, kdybych byla jeho pritelkyni.
Na Vasem miste bych pustila soucasneho pritele k vode, kamarada ponechala kamaradem, uzivala si zivota, cestovala, poznavala nove veci a zacala premyslet, co byste od muze vlastne chtela, jaky by mel byt, jake vlastnosti jsou opravdu pro zivot cenne...A sebevedomi mate v poradku, jen je potreba neposlouchat lidi, co maji zajem Vas ponizit....Vlastne je vubec nepoustet do Vaseho zivota 🙂 Tot muj nazor 😉 Hodne stesti 😉
@lv s přítelem jsme o tom chytračení a poučování mluvili, ve všem se bavíme otevřeně. A ano, bohužel, mám výbušnou povahu - po otci... nejsem zato ráda a snažím se to omezovat, bohužel, čím víc se snažím, tím je to horší (nerozbíjím věci nebo tak 😀 jen se prostě rychle naštvu). Jak říkám, bavili jsme se o tom, přítel mě objal, omluvil se mi, že si to neuvědomuje a snažil se to omezit. Bohužel, já už mám na něj v tomhle takový blok, že i když mě nepoučuje (o věcech o kterých ani nic neví), beru si to k srdci a vadí mi už i jeho snaha mi s něčím pomoct. Jak jsem psala, je velmi výborný v angličtině a když se mi snažil pomoct (mě jazyky moc nejdou), měla jsem takový blok, že cokoliv se mi snažil vysvětlit, tak mi bylo akorát do breku... přítel je takhle opravdu suprový, pořád mě chválí - hlavně co se vzhledové stránky týče... ale i normálně, bere mě, jako sobě rovného, hýčká si mě (rád mi udělá snídani, oběd, večeři, dělá mi často masáže dokud neusnu 🙂 atd.) jenom prostě mám u něj blok, kvůli tomu jeho chytračení... Je to jedna špatná vlastnost, třeba jako ta má výbušnost, kterou se snaží zamezit, ale je to v něm, aniž by si to uvědomoval... Není zlý a nesnaží se mě potopit naschvál, je mi často oporou a můžu se mu se vším svěřit - jsme k sobě velmi otevření, nic si netajíme. Spíše se bojím, že je chyba už na mé straně, protože sem si vytvořila k němu blok, i když se snaží své chyby napravit... :(
@lv a to s tím prvním klukem, asi máte pravdu, sama vím, že se do stejné řeky nemá chodit 2x... navíc vím, že by to nevydrželo - kdyby něco vůbec bylo. Prostě se jen nemůžu zbavit myšlenek na něj, vadí mi, že by byl zrovna moji kdysi nejlepší kamarádkou... vím, že žárlím a nevím, jak se toho pocitu zbavit. Hlavně se bojím, že ta má žárlivost bude tak slepá a zazdí city k mému nynějšímu příteli..
@tennia ono toho zbavit moc nejde, zkus to nějak přijmout do svého života, mě to odlehčení (že maj být v kleci) pomáhá..je to tak, změnit to nejde, ok jdu dál. Moc se v tom nepitvat, netýrat se myšlenkami 'co by, kdyby'..
pokud je přítel fajn, kromě toho chytračení, taky tak - máš dvě cesty, buď to vzít jako neměnný fakt (nebo málo měnný, ovlivnitelný, když se snaží), se kterým se musíš smířit, nebo ti to natolik vadí, blokuje, že to prostě nejde, navzdory jeho blízkosti ideálu..
A uvědomit si, že i ty máš chyby, které mu můžou vadit, nebo dalšímu..
Bože, to zní jako chytré kecy..já k tomu dospěla až věkem.
Děkuji moc za rady a názory 🙂
Ani jednoho - ten kamarád chodí s kamarádkou a jenom bys jím tím ublížila. A u toho aktuálního by mi vadilo to snižování sebevědomí. Možná si to neuvědomuješ, ale zkus si přečíst svůj úvodní příspěvek. Tomu, že by šlo jenom o nějaké chytračení (v dalším příspěvku už to zmírňuješ) mi to nepřipadá. Nemyslím to zle, jen píšu, jak to vidím.
@tennia_ Ahoj 🙂 hele co se bývalých týče, určitě souhlasím s @lv, že se toho nejde zbavit, to máme asi každá. Chtěla bych je všechny pro sebe a zároveň s nimi už být nechci ani omylem - asi mi vadí, že moje místo zaujmul v jejich životě někdo jiný no 😉 je to hnusný, ale tohle prostě my ženský máme, oproti chlapům, který za námi udělají tlustou čáru.
Co se toho nynějšího přítele týče, bojim se, že vina je opravdu na tvé straně bohužel 😒 Podle toho co píšeš je pozorný, milý, směješ se s nim, pomáhá ti doma, masíruje tě - jako upřímně pokud vám to klape i v posteli - co víc si přát? Jestli je chytrej buď jedině ráda, lepší než nějaký vylízaný pako..
Sebevědomí si musíš posílit ty sama a hlavně je to tvůj přítel, tak se nestyď poprosit např. o vysvětlení, nebo se naopak něčemu přiučit. Já díky přítelovi dneska umím udělat okan, vodu, umim ovládat zbíječku a udělám ti klidně i zámkovou dlažbu, bez něj jsem nevěděla ani co to je "žába" (na utemování). Nebála jsem se zeptat a i když jsem byla za blbce, dneska můžu díky němu říct "teď už to umim" 😉 ...a jednou to může bejt super táta, když je tak starostlivej. A co se hádání týče, bez něj by ses hooodně nudila věř mi. Občas je to potřeba 😉 jsem jako ty pořádnej cholerik a přítel je pořádnej flegmouš, což jako ty (jak jsi psala) k sovbě potřebuju, občas mě to točí ještě víc, že ho nic nesere, ale kolikrát to není na škodu. Každej vztah nemůže bejt úplně bezproblémovej, pak by stál za nic. Ale ty ho od dokonalosti nemáš daleko si myslim. 😉
@maggie_ ahoj 🙂, máte pravdu, vím, že na prvního přítele nejspíš JEN žárlím a když nad tím zapřemýšlím, asi by mi k ukojení žárlivosti stačil jen pocit, že mě znova chce, což určitě takhle namotávat a odkopávat kluky není můj cíl... S tou žárlivostí se budu muset smířit, jen se bojím, aby to neublížilo mému nynějšímu vztahu... a jinak děkuji za názor s druhým přítelem, velmi si toho vážím 🙂. Každý máme své mouchy a já se musím přes ty jeho přenést, jako on přes ty mé. Snad bude vše časem zase ok 🙂 moc děkuji za radu 🙂
Přeji krásný poklidný večer 🙂
@tennia_ Není vůbec zač 😉 jsem ráda, pokud můžu pomoct a poradit.....Jinak tvému vztahu to nemusí ublížit (žárlivost na bývalé), ale musíš si je nechat pro sebe, neventilovat to, jinak by si mohla samozřejmě přítelovi ublížit. Přece jenom, jaké to by to bylo že, kdyby za tebou přišel on a řekl: "Žárlím na bývalku, protože už si místo mě někoho našla. Chci aby mě znova chtěla, ale neboj, já jí nechci" 😀 je to blbý, ale raději si tohle nech, jako 13 komnatu a raději se svěř nějaké kamarádce, kde si seš jistá že ona je ta, u které to zůstane v bezpečí a věř mi, už tady na MK je vidět, že nejsi jediná 😉 přeju hodně pevných sil a moc se v tom nerejpej, my ženský jsme pořádně zamotanej případ 😀
Nemůžu si pomoct, skočil na mě ten nadpis a já si řekla: Áaa, v kinech běží další Bridget Jones. Nechci být rýpavá, snad to někoho pobaví.
Ja bych nechtela ani jednoho. Nema smysl zacinat si s nekym, jehoz vzhled ti nebyl dost dobry. A jako plus ani nevidim jeho zamilovani do jine divky, kdyz ma vztah. To je proste hnus. A ten prvni, ktery te srazi, to take neni zadne terno.