monales
Uživatel monales je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od monales.
monales
19. črc 2017

@kihan jo ten náustek můze být dobrý. Uvažuju o něm. Jídlo v kapsičce asi dlouho nevydrží. Den ale asi jo, záleží asi na teplotě venku, v ledničce učitě déle.

monales
17. črc 2017

Kdyby jste příště nevěděla, s 1,5 letym třeba nějaký koutek, nebo si zajděte na kafe někde, kde ho mají. Taky mám 1,5 kluka. Teď jsme taky měli krizi když pršelo a byli v tom Lunaparku, docela fajn, ale pro to dítě asi zbytečné, je pro větší, ten starší se vyřádil. Lepší však byl Dinopark, mají tam i velké pískoviště. Iqlandie je obří, škoda peněz, když mu stačí troška.
doporučuji web zebra-edan.cz jsou tam odzkoušené tipy kam s dětmi, nebo na facebooku je pod jménem Zebra pro liberecké rodiče, tam pořád něco sdílí, případně se tam můžete zeptat. 🙂

monales
17. črc 2017

No, to je hrozně těžké. Asi taky záleží, jaký je vztah vašeho otce k vám. Jestli vám to nedá, tak bych ho kontaktovala první, ale bez dětí, aby se předešlo nějakým nepříjemným věcem. Otázka je, jestli ho nezajímáte, nebo se jen bojí, že máte svůj život z kterého zmizel a nepřijmete jej. Mému klukovi je pět , a brzy čekám podobné otázky a nevím jak mu odpovím. Otce jsem neviděla asi 10 let, o klukovi jsem mu psala, o dalším už ne. U nás ale vím, že jeho zajímá jen on sám a my ne. Před rokem mluvil s mamkou, řešil jen jak se má on blbě, ale nezeptal se na své dcery ani slovíčkem. Jinak by se dozvěděl, že je trojnásobný děda. Ale to ho asi nezajímá. Tohle se mi vysvětlovat vážně nechce.

monales
17. črc 2017

Ahoj, tyto nemáme, tak nemůžu říct, ale mám Zebra&Me a spokojenost. Jsou pevné, dvojí zip, myjí se perfektně, asi to bude podobné ( ten spodek se otevře, propláchne se, dovnitř se dostanete kartáčem i houbičkou). Dají se i zamrazit, když máte domácí přesnídávku. Náustek i víčko klasika, podobné jako ty kupované. Jen pokud máte dítě hryzala, tak ten náustek může časem asi okousat. Tyhle Zebry se prodávají po 2 kusech, mám ty s kosmonautem, pak mají po 6ks + zdarma silikonový náustek. Teď lituju, že jsem nevzala ty větší. Ten silikonový náustek by se nám hodil, jelikož to malý kouše. Myslím toto: https://www.minicestovatel.cz/na-svacinu/zebra-me-kapsicka-na-detskou-stravu-6-ks-naustek/

monales
20. dub 2017

@lennus myslíte CD? Kluk má rád macha a sebestovou, krtka a písničky. Pokud jde o tablet, tak tam má co má rád, ale jen kratší pohádky, teblet nemá na dlouho dovoleny

monales
19. dub 2017

Jezdíváme tak k babičkám k jedné 400km, k druhé 300km. Dle našich zkušeností, na delší cesty jedině na spaní. Občas to riskneme po obědě, že budou spát chvíli, ale to pak jedeme 3x tak dlouho. malé mimi když nechce, těžko se zabaví. Nejvíc asi být u něj a dělat s ním blbosti, knížečky, hračky - nejlíp mačkací, zvukové, jídlo a pití. To naše už je větší, v prosinci mělo rok, teď nám načalo v autě zvracet, takže super. Nezvrací když spí. Pak má volant, to ho taky chvíli baví https://www.minicestovatel.cz/hracky/volant-pro-nejmensi/

monales
19. dub 2017

Ještě ohledně sedadla, pokud nejde vypnout airback, nechala bych vzadu. Kluci jezdí oba v zadu, ať si raději řvou. teď jsme zastavovali co 10 min. No snad to bude lepší až budou větší

monales
19. dub 2017

Ahoj, my máme obě babičky daleko, jedna 3,5hod , druhá 4,5hod autem. Jezdíme docela často, protože za námi nikdo tu dálku nechce. Když bylo jedno dítě, úplně v pohodě. Vždy jsme vyrazili po večeři, malý v autě usnul, a pak jsme ho akorát přenesli do postele. Teď je všechno jinak. Staršímu jsou 4,5r a mladšímu 1,5r. Teď jsme byli u obou babiček a cesta pro mě hrůza. Z mladšího se vyklubal zvraceč v autě :( . Když jsme jeli na noc, cesta byla asi nejlepší, ale teď už po dojetí do cíle se oba zvbudili a do 2 rána řádili, tak jsme zkusili cestu zpět po obědě (že si taky schrupnou), spali, ale co se vzbudili nic moc, ale spíš s tím menším. Starší se zabaví - povídáme mu pohádky, má organizér s knížkami (nejlepší jsou jen obrázkové, či nějaké hýbací), pak máme krtečkův tablet - ten je fajn, ještě ho baví, a je tam jedna celá pohádka, kterou mu odvypráví, pak ho baví stavět magnetické puzzle s krtečkem (krabice s magnetickými dílky a kovovou tabulí), teď si začal brát i lego, ale to je blbé, furt se mu ztrácí dílky, musíme na to pořídit nějakou krabičku. Ten menší má volant a řídí nebo kouká z okna. Jinak zvrací. Staršímu jsme zkoušeli dát tablet, ale má to dovolené jen na chvíli, strašně se u toho hrbí. Chtělo by to nějaká držák 🙂
nevím jestli se tu můžou dávat odkazy, ale fajn jsou ty organizéry na věci: https://www.minicestovatel.cz/organizery/
Pak třeba ty magnetické puzzle: https://www.minicestovatel.cz/hracky/magneticke-dilky-krtek-mini/

monales
7. bře 2017

Ahoj všechno už tu asi padlo. S jídlem se budu opakovat. Byli jsme v řecku, all inclusive. Myslela jsem si jak bude vše jíst, je jedlík a sní všechno. Omyl. V all inclusive měli úplně vše na co jsme si vzpomněli, nic nechtěl a dětské příkrmy a přesnídávky jsme tam nikde nesehnali. Určitě bych pár vzala i kdyby jste je měli vézt zpět. Přesnídávky (jabko, banán) se taky mohou v případě průjmu, který taky dostal. jestli pije UM tak sebou, a doporučuji i termosku. Na pokoji jsme neměli varnou konvici a večer lítat pro teplou vodu nebylo moc praktické. Praktický je i dávkovač na mléko na cestu. Plážový stan jsme využili, slunečníky byly za poplatek. A teploměr, léky na teplotu i průjem (oboje jsme zažili). Plinky taky doporučuji sebou, nevím kde jedete, ale v řecku jsme s nimi měli problém, ale aspoň jsme se naučili na dovči bez plínek. Kočárek, nejlépe golfky, nebo nějaký skládací, můžete vzít přímo k letadlu. Pak tip - děti se lehce ztrácejí. V tom věku se kluk strašně rád schovával. Já se jen otočila k pokladně a nebyl. I když byl jen kousek já si toho nevšimla, na volání nereagoval, pro něj strašná sranda pro mě minuta hrůzy 🙂) Ale stát se to může že se někde zamotá. Klukovi jsem začala psát pak na ruku propiskou moje telefonní číslo. Ale praktičtější jsou asi náramky 🙂 něco takového: https://www.minicestovatel.cz/identifikacni-naramky/

monales
autor
20. pro 2014

Milé maminky, zakládám všeho přehled kam a co s dětmi v Liberci a okolí. Dětské koutky, kavárny, restaurace. Není to obyčejný přehled a převzaté info z internetu, vše je pečlivě odzkoušeno a doporučeno rodiči i dětmi. Uvítám vaši pomoc, a pokud máte nějaký tip, co bych měla navštívit budu moc ráda. Třeba jednou taky využijete 🙂
http://www.zebra-edan.cz