Myslím si, že obecně jakékoliv užívání léků, byť přírodních, je potřeba předem konzultovat s lékařem. Takže nejlepší máš, když se na wobenzym zeptáš lékaře nebo alespoň magistry v lékárně. Každá reaguje jinak, nejsme tabulkové a oni Ti vše podrobně popíší.
Ale asi bych se u toho kojení ohledně toho wobenzymu poradila s doktorem.
Ahoj holky, taky jsem četla, že se echinacea nedoporučuje. Ale rakytník si myslím, že jde, je v něm hodně céčka, což je super. A ten wobenzym je záruka.
Nesouhlasím s tím, že wobenzym příznaky zánětů pouze potlačuje. Ale je nutné se jím léčit dlouho. V první fázi, když je zánět velký, tak se často bere s antibiotiky, aby jejich účinek posílil a zároveň posílil i imunitu nemocného. Nehledě na to, že wobenzym působí protizánětlivě. Souhlasím souhlasím s vámi, že dbát na správnou výživu je základem zdravého těla.
Tak hlavně si myslm, že wobenzym sám o sobě chlamýdie vyléčit nemůže. Je to podpůrný lék, což znamená, že podporuje imunitní systém a zvyšuje účinnost léků, který člověk bere (například atb.). Co se týče těch gynekologických potíží, tak bych do toho wobenzymu klidně šla a taky bych si zkusila zajít na imunologii.
@klara_janatova Taky jsem na wobenzym převedla doma už i manžela. Já jsem s ním opravdu velmi spokojená.
Tak i na osmičky je super wobenzym. Ideální je brát ho před zákrokem (jeden den však těsně před ním vysadit, protože enzymy ředí krev) a pak několik dní po zákroku. Hojí se to pak nádherně.
@kaja2016 A zkoušela jste i ten wobenzym a hypermanganové sedavé koupele? Kamarádka byla na rozšíření trubice a zákrok podstoupila pod celkovou narkózou. V nemocnici byla celkem tři dny a nemá již žádné potíže. Já osobní zkušenost nemám. Diskutovala jste to s urologem?
@marki00 Nejsem si teď jistá, ale většinou se píchá Clexane jako prevence a taky aby se dobře prokrvovala placenta. Mám dojem, že se s tím začíná v polovině druhého měsíce těhotenství. Ale to by Ti určitě měl říci Tvůj gynekolog. A když máš mutaci, tak už přeci máš svou hematoložku, tak za ní zajdi 🙂
Ahoj, když jsem měla oslabenou imunitu, tak jsem trpěla na všechno možný a jedna věc, která mě trápila poměrně často byly záněty močových cest. Já jsem obecně strašně moc spokojená s wobenzymem, který mě už vysekal z leda z čehos. Hodně pít, brusinky, černý bez jako skvělá prevence. Ale bohužel tady u těch problémů někdy člověku trvá dlouho, než najde příčinu.
@annaterezie Mě pomohl právě například na tu imunitu, samozřejmě na každého léky působí různě.
Mohu se zeptat, jaký konkrétní výsledek jste od Wobenzymu po ZT očekávala ? Já jsem jej brala na podporu imunitního systému a přátelé s ním mají také velmi dobré zkušenosti 🙂 .
@domajsek Mohla by sama zmizet, ale je potřeba, abys na sebe dávala pozor🙂. Třeba wobenzym zase pomůže, uvidíš. Ať se Ti vstřebá, good luck!
Určitě bych doporučila brát wobenzym, ten je v obou případech velmi nápomocný a je volně k sehnání v lékárně. Problém samozřejmě nevyřeší, ale zmírní průběh a urychlí léčbu.
Já jsem brala wobenzym na imunitu. Ale asi by se to dalo řešit třeba rakytníkovou šťávou. Těch produktů je tolik, že si prostě člověk musí vybrat to, co jemu konkrétně sedí nejvíc. Pak je také super Lecitin, pokud neznáte.
Pokud jsi veškerou klasiku jako je vitamín C, laktobacily, zázvor atd. zkoušela, být tebou bych šla do toho wobenzymu. Já jsem s ním osobně moc spokojená. Ale určitě to chce brát na lačno. To mi lékař i lékárnice neustále tloukli do hlavy🙂 A ten Rakytník je také skvělá věc - doporučuji jednak sirup, ale také čaje.
@lisianne Na gynekologické problémy, co jsem slyšela se k léčbě opravdu hojně využívá a jsou s tím ženy spokojené. takže bych se toho určitě nebála. Teď si vzpomínám, že jedna má známá jej dokonce brala právě na neustále se vracející se mykózy. Já, jak už jsem psala, jsem ho brala hlavně na zlepšení obranného systému.
Jo, po porodu ho rovněž brala ségra (rodila císařem) a v podstatě říkala to samé jako ty, honeym1 🙂
Zdravím, hodně asi záleží na co wobenzym chcete užívat. Já jsem ho brala kvůli problémům s imunitou tři měsíce. První týden jsem brala plné dávkování a pak jsme snížila na 3x 5 denně. Aby enzymy zabraly, je nutné je brát na lačno. Já jsem to brala vždy půl hodiny před jídlem a dvě hodiny po jídle. Myslím, že tak je to i uvedeno v letáku.
Co já si pamatuji, tak jsem byla na ultrazvuku až někdy v 9 tt. Tam už to bylo hezky vidět a slyšet srdíčko. A jak říká Vanea, ovulace mohla být později. Přesné není nic, takže hlavně buď v klidu, to je nejdůležitější 🙂