Zvrací po umělém mléce, čím to může být?

tereza1316
15. dub 2017

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jestli některá nemáte podobnou zkušenost. Malé je osm týdnu stále kojim ale začali jsme jiz přikrmovat umělým mlékem, protože malá moc nepribirala. Dávám zatim jen jednu dávku dopoledne a jednu vecer, jenže malá to třeba dva dny stráví v pohodě, ale další den to vůbec nestravi a skoro všechno nenatravene mléko vyzvraci. Dávám ji nutrilon, kolem 100ml. Nevíte čím to může být jestli dávám velkou dávku nebo dělám někde chybu? Moc děkuji všem za rady.

franerka
15. dub 2017

zaměřila bych se víc na kojení a um nedávala..koj na požádání, z obou prsou, hodně pij a můžeš vyzkoušet i homeopatika...um ti určitě doporučila doktorka že? kolik měla porodní váhu, kolik má teď?

tereza1316
autor
15. dub 2017

@franerka Já kojim s obou prsou, každé kojení ale prijde mi že už ji to nestačí. Když jsem ale mléko odstrikavala tak to bylo z obou prsou tech 140ml. Porodní měla 4280g a teď má 4670g. A z porodnice jsme odcházeli s váhou 4100g.

franerka
15. dub 2017

@tereza1316 a po kojení malá pláče nebo je klidná? jak často kojíš? jako přírůstek váhy není velký, to je pravda..a ty a tatínek malé jak jste na tom se stavbou těla? malí, velcí?

tereza1316
autor
15. dub 2017

@franerka po kojeni klidná je, nepláče. A kojim po 2, 5 až 3 hodinách. Jinak mi jsme vysocí kolem 180 cm a taková normální váha bych řekla.

soyevita
15. dub 2017

@tereza1316 Vždyť to je v pohodě,myslím tu váhu.Kojila bych být Tebou častěji a hlavně i v noci.Rozhodně bych nepřikrmovala....a už vůbec ne,pokud po um zvrací.
Uvidíš,že to bude lepší.Mě malá začala přibírat až po 2m.Každý dr.Ti poradí um ,to je lepší si dojít za LP,zkontroluje Ti techniku a uklidní Tě

leki
15. dub 2017

Muj malej tez na zacatku nepribiral moc (dle tabulek hranicni). Nejist vydrzel max hodku a pul a i to byl boj. Sal jak o zivot, ale toho mlika asi moc nebylo (nastesti mi to ale nikdo nerekl, to si rikam az zpetne kdyz ctu podobny prispevky tvemu). Mela jsem jiste zavazky a potrebovala nechavat hlidat mrnousa sem tam cely den. Odstrikala jsem (udajne nejschopnejsi elektr.odsavackou) tak 30 ml, v noci max 60-70,takze tvych 140 je krasnych. Doktorka me prave hodne zrazovala od UM, ze z toho mimca casto zvraci, obvzlast kdyz se micha s MM. Zkusila bych jeste jen kojit, hodne pit a tak 🙂

franerka
15. dub 2017

pokud je klidná a nepláče um bych vůbec nedávala a také kojila častěji jak holky radí. prostě když si malá řekne dej ji to prso. já na začátku kojila i co půl hodinu. byly vedra a malá měla i třeba jen žízeň. taky je dcerka drobek, ale my jsme malý...hlavně klid, koj a uvidíš na příští kontrole

vera20
15. dub 2017

ahoj, já tedy nekojila, ale malého jsem měla na um-nutrilon a po něm mi také zvracel, vyměnila jsem za nutrilon proti ublinkávání a byl svatý klid a byl i o stovku levnější 😀 tak zkus vyměnit. Mám známou která má 3 měsičního chlapečka a taky kojí a dokrmuje, narodil se taky veliky a odsaje si taky max těch 140, holt to jsou asi jedlíci tihle větší miminka.

kulhj
15. dub 2017

Ahoj, PIJ VODU, pořád. To je asi nejcennější rada, kterou jsem od kamarádky dostala já. Pij, pij, pij a budeš mít mlíka víc než dost. Pokud malá po kojení nepláče, má podle mě dost. Každý dítě je jiný a potřebuje jiný množství. Nech jí žít 🙂, kdyby měla hlad, bude křičet.
Umělý mléko bych nedávala. A pokud, zkus se poradit s doktorkou a třeba vyměnit za protialergenní nutrilon. Hodně trpělivosti a klidu. Tvůj klid se rovná klid dítěte 🙂