Zvracení několik hodin po podání umělého mléka

ellis037
28. bře 2017

Ahoj, mám dotaz, zda někdo neřešil obdobnou situaci: mám 4 a půl měsíční holčičku, která je plně kojena. Nicméně čas od času se stane, že musím odejít vypomoci do práce a nepovede se mi odstříkat potřebné množství. Zkoušeli jsme dávat Hipp Combiotik - napoprvé bylo napůl smíchané s mým mlékem a v pořádku, podruhé ji manžel dával dvě dávky - v 17:00 a pak v 19:30. Cca ve 22:00 se však pozvracela, a to několikrát, až se dávila šťávami a byla malátná. Zkusili jsme to ještě jednou, když jsme s ním mixovali kaši, které snědla cca 50ml a k tomu se normálně nakojila - po dvou hodinách se opět vyzvracela na několikrát. Hipp jsem tedy vyhodila a zkusila koupit Babylove BIO. Dnes jsem jí to zkusila dát - vypila 60ml v 15:00, pak nechtěla a za hodinu měla znovu hlad tak dostala opět 60ml a hodinu na to zvracela - opět na několikrát vyzvrátila vše až k tomu, co měla 7 hodin předtím.... Napadlo mne, jestli není přejedená, ale byly to vždy menší dávky, než je pro její věk doporučené.... Nechce se mi v tuto chvíli už nic jiného zkoušet a k umělému mléku už přistupovat (situaci budu řešit tím, že začnu více odsávat), nicméně mne to hlodá, zda to nemůže být nějaká alergie, proto mne zajímá, zda se tu najde někdo s podobnou zkušeností. Doktorky se určitě zeptám, nicméně je to relativně mladá baba, která je dost opatrná - už nás preventivně hnala na odběr kvůli chudokrevnosti, která se nakonec nepotvrdila:(... takže nechci, aby nás zbytečně popotahovala po různých vyšetřeních.... předem děuji všem za odpověď🙂

kittykat22
28. bře 2017

@ellis037 moze to byt tym ze ona je kojena - a mlieko ktore mas ty je ovela redsie a lahsie ako mlieko ktore je z UM. Skus jej toho dat menej a ak to nepomoze skus nejaku odlahcenu formulu.

soyevita
28. bře 2017

@ellis037 Já kdysi u první dcery vyzkoušela kde co a pořád byl nějaký problém-zvracení,bolesti břicha,šílená zácpa.Napsali nám i sójové a taky špatně.
Pokud to půjde,tak odstříkávej a bude klid😉
Dokud pila dcera MM bylo všechno v pořádku

alishka111
28. bře 2017

Může to být i reakce na laktózu, určitě bude v um hůř stravitelná než v mm. Ten odstup by odpovídal, dcerka přesně takhle zvracela asi týden po průjmu. Můžeš zkusit bezlaktozové, koupí se v lékárně, je od narozeni. Nám zabralo a dcerka se pak zas srovnala. Obecně ho doporučují při odlehčovacích dietách u mimin...

ellis037
autor
30. bře 2017

Moc děkuju za rady, zatím budu odsávat a uvidím jak se situace vyvine🙂

slunea
30. bře 2017

Nebo se takhle prý může projevovat i alergie na mléčnou bílkovinu. V UM jí je víc, než v MM. Když si ty sama dáš víc mléka, nepozoruješ pak na dcerce nějaké změny, třeba ve stolici, bolest bříška atd?