Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost?
Před týdnem jsem malý (5.měsíců) zkusila dát UM BEBU, protože se mi zdálo, že už jí prostě moje mlíčko nestačí. Pořád jen plakala a odtrhovala se od prsa a v noci se mnohem více začla budit, když jsem si chtěla odstříkat, tak opravdu toho mlíčka tam moc nebylo.
Chtěla jsem jí jen dokrmovat. Udělala jsem jí tedy tu BEBU a po dvou hodinách začala být divná a začala zvracet, ale úplně jakoby se dávit, pak byla ještě asi další dvě hodiny taková malátná. Docela mě to vyděsilo, tak jsem si myslela, že jí to prostě nějak nesedlo.
Po týdnu jsem tedy zkusila koupit Sunar complex a opět stejná reakce, malá byla jak když je tím mlíčkem přiotrávená, byla celou dobu skleslá a uplně bílá. Pak jsem volala pani doktorce a řekla, že to slyší poprvé takovou reakci a at ji tedy kdyžtak zkusím HA mlíčko, a kdyby byla stejná reakce, tak ať přijdeme. Já už bych to tedy zažít nechtěla znovu ☹ , stále jí kojím, ale bojim se až bych mlíčko opravdu neměla, tak jí budu muset to umělé dát. Nestalo se někomu něco podobného? Děkuji za každou radu 🙂
Děkuji, a to je hypoalergenní mlíčko?
Dobře, tak děkuji za tip. Mě by třeba nepřekvapilo to zvracení, ale to jak z toho byla malá jak přiotrávená ☹
@romca876 jestli ji je 5 mesicu tak bych se vykaslala na UM a zacala davit prikrmy (zeleninu, casem ovoce..). Ja to takhle mela s malym, ze v 5.mesicich zacal byt strasne hladovy a moje mliko mu nestacilo, tak jsme najeli na zeleninovy prikrmy a pak hned zase pohoda. UM mi pripada fakt zbytecny.. tim si akorat zkazis jeste vic tvorbu mlika a muzes rovnou prestart kojit..
@karlajasmine Děkuji za radu 🙂
@karlajasmine
@romca876 Právě MM je nejlepší. Já kojit nemohla. Po UM více bolí břicho, moje děti všechny UM betonovaly, taky zvracely. Taky bych raději přešla na příkrmy, kaše. Jinak pokud UM, tak za mne Hipp.
Může se jednat o alergii na bkm - https://www.modrykonik.cz/alergie-na-mleko ... HA je v takovém případě nesmysl (viz článek). Kojila bych, zapracovala na tom a pokud je dítě opravdu hladové, začala s nemléčnými příkrmy (zelenina, maso).
https://www.modrykonik.cz/jak-kojit
https://www.modrykonik.cz/zavadeni-detskych-pri...
@romca876 určitě jsi o mliko nepřišla.. Podle nalitych prsou ani odstrikavani bych to neměrila..člověku se časem prsa nalevaji čím dál min, a já t třeba odstrikam max 20ml, ale mlika tam mam o hodně víc.. Spíš už malé proste nestačí mléko obecně..zkus tu zeleninu a uvidíš, nic tím nezkazís 🙂
@romca876 určitě koj a nedávej žádný UM, je to blbost. Začni dávat zeleninové příkrmy a postupně i ovoce a pak i masozeleninové příkrmy. Můžeš taky dávat nemléčné kaše. Ten problémem při kojení může být růstový spurtík, nebo třeba bojkot kojení, ale to se dá všechno vyřešit - podívej se na kojeni.net, tam je hodně rad a může ti to pomoci. Spánkový režim dítěte se mění a né všechno noční buzení je nutně o hladu, ale i kontaktu s matkou apod. Možná za pár dnů udělá malé nějaký pokrok, to se u nás před tím taky pár nocí spí nebo spíš nespí. Věř sobě a taky malé, všechno bude zase ok. Zvládla jsi malou uživit bez dokrmování UM do 5. měsíce, zvládneš to i dál s přídáním příkrmů, věk už na to pomalu máte. UM vám akorát zničí kojení a mateřské mlíčko je nejlepší forma jídla pro prťátka. Já osobně beru rady doktorky k jídelníčku našich dětí s rezervou a hledám si informace sama, to doporučuji i tobě. Doktoři nemají patent na rozum a jsou to jenom lidi. Pokud malá nehubne, není dehydratovaná nebo jinak neprospívá, řešila bych to podle sebe a to jen s kojením a příkrmy bez UM...
Prave, doktori jsou hlavne od toho, aby lecili nemoci nebo nasli nejake vyvojove vady atd, ale nejsou to vyzivovi ani laktacni poradci a kolikrat v tomto poradi trosku nesmysl...
Pití z flašky je začátek konce kojení! To že se už neodstříká v 5m mléko nic neznačí a neznamená. Já už od 4m neodstříkala ani prd a kojím stále (dcera 14m). Každým podáním UM se snižuje laktace, tělo si myslí, že je menší poptávka po mléku to je jedna věc a druhá, že děti raději sají z flašky než z prsa, protože je to jednodušší, takže prso začno odmítat. Pokud dojde na bojkot tak okamžitě zahodit dudlík a flašku pokud chcete kojit dál. 🙂 Mateřské mléko je pro miminko to nejlepší, UM je jen náhražka. Jsme jediný druh na světě, který svému potomstvu cpe mlého jiného živočišného druhu a připadá nám to normální...
Moc děkuju za rady holky 🙂
@romca876 můžu se zeptat, jak to nakonec dopadlo?? řeším aktuálně podobnou situaci - mám 4 a půl měsíční holčičku, které jsem dala nejprve Hipp Combiotik - stejná reakce jako u vás: po cca dvou hodinách se pozvracela, a to několikrát, až se dávila šťávami a byla malátná. Zkusili jsme to ještě jednou, když jsme s ním mixovali kaši - totéž. Pak jsem zkusila mléko Babylove BIO a opět zvracela cca dvě hodiny po podání - vyzvrátila vše až k tomu, co měla 7 hodin předtím.... Nechce se mi v tuto chvíli už nic jiného zkoušet. Doktorky se určitě zeptám, nicméně je to relativně mladá baba, která je dost opatrná - už nás preventivně hnala na odběr kvůli chudokrevnosti, která se nakonec nepotvrdila:(... takže nechci, aby nás zbytečně popotahovala po různých vyšetřeních.... předem děkuji za odpověď🙂
@romca876
Dobrý den, bohužel teď řeším úplně stejný problém, malá plně kojena do 6 měsíců, mléka mám málo, zkusila jsem Nutlilon, baba ha, mléčná kaše Hipp a pokaždé bledost, malatnost, silné zvracení i po podání jen 5ml. Nevím co s tím doktorka mi řekla že je to divný a že to ještě neslyšela 🤷♀️ přemýšlím jestli to není alergie na kravské mléko.
Zkus Hipp Combitik. Mé děti sice malátné nebyly, ale jedině toto mlíko jim sedlo.