Změna UM. Poradíte, prosím?

kotatko_va
9. kvě 2024

Mám miminko téměř 5 týdnů staré na UM. V porodnici nám dávali příkrm Bebu, To měl asi 10 dnů, trpěl velmi na nadýmání, kroucení, a tak nám doktorka dala Nutrilon AC. Po něm měl krev ve stolici a hlen, kroucení nabylo úplně nových rozměrů, včetně řídké stolice. Zároveňtéměř pokaždé plakal a řval, během prdíků i během kakání.. Tak jsem cca po 14 dnech koupila Kendamil. Pár dnů byl klid a teď to máme pomalu zase zpátky. Není to po každém jídle, ale většinou tak třeba dvakrát třikrát za den se to zase opakuje, je mi jasné že si tělo zvyká a přizpůsobuje, nebude to úplně dokonalé ale rozhodně nechci mít svíjející miminko, které se trápí. Kendamil má týden a za pár dní už končí balení tak přemýšlím, jestli koupit ještě to samé a vydržet nebo můžu mléko zase rovnou změnit? Buď bych zkusila Hipp ha combiotik nebo Kendamil comfort.

xnikax1
9. kvě 2024

@kotatko_va Krev a hlen ve stolici je hlavní příznak ABKM. Probrala bych to s pediatrem a popřípadě nasadila hypoalergenní UM. Měli to obě moje děti a objevilo se jim to v druhém měsíci. Dceři to zmizelo po roce synovi až ve dvou letech.

nelly_strokova
9. kvě 2024

@kotatko_va Jakože to zvykání na UM chvíli trvá, než se vše srovná do normální, to jo, ale krev a hlen ve stolici není normální a je třeba to řešit s doktorkou. Opravdu může mít ABKM.

kotatko_va
autor
9. kvě 2024

@nelly_strokova na to právě doktorka říkala
, že je to při zvykání normální, a měl to právě při tom Nutrilonu.

nelly_strokova
9. kvě 2024

@kotatko_va Já nevím no, my při přechodu na jiné UM měli jen zácpu. 🤷🏼‍♀️

martulka88
9. kvě 2024

@kotatko_va Syn byl velmi nadýmavé miminko - i LP koukala, jak prdí - kojila jsem + beba. Ve 3 měs. podezření na ABKM, to už byl jen kojený a tak jsem najela na bezmléčnou dietu - měl hleny a nitky krve a nakonec krev. Nasazen nutrilon AC a zhoršení a tak skončil na neocate a po pár dnech klid.