Zelená řídká stolice u miminka 5 měsíců UM. Co myslíte?

zlatnikslavomir
1. říj 2019

Ahoj maminky, je toho hodně o zelené stolici, tak snad nevadí když přidám svůj dotaz.
Má malinká má přesně 5 měsíců, ze dne na den maminka odešla do jiného světa a tak jsme museli okamžitě na umělou stravu. Byl to děs ten řev z hladu, vždy si jen ochutnala a když zjistila že je to podfuk, tak ucukla. Paní Fischaerová, lakatční poradkyně mě říkala ať vydržím, že nakonec začne pít, no a po všech možných pokusech se to povedlo. Po 36. hodinách už pila jako by to byl originál. Začli jsme na HiPP COMBIOTIK, který doporučovala lékárnice.
Malá pije cca 900ml denně, vše vypadalo dobře, žádná teplota ani po očkování, večer spí 6 až 9 hodin vkuse, tak sjem byl spokojený. Jenže se mě jinej tatínek zeptal jak se vede a pak přidal a nemáte zelenou stolici ? Že prý zelená je nejhorší, no a malá to má průjmové, tak ti nevím.
Co myslíte ? Snad nevadí když přidám obrázek.
Děkuji všem za radu, či odpověď předem a přeji at se Vám všem zdraví daří.

zuzan88
2. říj 2019

Můžu se zeptat proč ste přecházeli z hippu na nutrilon? A ta stolice byla po čas užívání hippu nebo nutrilonu?

kristyn.g
2. říj 2019

Také se zeptám proč Nutrilon? Jinak si myslím že tohle není ještě nic hrozného. Syn má stolici po každé různou dodnes. Dětská doktorka mi řekla ať neřeším barvu. Takhle řídká ještě není průjem. Zelená stolice může být od železa ve stravě. Na šestiměsíční prohlídce to proberte s doktorkou. Držím vám palce. Je mi líto co se stalo.

zlatnikslavomir
autor
2. říj 2019

@zuzan88
HiPP - Na začátku HiPP mi přišlo že se malá moc kroutí a druhý, třetí den se změnou na Nutrilon už byla lepší.
Stolice - tedy po nějaké době jsem si vzpomněl že ji měla někdy i v průběhu kojení.

zuzan88
3. říj 2019

@zlatnikslavomir super, takže víme že mlíčko na to vliv nemá. Já myslím, že to není nic vážného... Zelenou stolici sme jako mimčo párkrát měli a věřte, že ta ta vypadala úplně jinak a nic z toho nebylo. Jak půjdete do poradny, klidně se dr. zmiňte pro klid duše. Držím palečky, ať vše zvládáte a malá jen prospívá.

drep
3. říj 2019

Miminko tak může reagovat na cokoliv - příkrm, růst zubů, nemoc se střevní dysmikrobií. Pokud v tom není hlen či krev a dítě prosperuje a vypadá jinak spokojené, byla bych v klidu. Event. Je možné zkusit probiotika, já to standardně dělám, když jsem nastydlá já, protože dcera na to vždycky citlivě reaguje

zlatnikslavomir
autor
4. říj 2019

@zuzan88 Je děkuji za povzbuzeni a HURÁÁÁ přišla ZMĚNA, tedy zkusil sjem se vrátit na HiPP a ono po 3 dnes máme tuhou stolici, paráda mám radost. Sice nevím zda to byla nějaká reakce, nebo zda HiPP je lepší než Nutrilon, ale pokud to bude podruhé a otřetí, tak budu za HiPP rád.
Děkuji všem maminkám a HiPPu zvlášť. Jinak přeji vám všem zdraví, jo a klid, protože na mateřské je to asi i o nervy, kort ještě jestli nějaká maminka pracuje.

zuzan88
5. říj 2019

@zlatnikslavomir no vidíte🙂já mám syna taky na hippu, nutrilon sem zkusila, ale mě ho hned zvracel. Tak držím pěsti ✊

zlatnikslavomir
autor
6. říj 2019

@zuzan88 ještě v lékárně měli 1 HIPP s označením HA asi jako hypoalergenni ale nevim jestli to není více chemie než je nezbytné