Mam dcerku - 3 mesice - na umelem mlicku. Pije mi ted 180 ml cca 5x denne. Nekdy by si dala i vic 😊, ale pak mi z toho blinka. Rikala jsem si, jestli ji nenechat stejnou davku vody a nepridat trosku vic prasku oproti navodu a tabulkam, aby ji to trosku vic zasytilo. Delala jste to nektera tak? Zas nechci, aby mela treba boleni nebo tak..
Na zahusteni mlika je Nutriton, ale nema sytici efekt. Pouziva se proti refluxu. Akorat ti to malou zabetonuje. Pokud neublinkava moc, tak bych ji zvysila klidne davku o jednu odmerku. Tzn. bude pit na jednu davku 210ml. Tabulkama na krabici se nerid. Ale nedelej koncentrovanejsi mliko...nedavej odmerku navic pri stejnem mnozstvi vody. Muze mit z toho pak zizen a bude to pak kontraproduktivni.
@lucik1506 Tak malinkému dítěti bych víc UM do stejného množství vody nedávala. Spíš to zkus malinko zahustit rýžovou krupičkou. Mám dobrou zkušenost s touto: https://secure.ce-tescoassets.com/assets/CZ/689...
5x denně ji možná nestačí. Nebo zkusit jinou značku, pokud častěji nechce...
Můj starší kluk jedl 7x denně 180 ml Nutrilon
Ano, já to tak dělala. Dala jsem třeba jen o půl odmerky víc. Ale existují i přímo prášky na zahuštění mléka 🙂