Prosím o radu. Moje holčička 10měs. je teď nemocná. Bere antibiotika, má hrozný kašel a je strašně zahleněná. Je nějaké mléko, které ji mohu dát?. Dávala jsem Nutra Defense ale začala tak strašně kašlat, že jsem myslela, že se udusí.... ☹ . Je hrozně zahleněná a to mléko jí to asi ještě provokuje. Ale přeci jí nemohu dlouho dávat jen jinou stravu, vždyt v mléku má plno vitamínů které potřebuje. Prosím o radu, děkuji Aji
aha, tak děkuju. Zkusím. Jinak jako za den zakašle ale tak nějak v normálu, slyším jak se jí to tam uvolnuje. Ale když jsem před chvílí dala mlíčko, tak začala tak kašlat, zrudla, slzy z očí, jsem jí chytla at to vyblinká. Ale jako nevyblinkala, jen si jakoby odplivla a bylo to s hlenama. Chjo, je mi z toho uvej, taková maličkatá.....Zkusím tedy dát více vody a tak dva krát denně??.
U nás se taky po pití dítko občas s kašlem poblinká, ale mléko bych se jí určitě snažila dávat, aby měla dost tekutin. Takhle najednou bych jí ho určitě nevysadila... Třeba zkus dávat menší množství a častěji. A dát úplně jiné mléko než je zvyklá, to se mi taky nezdá... miminka to někdy špatně snáší, navíc teď ještě když k tomu má ATB (u nás je po nich občas průjem ☹ )
Brzy se uzdravte! My jsme bohužel ode dneška taky na ATB 😒
ahojky, nám pomáhala tymiánová mast od firmy Just. Je protizánětlivá a má stejné účinky jako antibiotika. Natírá se na hrudníček, pod nos, na dutiny apod. Sama ji také používám, můžu jen doporučit. S mlékem zkušenosti nemám, protože stále kojím ☹
Přeju hodně sil!
Děkuji za rady. Také se mi nechce měnit mléko, když tohle má tak ráda ale už jsem fakt nevěděla. Takže dám více vody, děkuji. Mějte se 🙂
@aji81 Ahojky,když měli takhle děcka rýmu-byli zahlenění,tak jsem mlíko dělala,ale ubrala jsem Mlíka-prášku.Třeba na 180ml má být 6 odměrek já dala jen 3.V 10 měsících už při tuhé stravě to není drastické a vydrží 😉Otázkou je jestli se nepoblinká,u nás je to běžné,že když jsou zahleněný a daj si mlíko,tak se rozkuckaj a jde to ven i s těma hlenama,ale jinak jí to fakt zkus dát ředěnější.