Ahoj, mam 4 a pul mesicniho syna a do ctvrteho mesice jsem kojila. Pak jsem chytla virozu a o mlecko prisla(ale stejne by mi uz asi nestacilo, je to hrozny zrout).
Kazdopadne jsem mu na doporuceni doktorky zacala davat nutrilon a to byl des!! Hrozne krece briska!! Tak jsem zacala davat hipp bio combiotic a s tim jsem spokojena. Synacek krasne prdi, moc mu chutna. Jen mame problem, ze sam nekaka. Musim mu strkat trubicku, aby se vykakal. ( kapky espumisan nezabiraji).
Nemate nejakou radu co s tim? Myslite, ze mu nemam davat trubicku a zkusit, kdy se proste vykaka? Nebo mam prejit na neco jineho? Zase se mi nechce furt zkouset neco nove. A nemate zkusenosti se sunarem nutradefense?
Budu moc vdecna za rady. Diky
Moc dekuju za odpoved. No hipp papa asi tak 8 dni. Predtim jsem jeste kojila a dokrmovala hippem, ale ted uz jen fakt hipp. On prave take ma problem vytlacit ten prvni tuzssi bobicek. Pak uz to tak tuhe nema a kaka krasne sam, ale s tim prvnim vytlacenim mu prave musim pomoci s tou trubickou. Takze myslite, ze mam prestat mu i pomahat a pockat az se mu to o podari vytlacit samotnemu? Asi bych mu nemela tolik pomahat no :(. Kdyz ja pak nechci, aby ho bolelo brisko.
Já bych počkala a pomohla, až bych viděla, že se fakt trápí...ona i změna mlíčka dělá s nevyzrálým zažíváním hodně a vše chce čas....Pokud by se to neupravilo, teprve potom bych případně zkusila ještě jiné mlíčko....nechci dělat značce Hami reklamu, ale nám to fakt pomohlo. Předtím jsem koupila bebivitu, byla zrovna v akci a u dcerky problémy nebyly...tak sem si říkala: super, dá se i mimo akci sehnat relativně levně....ale ouha: malý měl zelenou stoličku, bolení bříška(tehdy jsem myslela, že má poočkovací potíže nějaké)...ale po nasazení Hami potíže vymizely...občas sice zelenou stoličku má, ale to má od příkrmů převážně a nebo to může být z UM jako takového, z nachlazení, z růstu zoubků(s tím vším se nyní potýkáme)...ale mívá právě i stoličku "zdravé barvy"....kdežto při té bebivitě měl problémy denodenně...
@terezacerna1990 Zkus probiotické kapky...
Dobra dobra. Tak ja tomu dam jeste sanci a nebudu mu pomahat a uvidime. Kdyz tak pak zkusim to Hami. Taky jsem na to cetla vcelku dobre recenze 🙂 kazdopadne moc dekuji za rady. Znama prave rikala, ze vyzkouseli hodne UM nez nasli to spravne, ktere sedelo.
@terezacerna1990 ano, někdy to může trvat déle, než najdete to pravé...jenže právě i ty změny mohou působit různé potíže...probiotika mohou(ale nemusí) pomoci, ale ničemu rozhodně neuškodí, minimálně alespoň upraví střevní mikroflóru...
a dávat pít švestkovou šťávu, nebo odvar z ovesných vloček..
vyzkoušela bych zředěnou švestkovou, hruškovou nebo jablečnou šťávu na pití (k UM je třeba podávat tekutiny narozdíl od kojení), pokud nepomůže tak probiotické kapky, z bylinek se dá použít čaj z anýzu nebo kořene pampelišky - ale s tím u miminka opatrně.
my jsme takhle kakali až do 5 měsíců, teď se to najednou zlomilo a kaká už většinou sama, nebo jí stačí jenom pokrčit nožky. dáváme švestkovou šťávu a vločky jsou taky super. jinak mlíčko hami. neboj ono se to spraví,až se začne i víc hýbat a tak....
Jak dlouho baští ten Hipp? Pokud jen krátce, vyčkala bych, nějakou dobu trvá, než se to upraví. Malý měl po zavedení příkrmů(zelenina, ovoce) taky s kakáním problém(tužší stoličku velice obtížně vytlačil. Jelikož jsem tu vyhrála speciální mlíčko Hami proti zácpě, dostal ho a během pár dnů už krásně kakal sám. No a u Hami(obyčejné nebo Hajaja) jsme již zůstali....