Vyměnit mléko?

lidija1234
11. led 2022

Ahoj maminky,už jsem psala podobnou diskuzi jak malý poslední týden má bolesti bříška a jinou stolici atd....každopádně jsem volala doktorce a ta mě bez myslenkovite řekla ať dám jiné mléko. Nevím zda je za mě řešení každý druhý měsíc dávat jiné mléko a hlavně teď se malý chová jinak než poprvé když jsme měnili. Malý se po jídle kroutí a poplakava ale netlačí proto si myslím že něho bolí bříško dělá to i čerstvě po vykakani. Tenhle stav trvá cca týden možná už dýl,zacel mlíčko dost ublinkavat a bez rourky se nevykaka i když má sragoru. Nevím zda by nebylo spíš lepší udělat mu test jestli nemá intoleranci na mléčnou bílkovinu než zase měnit mléko. Máte někdo podobnou zkušenost?

veritanas
12. led 2022

@lidija1234 no, problém je ten, že testy na intolerance jsou neprůkazné a nejsou hrazeny pojišťovnou, ale můžeš si je zaplatit sama, ale zase pokud je to takový prcek, tak bude komplikovaný odběr, budou mu to brát z hlavičky... A i testy na alergie se u miminek na c nedělají, protože imunita se hodně vyvíjí a může tam být i ještě něco od tebe z těla a ty reakce jsou nespecifické... Na internetu se dostaneš i k mlekum s rostlinnou složkou, ale je to pálka...ale je možné to zkusit..

lidija1234
autor
12. led 2022

@veritanas aha já myslela že se to dá zjistit že stolice,chodíme na hematologii a odběr hrůza takže zbytečně navíc sním na další chodit nebudu. Asi ještě počkám a uvidím jestli se to nezlepší,jestli příčina není někde jinde 🤷

veritanas
12. led 2022

@lidija1234 ty jo, nevím o tom, že by to šlo že stolice... Mám za sebou vyšetření na všechno možné u alergie i intolerance jsem si uhradila a vždycky z krve. Ani na alergologie mi nikdy nic c takového nenabídli, ale můžeš se zeptat...