Ahoj, potřebovala bych poradit. Malé byly nedávno 3 měsíce, po kojení přibírala jen 100g týdně a tak mi doktorka řekla ať začnu dokrmovat UM. Kojením jsme se trápily obě, tak že kojím už jen jednou v noci, jinak je na UM. Teď ale po 3 týdnech na UM nabrala kilo a půl! :/ Doktorka říkala, že by měla vypít denně cca 800ml, což vypije, nijak ji nepřecpávám, ale ta váha mě děsí. K doktorce jdem až za 14 dní. Poradíte co s tím? :(
Byla bych v klidu a ráda že přibírá. My měli opačný problém. (syn) Mléko bych neměnila pokud vám vyhovuje. Dcera třeba taky hodně nabírala ale ta byla ve 3.m ještě plně kojena.
Byla bych taky ráda za přibírání, ale kilo a půl za 3 týdny by se mi zdálo moc. Ubrala bych na těch denních dávkách. Myslím, že z flašky to teče líp a bez práce (oproti prsu), proto toho mimčo vypije víc, ne že se potřebuje dojíst. A složením je UM také něco jiného oproti MM. Toť můj názor. Pokud by mimčo plakalo hlady nebo nebylo spokojené po snížení dávky, poradila bych se s pediatrou.
Ja krmim každé 3 hodiny cca 160 ml um. (3.mesice) a v mezičase ji davam cajik.
My jsme také tak pribirali. Je to v pohodě. Neřeš to
Neresila bych 🙂 chutná mu a ma co dojidat kdyz pribiral tak malo 🙂 spokojene brisko, spokojene mimco ;)
Tak díky holky, asi to teda zatím nebudu řešit. Nejdřív to byly stresy, že přibírá málo, teď zas hodně, taky bych se z toho mohla zbláznit.🙂 Narodila se s váhou 3800 a teď má 6450 a jsou jí 3 měsíce a týden. Zkusím jí když tak dávat trochu méně UM a dorazím ji čajem, pokud bude ještě křik.🙂
To samé, co u vás. Napoprve po UM přibrala "moc", jako kdyby to váha chtěla dohnat, pak se to srovnalo. Nech ji jíst, jak si řekne. To si sedne 😉
Ze zacatku nabiraji, az se zacne vice hybat tak uz to tolik nahoru nepujde.
@kackacerm můj syn byl kojen částečně pouhých 14 dní, pak jsem s tím sekla. Ve třech měsících měl 8,35 kg, ve 4,5 měsících překonal hranici 10 kg. V šesti měsících začal lozit, měl 11,8 kg a jak se víc hýbal, tak už ta váha nesla tak moc rychle nahoru, v roce měl 13 kg. Teď ve čtyřech letech má necelých 20 kg a je akorát. Apetit mu zůstal. Ve čtyřech měsících, když jsme začínali s příkrmy, vypil 1200 ml Nutrilonu.
Buď v klidu, vedle moji rakety je tvoje dítko prcek 😉
@kackacerm Jsem ráda za tohle téma, řeším podobný problém. Olinka má přesně 4 měsíce a váží přes 7 kil. Ona i pije hodně, ale vodu i čaj odmítá, pořád chce jíst. Pije často, průměrně cca po dvou hodinách, v noci spí 8 hodin bez jídla. Vypije na dávku 150ml, takže přes den dá určitě přes litr mléka. Zkoušela jsem změnit mléko aby bylo sytější, ale z toho měla koliky nebo blinkala, vyzkouše.i jsme už 5 druhů mléka. Víc ji nehodlám trápit. Uvidím co mi řekne doktorka na kontrole ale co mám dělat, přece ji nenechám plakat hladem?
@kackacerm buď v klidu 🙂 Syn byl první dva měsíce hlavně kojený a dokrmovala jsem UM.. nepřibíral skoro nic.. pak přešel plně na UM a najednou má v pěti měsících 7,5kg.. porodní váha byla 3680g.. a jsem ráda, že jí.. sice vypije na dávku maximálně 120ml, ale jí co tři hodiny. Za posledních 14 dní mi přijde, že skoro nenabral. Buď ráda, že jí UM typově sedí a až bude větší, vše se srovná :-*
Neresila bych, pribira pekne, zpomali se to. Dcera byla taky na UM, pribira co mesic 1kg, takze v 10mes mela 10kg. Syn je proti ni plne kojeny ted, prikrmum moc beda a v 7,5mesicich ma temer 10kg. Taky pribiral do 4.mesice 1-1,5kg/mesicne jen z kojeni. Ted uz pribira od 6mesicu 500g/mesic. Zpomali se to. Doktorka ba naopak nas vzdy chvalila, ze pribira krasne. To stejne u dcery predtim. Byla velke miminko.
Nevím jestli přejít na jiné mléko nebo dát někdy místo mléka čaj? Nerada bych aby jí tohle velké přibírání nějak neublížilo. :/ Ale o hladu ji zase nenechám.