Věčně hladové miminko. Je problém, když překročí dávkování UM?

16. dub 2022

Dobrý den, prosím o radu. Mám měsíční miminko, které je 14 dní již na UM - Kendamilu 1. Dle dávkování UM by měla za den dostávat 5 dávek po 4 odměrkách. Malá se budí většinou po 2-3h, kdy již u přebalování máchá ručičkami a řve, jak kdyby ji na nože brali. Když podám lahvičku, je okamžitě klidná a papá. Když se malá nají, je třeba 10 minut v klidu a usíná, ale teď se mi poslední dva dny stává, že během 10 minut začne opět řvát a máchat ručičkami, když ji zkusím dát malíček do pusinky, saje jako o život. Snažím se ji nosit, mazlit, masírovat. Stejně řve a takže mi nezbývá nic jiného, než udělat další mlíčko. Někdy se stane, že si 2x cucne a usne, nebo vypije úplně vše (tedy 2x 120ml). Takto je to u každého krmení. Kakání a čůrání je v pořádku. Na bolesti bříška netrpí. Chci se prosím zeptat, je v pořádku, když malá překročí dávkování, je to velký problém? Bojím se, abych ji neublížila. Zkouším dávat i kojeneckou vodu, ale tu plive, nebo se dusi a ublinkává.

lv
16. dub 2022

Neublíží jí to, zkus delat dávku o kousek větší, 150ml. A 5x denně, no moje dítě jedlo po 1h 45min, takže asi 10 dávek. I teď jí často, asi rychlý metabolismus.

autor
16. dub 2022

@lv Moc děkuji za odpověď. Takže mám dělat 150ml a kolik odměrek UM? Dávala jsem 3. Od začátku nemám mlíko a už v porodnici řvala hladem, takže jak kdyby si to pamatovala..

fouskovi
16. dub 2022

Vždycky je to stejné 30ml vody a jedna odměrka takže 150ml 5 odměrek a taky ji mohlo přestat mlíčko vyhovovat

lv
16. dub 2022

1 odměrka na 30ml, takže 5. Do 120ml patří 4 odměrky. A taky, pláč může být i bříško bolavé, nejen hlad. Ale 5x za den je pro miminko měsíční málo. Přibírá na váze?

autor
16. dub 2022

@lv dala jsem 150ml a 5 odměrek a malá spí. Přibírá dobře, vše je v pořádku. No já na radu laktační poradkyně dávala do 120ml 3,5 odměrky a když by měla hlad dál, tak prý kojeneckou vodu. S kojeneckou vodou jsem to vzdala, protože ji blinkala. Takže jsme měli třeba za den 9 dávek po 120ml se 3,5 odměrkami...

fouskovi
16. dub 2022

Co je to za nesmysl 3,5 odměrky vždy se dávají přesně celé

mia_von_prag
16. dub 2022

Je to normálne. Maju ešte maly žalúdok. Prve tyzdne jedavaju častejšie a menšie davky. 10 x denne je normálne. Mlieko rob podla návodu 1 odmerka na 30 ml kojeneckej vody. Mne Dr. hovorila že nekojene deti potrebujú aj vodu. Moja si párkrát cucne, buď pred mliekom alebo medzi davkami.

Ja by som ti poradila dávať mlieko podľa potreby dieťaťa a skúsiť si zapisovať časy a množstvá.
Dieťa by malo vypiť denne 150 - 180 ml na 1kg hmotnosti. Takže 5 kg dieťa vypije denne 750 - 900 ml denne. Ono sa to postupne upraví

biciklissie
16. dub 2022

To jsou zase nápady. Tři a půl odmerky a dítě krmit podle návodu na krabici. Jak píší holky, vždycky 1 odmerka na 30 ml vody. A pokud dítě není morbidne obézní nebo ho neboli bříško, tak dávej podle toho, co potřebuje. Už mám druhé dítě na um a dělám proste vždy tolik um, aby se napilo do sytosti a zbytek vyliju. Když už vypije všechno, tak začnu dělat víc. Že začátku jsem hlídala rozestup dvě hodiny, některé děti boli bříško, tak rozestup tři hodiny. Se zvyšováním dávky um a víc aktivit se postupně intervaly prodlužují.

autor
16. dub 2022

Holky, moc děkuji za rady. Všichni okolo mě kojí a já se nemám koho pořádně zeptat.. díky moc

zmrzlinka
16. dub 2022

Jedna odměrka na 30ml a můžeš krmit častěji než 5 x krát denně ....nedrž se žádného návodu ,ale toho aby dítě bylo spokojene 😉

lenula02
16. dub 2022

Naše má 7 týdnu a pije 166ml 5x za den. Nejspokonejsi. První dcera pila zase málo a byla taky spokojená. Krabice je jen orientační. Pokud má hlad, dej ❤️ a bude Happy

janinasm
17. dub 2022

Davej jí tolik, o kolik si rekne a to mliko nešiď! Pekne tu jednu odmerku na 30ml. Prostě má hlad, tak ji dej vic mlika. A buď ráda , ze ti hezky papá!