Vaříte nutrilon v kojenecké vodě nebo vodě z vodovodu?
Pokud v kojenecké vodě, do kdy se musí otevřená láhev spotřebovat?
ahoj, moje dvojčátka mají už skoro rok, ale pořád vařím Nutrilon v kojenecké vodě, protože naše voda z kohoutku není moc kvalitní. Kupují 5 litrové balení kojenecké vody (vyjde levněji) a máme je pro dvojčátka na 2-3 dny. Vodu již od půl roku neřevažuji, jen ohřívám..
Nikdy jsem kojeneckou vodu nepoužívala,. Když byl syn malinký, tak jsem převařovala normální kohoutkovou a teď už pije Nutroš jenom ke snídani, a to ohřívám na 30s v mikrovlnce opět normální vodu. je fakt, že tady máme prokázanou kvalitní vodu z kohoutku, Já ani manžel taky nic jiného nepijeme.
Jsme taky na Nutrilonu, převařím obyč vodu z kohoutku, kojeneckou jsem nikdy nepřevařovala, zaliju horkou s konvice a doleju studenou aby to bylo ihned ke konzumaci 🙂
Pro syna jsem Nutrilon varila z kojenecke asi do pul roku, do roku prevarovala z kohoutku, dceri delam prikrmy hned z kohoutku. Chce to zjistit si zdroj a pak na internetu visi za kazdy mesic rozbor vody z radu, no a u nas ma voda min dusicnanu nez kojenecka, co jsem kupovala. Limit dusicnanu pro kojence je 15mg/l. Jsou oblasti, kde voda z kohoutku obsahuje treba 30mg/l, tam bych kupovala kojeneckou dele. Otevrenou lahev bych spotrebovala do 3 dnu, dyl ne. Nevyhoda kojenecke vody je v tom, ze pramen muze byt kvalitni, stacirna taky, jenze pak nastoupi transport, skladovani v supermarketech ve spine, na slunci... a je z toho voda uplne jine "kvality" . Ja si koupila jednou koj. vodu zelenou (uzaver tesnil, prosla nebyla). Proto i kojeneckou vodu jsem prevarovala, je to mozna dulezitejsi nez u te z kohoutku! Dusicnany meni strukturu hemoglobinu a ten pak neni schopen prenaset kyslik, nejcitlivejsi jsou na to deti tusim do pul roku, protoze nemaji zraly mechanismus premeny poskozeneho hemoglobinu (methemoglobinu) na norm. hemoglobin. A prevarovani je nutne kvuli pripadne bakt. kontaminaci.
Jinak toto tema uz tu urcite je.
stale prevarujeme kojeneckou
nedávám Nutrilon, ale Sunar Nutradefense, nicméně převařuju kojeneckou (Dobrou vodu nebo Máma a já, ostatní uvolňujou hrozně vápenatých usazenin a voda je úplně mléčně bílá 😝 ), otevřená mi vydrž max. 1 den, převářím naráz něco málo víc než 0.5l, naplním lahvičku na další krmení a termosku, takže převářím celkem 2x denně a to je pryč hned.
Vždycky jsem používala jen převařenou vodu z vodovodu, ale kojila jsem a od pátého měsíce začala zkoušet kaše.
UM jsem začala používat po 6. měsíci a v převařené vodě z kohoutku 🙂
ja teda nedelam mliko,ale kase a pouzivam kojeneckou. Z vodovodu by se musely udelat testy jestli neobsahuji moc dusicnanu,mimi je neumi vyloucit. Otevrenou balenou mam v lednici,kasi delam jen 1x denne tak ji spotrebuju tak za tyden a pul