Už si nevím rady, jaké zkusit umělé mléko. Poradíte, prosím?

20. kvě 2024

Prosím o radu při výběru UM.. máme měsíc a nejprve jsme měli Bebu Comfort, ale totální zácpa..
Nyní máme Kendamil Comfort (anti colic a proti zácpám) a teď to bude 14 dní co ho máme. Nejprve stolice ukázková, někdy i 2x denně. Ale teď se mi po každém jídle začal kroutit a je nesvůj, řve jak blázen, propíná se a rudne..
90 ml vytáhne jak nic.
Dožaduje se neustále cucání, alespoň dudlík pomůže, jakmile vypadne, zase řve… nejspíš to má jako zdroj uklidnění..
Teď dva dny nekadil a přijde mi, že furt tlačí.. přitom prdí hezky, cvičíme , masírujeme. Kapky máme taky, to už mám asi laboratoř… ale přemýšlím, že všechny vysadím.
Říkám si, že toto mléko už bylo asi nejlepší, co jsem mu mohla koupit a nevím, na co bych měla přejít nyní?
Zkusit kozí ? Nebo jinou značku? Toho se popravdě bojím, protože Kendamil je složením prostě Top.

klokanka31
20. kvě 2024

Za mě jedině sunar...

autor
20. kvě 2024

Spíše si říkám, co jinému by mu mohlo více pomoct než cílené mléko Comfort od Kendamilu co teď máme… že by to tyto problémy mít neměl a má stejně. Jsou na něj snad 100% recenze a nám nesedí ? To je furt něco

uzivatelkapetra
20. kvě 2024

Probiotika dáváš? Nějakou dobu trvá než zaberou. Jinak ano, hromada různých kapek může spíše škodit.

autor
20. kvě 2024

@uzivatelkapetra ano už od narození a nepozoruji žádnou změnu..

uzivatelkapetra
20. kvě 2024

U dcery (kojená) ji vyloženě nesedla bio gaia, vysadila jsem a bylo lépe, místo nich jsem pořídila probio Maxík, prý má stejné probiotické kmeny, ale děti ho snášejí lépe a bylo to tak.
Zkusila bych prve toto, pak bych zkusila (ale opravdu až jako poslední) nahradit vigantol (ne vysadit) nějakým jiným D. To byl taky u nás problém, prvního půl roku jsem jí dávala od genericy a pak zpět vigantol, to už bylo ok.

nat
20. kvě 2024

JA jsem davala mleko z DM to jejich a musim rict,ze nam to zachranilo zdravi a me dusevni zdravi 🙂

miriam1989
20. kvě 2024

Ahoj hlavně vydržet, já vím je to náročný. Aktuálně jsme na tom podobně ač trochu rozdílně. (u nás se kadí, ale trpí na koliky) Malýmu je 2,5měsíce kvůli bolestem a nějakým bakteriím co našla naše Dr ve střevech a zvýšeným zánětlivým parametrům (nakonec nám z Motole napsali-obrátili jsme se na ně, že jsou to naštěstí běžné bakterie a zvýšena hodnota zánětlivého parametrů je u miminek tež normální a malý trpí kolikami - pojmenovali to dokonce nemocí, což jsem ani nevěděla že se k tomu takto přistupuje) jsme přešli právě na kozí Kendamil (ještě než jsme věděli, že to je všechno vlastně normální) a k ničemu to nebylo. Pořád musíme masírovat, nahřejvat, cvičit poslechnout si hodinový řvaní a jedeme dál. Ale bolení jsme měli i u dcery, takže vím, že to jednou skončí, jen to prostě přežít 👍 Bereme probiotika, homeopatika určená na koliky, sabsimplex na rozpouštění bublin. No ale každopádně jestli už ho máte 14dní a máš pocit, že mu fakt nesedí hledej jinde. A asi bych úplně nelpěla na značce kvůli složení, může být sebelepší složení a miminku prostě sedět nebude. Dcera kendamilk házela obloukem ven a přešli jsme na bebu sensitive (určenou na zácpy a drobně trávící obtíže) a měli jsme doma najednou usměvavou holčičku 👍 Takže pevný nervy a snad se podaří najít mlíčko co bude sedět.

martulka88
20. kvě 2024

Někdy vadí prckům i vigantol. My jsme přešli na terezii. Syn strašně prděl a i Lap se divila. Tak dostal terezii a bříško se sklidnilo. Nakonec syn skončil na plně štepeném UM, jelikož mu byla zjištěna ABKM, ale to měl průjmy a nitky krve ve stolici, ale až ve 4 měs. Do té doby kojený.

miryp
20. kvě 2024

Jak vypadá a smrdí stolice? Smrdí kysele, jako zkažená vejce? Jsou tam hleny? Pokud ano, pak bych začala řešit možnou ABKM. Tam ti nepomůžou UM proti kolikám, zácpám, na lepší trávení, atd. Tam pomůže možná Nutrilon Allergy Care, pokud nebude ABKM moc silná, jinak pomohou pouze rostlinné aminokyseliny předepsané lékařem.

autor
20. kvě 2024

@miryp stolice je světle zelená (dle DR se jedná o oxidaci a je to OK) , někdy bývají bílé hrudky jako nestrávené mlíčko. Ale celkem smrdí, i když prdí…toto mléko od Kendamilu má částečně štěpenou bílkovinu kravského mléka a nízký obsah laktózy.. právě na doporučení jsme začali toto mléko užívat

miryp
20. kvě 2024

S Kendamilem osobní zkušenost nemám, ale podle popisu bych řekla, že to naštěpení bílkoviny tam bude na úrovni HA formulí u jiných značek, tj. vhodné pouze pro děti, které alergii nemají. Pro alergiky HA formule nejsou vhodné, protože ta bílkovina je tam štěpená zcela minimálně. Po zkušenostech s našimi dětmi bych tento stav už konzultovala s alergologem. Ten může z krve udělat více testů než pediatr a méně často tam člověk musí bojovat s případným předepisováním rostlinných aminokyselin.