Maminky, zajímalo by mne, jak dlouhé mají vaše miminka intervaly mezi jednotlivými dávkami UM. Náš malý má 4měsíce, UM podáváme jen ráno a večer, jinak kojíme. Ptám se právě proto, že náš malý by měl dle doporučení na obale pít 5x180ML UM (pokud by byl jen na UM), to vychází zhruba co 4 hodiny a v noci jen 1x. On ale vydrží max. 3 hodinky a pak už se hlásí. Mám strach z toho, že pokud přestaneme kojit a bude plně na UM, takže mu ta dávka nebude stačit?
Vydrží vaše děti tak dlouhou? A budí se v noci na UM, nebo spí celou noc?
elzik - my to máme momentálně na střídačku - kojení, flaška, kojení..... jí přibližně každé 3 h. (po kojení i po 2,5 h., po flašce i 3,5 h.) a to jak ve dne, tak v noci. Zpočítala jsem kolikrát jí za 24 h. a denní dávku UM rozpočítala. Večer jsem dávala o něco vyšší dávku, ale pokaždé blinkání, tak jsem to snížila a v poho.
Elzik maly ze zacatku papal i co 2,5 hodky..
nemuzes se ridit podle tabulek ale podle potreb prcka... 😉
Danik papal do 6 mesicu v noci 2x.... A pak do 8 mesicu jednou.... Ted uz prospi celou noc...
elzik: Já mam malého od úplného začátku na UM, mlíčko se ztratilo kvůli chřipce před a po porodu. Podle tabulky se neřiď. Řiď se podle potřeby miminka. Jen se říká, že by se UM měla podávat aspoň s 2,5 hodinovým odstupem, kvůli trávení. Ale také jsme kolikrát dávali po 2 hodinách a nic se nestalo, máme totiž malého " žrouta " 😀 .
tiež sme dávali UM tak po 2 alebo 2,5 hoďke, vraví sa že je to kvoli tomu aby sa mliečko dokázalo strávit. Takže sa toho neboj a dávku mu daj takú akú spapá, neriad sa tabulkami. Ono sa tie dávky aj tak budú menit časom /teda aspon u nás/. Štyri hodiny medzi UM mi prídu dost, to by mi malá asi tažko vydržala 😀
Měla jsem strach, abych nepřekrmovala, ale vidím, že to záleží víc na mimi. Teď vytáhla 1 prso (druhé bylo prázdné, tak ho nechtěla) a na to vyzunkla 90 ml s flašky. Tak nevím, zda těch 120 ml co dávám není málo 😕 Ale 150 ml zase blinkala 😖
Ahojte maminky, my jsme se předčasně narodili a mě se nedařilo plně kojit. Už v porodici mi dali UM a nastavili režim krmení po třech hodinách. Dávám malému prso a pak dokrm. Musím říct, že mě i jemu tento režim vyhovuje. Sestřičky říkaly, že půl hodiny sem tam je ok. 😉
Jestli si to chceš nějak spočítat tak vzorec je: mezi 120 - 180*váha mimi v kg/počet dávek. Např. 180*2,7/8=60. Ale souhlasím, že každé mimi je individuální a každá maminka si to musí s miminkem vyladit sama 😎
My jsme na UM mléku od narození a abych pravdu řekla,nikdy jsme nevytáhli 180ml a to už nám je 9,5 měsíce,teď teda máme příkrmy,ale když jim byli ty 4 měsíce,tak holka mě pila i jen 100ml-120ml max.Přibírali pěkně,prospívali,tak jsem to neřešila 😀 Za to,teď si to asi holka vynahrazuje a to je pořád jak nudle 😀
Tak to mi po 14 dnech kombinování kojení a flašky s UM (střídáme, nekombinujeme při jednom krmení) už jsme na dávce 150 ml (ve 4,5 m.) a to jí také 7x někdy i 8x za 24 h. (stejně ve dne jako v noci).
taky jsme na UM skoro od narození. Malej nikdy nepil dávky, který měl pít dle krabice od mlíka. Teď je nám skoro 13 měsíců, mlíko pije už jen ráno, večer a někdy v noci a vypije max. 180 ml a to už by měl dávno mít víc. Ze začátku jsem dávali po 2 hodinách, pak zhruba po 3 - 3,5 a dodnes papá zhruba po těch 3 hodinách, ale to už má příkrmy atd. Jo a mezitím to ještě prokládá kukuřičnýma křupkama atd., prostě malej žroutek 😅 .
Tak to já mám doma otesánka 😀 Malý měl teďka čtyři měsíce a ráno a večer před spaním vypije 180ml a to ho někdy musím ještě dokojit. Jinak v noci a přes den kojím zhruba co 1,5-2 hodinky. Váží 6850g a má 65 cm. Takže kus chlapíka 😀
Elzíku, v noci taky krmíme. Většiou večeříme kolem 19-20 h, pak se baští v cca 0:50 a pak kolem 5 h ráno. Jenže třeba zrovna dnes mi večer moc nespapali, takže jsme krmili po 4 h, tj. dvakrát za noc a brzo ráno. Přes den jíme po 3 h, nenechám je umřít hlady. Dávky absolutně neřeším, malý mi přes den jí kolem 150 ml i míň, malá tak 120 ml.V noci si ale lupou klidně i 180 ml a 150 ml. Krabicí se neřiď, neznám nikoho, komu by to dávkování vyhovovalo. 😝