Holky mám dotaz zda v těch vedrech při UM dáváté mezi jednotlivými jídly vodu nebo čaj nebo stačí UM?Prvního syna jsem kojila, tak jsem to neřešila, ale s tím umělým mlékem si nejsme jistá....Děkuji
Já malou kojila necelý dva měsíce, ale jakmile jsme byli na um, dávala jsem vodu čaj na střídačku. Malá nebyla nějak vybíravá. 🙂
U obou dětí stridame čaj a vodu. Dcera 18 měsíců syn 4 a půl týdne
Dáváme fenyklovy čaj😊když je miminko na UM má se podávat další tekutina😊
@plumka88 pouze UM, vodu a caj az s prvnima prikrmama
@krista25 Také dáváme fenyklový, jen se chci zeptat, malá má 3 měsíce je taky na UM, ale když kupuji čaje, je tam psáno po lžičkách, třeba max. 2 do týdne. Kupujete nějaký speciální čaj, nebo prostě dáváte každý den? Děkuji za radu. 🙂
@katerina97 kupuji detsi fenyklovy v lékárně od 1 týdne života a ještě ho stridam s čajem na boleve bříško😊když jsme začínali s čajem tak jsem to sledovala. Ale teď už jak začalo být teplo natož tyhle vedra má to normálně ve velké lahvičce a když má žízeň dám mu v klidu napit 😊Me doktorka řekla že když mu chutná a má žízeň ať si dá😊pokud normálně pribira tak v tom nevidím žádný problém. 😊
@krista25 Děkuji🙂
Určitě dávám v tělech vedrech čaj jinak by mléko chtěl snad cohodinu
@petulejan nechce se mi tu rozjíždět velkou diskuzi, najdi si nějaká doporučení...dítě jako kojenec a jako každý savec má mléko na pití i na jídlo a to je dostatečné (v přírodě mláďata taky nedostávají vodu a čaj) - pokud mléko neomezuješ, ale dáváš na požádání dítěte, tak si řekne, jak má žízeň...a ano, syn ve vedrech samozřejmě pije co hodinu mléko
Já jsem podávala kojeneckou vodu, ta dostateřně nahradí tekutiny 👍👍👍
@merope Já taky :D
@fouskovi Hele dělej to, jak uznáš za vhodné. Jen ti říkám, že tekutin je dost i v UM, je to skoro z 90 % jen voda (přesně okolo 85-89 %). Přirovnávat to ke knedlíku, to nevím, kde si vzala. Určitě je MM lépe stravitelné, ale to neznamená, že by měly malé děti pít čaje. To je ještě víc nepřirozené....
Malý má 6týdnů