Umělé mlíčko bez palmového oleje, máte tip?

renabelly
15. pro 2015

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda máte tip na nějaké umělé mléko, které by neobsahovalo palmový nebo palmojádrový olej? Děkuji! 🙂

no_title
15. pro 2015

ony obsahují palmový olej? 😨 No to teda potěš koště.

mor48tko
15. pro 2015

Slyšela jsem, že bebivita.. ale nevím, kojím 😉

cutie_01
15. pro 2015

Babybio pry je bez PO

smallinka
15. pro 2015

chjo to se zase něco objevilo ve zprávách a člověk aby se ze všeho zbláznil......možná také marketingový tah na kupování co nejdražších bio věcí. Nejlepší kupovat základní suroviny a doma si kuchtit, než kupovat polotovary či sladkosti, tam je mnohem víc sr....než pouze palmový olej....různé E, dochucovadla, protispékavé látky, konzervanty atd.....

terkaz
15. pro 2015

Holky ja se o tom zminila v nedavne Hipp kampani a ze vsech maminke, ktere se ke mne pridaly byla jen jedna. Hipp ho ma samozrejme take.
Jinak dnes jsem koupila mleko Nutrilon Profutura, pozor ne Pronutra. Pisou, ze ma repkovy, slunecnicovy, kokosovy... 😉

verulda86
15. pro 2015

Babybio mlicko. Pijeme a spokojenost🙂

sara84
15. pro 2015

Bebivita kase nemaji,jako snad jedine
Mleko nevim,kojim..

anetka1701
15. pro 2015

@smallinka rozhodně si nemyslím že to je věc kampaně a "něčeho co se objevilo ve zprávách"... Je to pěknej průser...

lucie_j
31. pro 2015

Naše mléko od Goldimu - je to kozí mléko, dělají počáteční i pokračující, Babybio, Nutrilon Profutura.

reinne
31. pro 2015

Bohužel palmový olej není jen záležitost ceny. U mlék za nás Babybio. Včera jsem se dívala na Lindt bonbony a hádejte co tam je... Bohužel neplatí drahé dobré. Číst složení je třeba všude. Včera jsem hledala kaši bez glukozovo-fruktozového sirupu, palmového oleje a nenašla jsem ani jednu. Takže zůstanu u klasické rýžové, jáhlové, pohankové ze zdrvé výživy a budu přidávat vlastní ovoce atd.

ilonkaseda
31. pro 2015

i na ten palmový olej jsou protichůdné názory..
http://vyzivujicitradice.cz/?s=palmový tuk&sear...

luj89
31. pro 2015

@smallinka umělé mléko jen tak doma ze základních surovin asi nevytvoříš...
Jinak ten palmáč je záležitostí starší, ale v poslední době se fakt rozmohl do všemožných jídel (od čokolády přes bujóny, listové těsto až po UM). A celkem oprávněně se mu (sice až teď, ale někdy ten začátek být musí) teď věnuje větší pozornost.
Doporučuju zkouknout nějaký dokument na youtube nebo se podívat na stránky aktivistů proti PO...

bassetlady
31. pro 2015

@ilonkaseda nikdo tu nezpochybňuje jeho výživové kvality, jde o tu prasárnu korporací jak ho získávají.

zlatkavlk
31. pro 2015

na Hippu teda píšou, že olej pochází k kontrolovaného bio zemědělství, no.... těžko říct co se pod tím skrývá....