Umělé mléko. Zase změna?

marketka_m
6. bře 2020

DObrý den,
malý 4M má dokrmy UM... ze začátku byl skoro 90 % na UM, teď (7kg) vypije denně tak 200 ml průměrně, jinak kojím.
Ze začátku jsme dávali klasicky NUTRILON, ale zdálo se nám, že ho bolí bříško (nevíme zda bolelo opravdu), zkusili jsme HIPP - ale to byla katastrofa - vše šlo ven vždy. Nechali jsme si poradit a koupili nejdražší NUTRILON PROFUTURA... akorát jak většina se začala vylévat - bylo nám líto těch peněz, tak jak "dopil" 800 g balení, koupili jsme sunar complex.. a teď řeším dilema. Každé ráno mi před kakáním pláče.. zase nevím jak poznat jestli to je bříško, nebo třeba už jenom nechce spát.. Maminky poraďtě.... vrátit se k tomu nutrilonu? nebo nechat sunar? nebo jak doktorka řekla zkusis ještě BEBU?
Děkuji

michaelllas
6. bře 2020

@marketka_m Ahoj a jak dlouho Sunar dáváte? Před kakanim pláče... má zácpu?

fouskovi
6. bře 2020

A zkusili jste probiotika k tomu

marketka_m
autor
6. bře 2020

@michaelllas jak poznám zácpu.. kaká pravidelně 2 krát denně

marketka_m
autor
6. bře 2020

@fouskovi ne, dávame pouze espumisan

marketka_m
autor
6. bře 2020

@michaelllas sunar vypil 300 g.. něco se vylilo... takže asi týden

fouskovi
6. bře 2020

@marketka_m tak zkuste dávat Bio gaya u nás tostrasne moc pomohlo

marketka_m
autor
6. bře 2020

@fouskovi a nechat sunar dál jo? nebo se vrátit? nebo pak mi ještě kámoška říkala at zkusím BIO mléko z DM myslím, jejich značka

puhelin
6. bře 2020

A co odbourat umele uplne?

marketka_m
autor
6. bře 2020

@puhelin myslím že už tak máme úspěch...jednou napíšu že jsme bez UM

puhelin
6. bře 2020

@marketka_m Vypada to, ze ho vubec nechce. Zkuste mu nabizet jen kojeni, ono se vam toho bude vytvaret vic a vic. Skoda penez, kdyz je maly chytrejsi, nez vase pediatra ;) Drzim pesti!

marketka_m
autor
6. bře 2020

@puhelin no hold nekpije..někdy ho fakt chce... snažíme se nedávat... jak říkám uspech je to že místo 6* denně UM... kdy to bylo 90% denní dávky.. ted má jenom 200 ml max... a to je tak 20% tipuji dávky co denně vypije.. někdy si dá jenom 90 ml za 24 hodin... takže pro mě tohle je už uspěch.... jo pediatra nás v tom nepodpořila... takže jsme si sami řekli odbouráme UM... a pomalu to jde

fouskovi
6. bře 2020

@marketka_m ještě bych u té značky chvilku byla a zkusila

puhelin
6. bře 2020

@marketka_m Ono to je pohodlnejsi, tak asi proto si flasku vezme. Kdyz mi takhle blbla dcerka, kojila jsem ji tak, ze byla v leze na zadech, ja klecela nad ni a z prsu to do pusinky teklo skoro samovolne, bez prace 🙂

marketka_m
autor
6. bře 2020

@puhelin nekrmíme flaškou... prsem cévkou.. malý neblbne.. ale má dokrm protože já se ne a ne rozkojit (asi psychika) a on ztrácel váhu.. ale to v téhle diskusi nechci řešit proč je UM... ale jaké UM na dokrm když bude potřebovat dát...

linoska
6. bře 2020

@marketka_m je tezke najit pricinu, ale mohlo by to byt i espumisanem, zkuste vymenit ten

puhelin
6. bře 2020

@marketka_m Nemyslela jsem, ze blbne vas syn To moje plne kojena dcera nekdy mela sve nalady, rikali jsme, ze proste blbne.
Co zkusit uplne vysadit kapky? Uz takhle se mu materske misi s umelym, do toho jeste espumisan. I to umele se strida. V tomhle veku se uz zacne hybat, na brisku vydrzi dele, zacne perovat, a bude se mu lepe prdet. V kolik se rano budi? Po kolika hodinach spanku?

marketka_m
autor
6. bře 2020

@puhelin budi se casto v noci..to kojim..spi od 7.30 do 22.30.pak do pul 2 a pak uz nevim..nejak uz nekoukam na hodiny..kdy chce si cucne..o pul 7 ma otevrene oci ze vstava ale do pul hodiny zase usne unprsa..do 8 nekdy do 9

marketka_m
autor
6. bře 2020

neni to pravidelne ty casy..probuzeni je prwvazne kolem 10-11 pak kolem 1-2 a pak porad..ale ja polospim a on si vezme prso🙂

michaelllas
7. bře 2020

@marketka_m Myslela jsem to tak, že jsi psala, že pláče před kakáním. Tak jestli tím myslíš, že se nemůže vykakat...Sunar Complex by měl právě změkčovat stoličku (obsahuje beta-palmitát a GOS), tak proto se ptám 🙂 Ale myslím si, že to Sunarem nebude, protože hlavně kojíš. Zkus ještě vydržet, časté střídání UM bříšku také neprospívá. U těch miminek to není jednoduché poznat no ☹
Dej vědět, jestli se to zlepšilo 🙂

marketka_m
autor
7. bře 2020

@michaelllas dneska jsme si dali pozorovací den.. a přišli jsme na to že pláč se objevuje pravidelně po 1,5 hodině celý den od rána (cca od 6) po pláči dítě usne.. jakoby nemohlo spinkat a tak pláče... je to možné? ale pak zaspí jenom pul hodiny a konec.. takto spí dva krát dopoledne a dva krát odpoledne.. takže je asi pravda že to mlékem nebude.. ncháme již sunar.. nebudeme mu v tom bříšku dělat zmatek.. přece jenom jak píšeš z 90% kojím, takže to je jenom, když se nedojí božatko 🙂

michaelllas
8. bře 2020

@marketka_m Možné to je, syn měl taky takové usínání a spinkání přes den asi první tři měsíce.

alokina
9. bře 2020

Umělé mléko může trvat i 14 dní než sedne, ještě bych vydržela určitě .. máme Sunar Complex a sedl až po cca 10 dnech a už je klid ☺️

marketka_m
autor
9. bře 2020

@alokina aha...dobre..desaty mame dneska..takze uvidime..a co do te doby?plakalo mimi?ted ma rymu bobek tak zase nevim zda neplace z toho..to.je jak na kolotoci

alokina
10. bře 2020

@marketka_m malý plakal,měl bolení a po deseti dnech jak když utne ☺️

taspy
11. bře 2020

nám na bolavé bříško pomohlo Naše mléko z kozího plnotučného mléka. Kozí mléko je nejblíže mateřskému a je pro miminko dobře stravitelné. Mají i jednoporcová balení, takže pokud by jste zase uvažovala o změně, tak zkuste toto