Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dceři jsou 2 roky kojila jsem jí,ale teď měla angínu a kojit už nechce.Měla bych jí koupit umělé mléko nebo už ne? Jaké jsou prosím Vaše zkušenosti. Děkuji
UM již není nutné. Moje děti nepily po odstavu žádné mléko (odmítaly UM i kravské) 15 a 13 měsíců jim bylo. Vyvážená pestrá strava stačí
Ochutnala si někdy UM? Není to zrovna ňamka. 😂 Mě ho syn začal bojkotovat v 10 měsíci a nebylo to zrovna lehké to do něj dostat. Zbylo mi ho dost a chtěla sem ho dopit sama, ale paneboze to bylo tak hnusny, ze to neslo. Takže bych přešla na kravsky, je mnohem chutnejsi.
Na druhou stranu, kamosky dvou a puleta stále pije nutrilon a žádá si ho i 2x přes den. A to je nutrilon extra hořký UM.
Ve dvou letech už bych ji na um nezvykala.
To už bych ji UM nedávala, zkusila bych normální mléko, kravské, kozí,... Klidně i nějaké rostlinné... Jsem zvědavá, dokdy to bude u nás, zatím v necelých 16m UM pije, ale je na něm od narození... Po odstavení od kojení už bych to neřešila asi
@95newmommy2020
vzdyt UM je sladke
@zelenaesmolda No, to mi moc nepřijde. Snad jen kendamil a trochu Beba. Jenže to má takovou divnou hořkou pachuť. Jsem zkoušela i ty ochuceny jako vanilkovy Sunar i Nutrilon a stejně. Bylo to jen ovoněný, ale chuť příšerná.
@95newmommy2020
tak me nutrilon i beba chutnaly,hnusny byl jenom babylove
@zelenaesmolda Ta Beba se trochu dala, Kendamil docela dobrý. Jen bohužel malymu nechutnalo nic. A co mě teda docela rozsekalo, že když se nám dostala Německa verze Nutrilonu- Aptamil, tak to bylo úplně jiný, i ten prášek. O dost lepší. To si, alespoň trochu cucnul. 😁
@95newmommy2020
Aptamil na zapade a u nas jsou uplne stejne,i slozenim.Mela jsem v ruce oba a porovnavala,chutnaly stejne a slozeni bylo taky stejne.
@zelenaesmolda Mě to přišlo úplně jiný. I ta krabice byla složením jiná. I měla jinak poskládány ty vitaminy ve slozeni. 🥴
@95newmommy2020
vypsany je mozna mela v jinem poradi ale to je tak vsechno,kupovala jsem nekolikrat v UK Aptamil a u nas Nutrilon,mela jsem doma obe verze a jsou naprosto totozne jak slozenim tak chuti,
Ve dvou letech rozhodně ne. Osobně bych UM nezaváděla už po roce, to už kravský.
kojila jsem do roku a půl, a umělé mléko mi pak přišlo zbytečné a vůbec jsem nedávala.
@petra324 zkusila bych normalni kravske,ale 2 lete dite na UM je blbina mi prijde.Dcera nechtela pit UM od 1,5 roku,do roku a trictvrte jednou denne jsem do ni jeste nalila a pak spis jela na jogurtech a tak...