Umělé mléko ve 2 letech. Koupit nebo už ne?

petra324
29. zář 2021

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dceři jsou 2 roky kojila jsem jí,ale teď měla angínu a kojit už nechce.Měla bych jí koupit umělé mléko nebo už ne? Jaké jsou prosím Vaše zkušenosti. Děkuji

marcicek84
29. zář 2021

@petra324 zkusila bych normalni kravske,ale 2 lete dite na UM je blbina mi prijde.Dcera nechtela pit UM od 1,5 roku,do roku a trictvrte jednou denne jsem do ni jeste nalila a pak spis jela na jogurtech a tak...

areh
29. zář 2021

@petra324 kojila jsem do dvou let, pak jsem um nedávala. Syn jedl pěkně všechno. Nicméně oficiální doporučení české pediatrické společnosti je přidávat um do 3 let. Takže je to na tobě 🙂

konidana
29. zář 2021

UM již není nutné. Moje děti nepily po odstavu žádné mléko (odmítaly UM i kravské) 15 a 13 měsíců jim bylo. Vyvážená pestrá strava stačí

ajja87
29. zář 2021

@petra324 ja prestala kojit v 10 měsících, mala mi um nevzala, dle dr pokud je vyvážená strava není třeba... Od roku jsme meli zkusit dávat prevarene kravské, ani to nevzala.
Za mě by byla blbost jo ho ve dvouletecj cpát

milusina
29. zář 2021

@petra324 Také jsem přestala kojit syna ve dvou letech a poté se naučil pít kozí mléko před spaním.

nazka
29. zář 2021

@petra324 spousta lidí a doktorů říká dávat do 3 let. Starší jsem to tak dávala. Mladší to dělat nebudu, pije hodně kravského.

95newmommy2020
29. zář 2021

Ochutnala si někdy UM? Není to zrovna ňamka. 😂 Mě ho syn začal bojkotovat v 10 měsíci a nebylo to zrovna lehké to do něj dostat. Zbylo mi ho dost a chtěla sem ho dopit sama, ale paneboze to bylo tak hnusny, ze to neslo. Takže bych přešla na kravsky, je mnohem chutnejsi.
Na druhou stranu, kamosky dvou a puleta stále pije nutrilon a žádá si ho i 2x přes den. A to je nutrilon extra hořký UM.

te_reza
29. zář 2021

Ve dvou letech už bych ji na um nezvykala.

jako_mala_holka
29. zář 2021

To už bych ji UM nedávala, zkusila bych normální mléko, kravské, kozí,... Klidně i nějaké rostlinné... Jsem zvědavá, dokdy to bude u nás, zatím v necelých 16m UM pije, ale je na něm od narození... Po odstavení od kojení už bych to neřešila asi

aaaa15
29. zář 2021

@petra324 starší dcerka byla na UM od narození, v 1,5 letech ho už nechtěla ani před spaním. Podle doktorky to není problém, mají se hlídat 1-2 mléčné porce denně (jogurt, kaše, syr). Ve 2 letech bych ho nezavadela.

zelenaesmolda
29. zář 2021

@95newmommy2020
vzdyt UM je sladke

95newmommy2020
29. zář 2021

@zelenaesmolda No, to mi moc nepřijde. Snad jen kendamil a trochu Beba. Jenže to má takovou divnou hořkou pachuť. Jsem zkoušela i ty ochuceny jako vanilkovy Sunar i Nutrilon a stejně. Bylo to jen ovoněný, ale chuť příšerná.

zelenaesmolda
29. zář 2021

@95newmommy2020
tak me nutrilon i beba chutnaly,hnusny byl jenom babylove

95newmommy2020
29. zář 2021

@zelenaesmolda Ta Beba se trochu dala, Kendamil docela dobrý. Jen bohužel malymu nechutnalo nic. A co mě teda docela rozsekalo, že když se nám dostala Německa verze Nutrilonu- Aptamil, tak to bylo úplně jiný, i ten prášek. O dost lepší. To si, alespoň trochu cucnul. 😁

zelenaesmolda
29. zář 2021

@95newmommy2020
Aptamil na zapade a u nas jsou uplne stejne,i slozenim.Mela jsem v ruce oba a porovnavala,chutnaly stejne a slozeni bylo taky stejne.

95newmommy2020
29. zář 2021

@zelenaesmolda Mě to přišlo úplně jiný. I ta krabice byla složením jiná. I měla jinak poskládány ty vitaminy ve slozeni. 🥴

zelenaesmolda
29. zář 2021

@95newmommy2020
vypsany je mozna mela v jinem poradi ale to je tak vsechno,kupovala jsem nekolikrat v UK Aptamil a u nas Nutrilon,mela jsem doma obe verze a jsou naprosto totozne jak slozenim tak chuti,

me_druhe_ja
29. zář 2021

Ve dvou letech rozhodně ne. Osobně bych UM nezaváděla už po roce, to už kravský.

adula000
30. zář 2021

kojila jsem do roku a půl, a umělé mléko mi pak přišlo zbytečné a vůbec jsem nedávala.