Zdravím. Ze zdravotních důvodů mohu sice kojit, ale mám doporučeno spát v noci 6 hodin v kuse, tudíž by část noci musel krmit partner. Myslíte že půjde odstrikat tolik mleka, aby to bylo na celou noc, s odtrikanim tolik mléka nemám zkušenost? A nebo měla jste některá na noc UM a dítě to zvládlo dobře včetně pak kojení přes den?
A jaké jsou vůbec finty na to, aby bylo UM rychle připravené? Jakou značku zvolit, je jich tolik...
Odstříkané bude asi lepší než um, ale švagrová asi 2 měsíce kojila a dokrmovala um a mimčo v pohodě, ale měli štěstí, že jim sedlo hned první um. Jen tip, nejvíce jsem odstříkala, když jsem měla na jednom prsu dítě a na druhém odsávačku.
Když se to dobře načasuje, jde o jedno krmení za noc a možná ani to ne... (obě děti mi těch běžně spaly 4-5 h v kuse. Rozhodně jsme v noci nebudila). Taky je otázka, jestli ti kojené dítě "vezme" flašku... a pokud ano, jestli pak bude chtít prso. Ale odstříkat jednu lahvičku za den obvykle celkem jde, i když je to opruz.
Jen... chápu, že můžeš řešit problém, kdy nějaká "spánková hygiena" je zásadní. Naučit rodinu, ež k dítěti v noci vstává otec může být v tomhle případě prakticky nutnost. ... Ale "spěte aspoň 6 hodin fakt v noci" mi přijde tak častý doporučení, že bych se ve většině případů lékaři vysmála a sdělila mu, že kojím... A že si teda na spánek vyhradím 10 h v kuse a během nich těch 6 třeba i nějak dám... (Hele, chápu to doporučení třeba při akutní poporodní depresi... ale ono se dává taky třeba při těhotenské cukrovce, kdy těhotná kolikrát lítá třikrát za noc na WC a u toho vstává ke staršímu dítěti, že... A tam je adekvátní odpovědí jen zoufalý smích... Takže bych trochu promyslela, který z těhle případů to je).
Doporučení v mém případě je oprávněné a ne zbytečné, mám nemoc, kdy je spánek opravdu důležitý a hrozila by reálně poporodní psychóza. Takže tohle zpochybňování není opravdu na místě.
@alaris ja myslim ze se nemusis bat, zkus odstrikat a kdyz se to nepovede, proste mu dej savicku. Jednou v noci jeste kdyz bude dite v polospanku nemusis resit. Ano bude tady asi hodne odpurkyn, ze nemas davat flasku, ale myslim si, ze to bude v pohode. Lepsi by bylo urcite odstrikane mleko, taky doporucuji elektrickou odsavacku treba medelu, medela prodava i specialni lahvicku pri kojeni, kdy deti musi tahnout vic.
Tak bych to klidne zkusila a nebala se toho. Vsichni si to predstavuji lehce at vstava tatinek, ale ten musi taky vstat rano do prace. Takze bych nakojila tesne pred spanim a ev. Dala i 30ml odstrikaneho mleka a v noci nebo k ranu dalsi odstrikany mleko.
Já u obou dětí odstříkávala a mohl tak krmit manžel, když jsem potřebovala. Krmili jsme pak přes malíček a injekční stříkačku, která se nemačkala, ale nechalo se dítě samo sát. Měla jsem vždy slušnou zásobu. Naštěstí oba pak začali spát 6-8 hodin v kuse od 2-3m, takže vyspat se dalo krásně.
K tomu odstrikani...z me zkusenosti je nejlepší mit na jednom prsu mimco a na druhem odsavacku. Ja odstikala jen kdyz se syn zaroven kojil. Bez kojeni jsem neodstrikala nic. No druha vec je, jestli i kdyz treba nebudes ani s mimi, jestli i tak budes spat celou noc. Hornony pracuji, uz jsi podle me na dite napojena, takze je mozne ze se vzbudis i tak. Nebylo by fakt nejsnadnejsi kdyby bylo mimco s vami v posteli, muz se treba nejak udržoval bdely a kdyz se mimi vzbudil, tak by ti ho proste prilozil a ty bys vice mene spala a on resil to kojeni? Muj kojenec si treba lahvicku nevzal ani za nic, kdybych mela plan jako ty, tak to dopadne tak, ze syn bude rvat na cele kolo a stejne se vzbudim a budu muset kojit a z nervu pak jeste hodinu neusnu.
@hanka_12345 boha krista na Tebe tu cekala 🤦♀️
@alaris my zatim zkusili babylove a ted nutrilon, kvuli podezreni na alergii, po obou skocil bez problemu, lahvicka je nuk perfect match, staci jedna. Kojim a tak 1x za noc a 1x za den krmi manzel lahvickou, not problem. Na noc si dame vodu na 50 do termosky, jen zalejes, zatrepes a je to. Hezky se vyspi 🙂
@nikyliz na tebe taky 🙆
doporuceno neni "prikazano" .. a to mas od doktora primo, ze se nesmis vubec vzbudit byť na minutu a ,musis tahem? ja myslim ze kdyby sis dala miminko do postele a jen otevrela oko,vythla prsa at se obslouzi a spala dal ze to snad nevadi?
Myslel to opravdu tak, ze nesmis mit pretrzeny spanek? ¨
Nemyslel to doktor spíš tak ze nemas prerusovat spani skrz nejakou cinnost? Jako ze bys spala 2h, pak mela pretrzku treba 3h a pak spala dal
Jinak se priprav ze muze nastat ze budes hledat ktere UM sedne a muzes vystridat 10 druhu nez ho najdes a bude te doprovazet rev bolavyho briska takze bych to zvazila. Jinak vim ze si nekdo bere k posteli termosku s teplu vodou na nocni krmeni