Umělé mléko - jednorázově. Jaké doporučíte?

30. lis 2022

Ahoj holky! Poradite prosim, jake mliko podat pro jednorázovou akci? Plus jeste jakou flasku a tak. Mam dvoumesicni miminko, plne kojene. Nasla jsem toto: BEBA Comfort - tekute mleko 500 ml. To me prijde jako idealni varianta. Mate s tim nekdo zkusenosti? Diky!

klchudik
30. lis 2022

Napadá mě, co spíš zkusit mléčné banky? Než dávat um? 😊

zelenaesmolda
30. lis 2022

Pouzivala jsem ty tekute lahvicky uplne bezne nekde na cestach nebo venku,za me je to super.

jako_mala_holka
30. lis 2022

No aby to vypila... Třeba tuhle Bebu nechtěla ani dcera, a to byla na UM, vypadala pěkně hnusně, i ona na to koukala, co to je 😄 a to s jiným UM problém neměla, jen tohle nechtěla... Kdybys opravdu chtěla něco takového tekutého, tak mrkni na Babybio (to mi přišlo nejlepší) nebo aspoň Hipp, i tak je to loterie u kojeného 🙂

gbp
30. lis 2022

v porodnici sem davala Nutrilon. ale tezko rict, co kojene mimco na to no 😅 co odstrikat dopredu? dalsi vec je, jak to do nej nenasilne vpravit. lahev nemusi zvladnout, jestli to neumi. mela sem Medela Calma pro kojene deti, jinak se z toho saje. nebo po lzickach, panakem, strikackou pres malicek?

jana_zofie
30. lis 2022

Netusim. U nas to neproslo. Mala byla radsi hlady az do vecera. Zkouselo se UM i odstrikane materske. Lahcixku odmitla. Ale to UM se neztratilo a to jsem ho koupila klasicky krabici. Cely pulrok jsem v nem pak michala kasi. Co jsem tenkrat koupila nevim, ale bylo to hnusne. DM mi prislo taky ble. Synovi jsem potom koupila jednorazove Nutrilon, dal si neco z male sklenicky, takze vlastne uspech a chutove mi prijde slusne. Jenze... Co je slusne chutove pro dite, kdyz materske mleko mi prijde jako kekel? 😁

krisstina93
30. lis 2022

Nemůžeš odstrikat? Mě třeba kojena dcera láhev a UM vůbec nevzala a manžel si zas netroufal krmit třeba stříkačkou :D tohle budeš muset vyzkoušet předem.

jjasmina
30. lis 2022

Nemůžeš odstrikat? Musíte zkusit jestli láhev vůbec vezme, nicméně já nedoprucuji um dát, jednou jedinkrát jsem dala a poblila se a probrecela celou noc chudina no. Tehdy jsem zkoušela Nutrilon a již bych nezopakovala

jjasmina
30. lis 2022

@gbp panakem do dvoumesicniho mimi? 😃

autor
30. lis 2022

Diky za odpovedi! No vec se ma tak, ze jdu pristi pristi tyden na zakrok k doktorovi a budu cca 4h pryc. Coz je takova hranicni doba. Hlidat bude manzel a to UM chci mit pripravene jako jistotu, kdyby v tom kocaru, jak mam v planu, uz to synacek nevydrzel a zacal by hodne brecet. Tak at to ma vsechno co nejjednodussi, bo vytahnout z kocaru znamena prebalit, mozna i komplet prevlict, pokud by byla velka nadilka a pak ve finale jeste nakrmit 😆
Odstrikani mleka je taky varianta, ale rukou to nejsem schopna vyzdimat ze sebe tolik… a 1500 do odsavacky se mi na ten jeden den investovat nechce…
Kazdopadne mam v planu to mliko zitra koupit, vyzkouset jak mu sedne, a nejak to do pristiho tydne vychytat. Rikam si, ze dvoumesicni mimco ma jeste plne zachovaly saci reflex, tak by tu flasku na milost vzit mohl, co…?

autor
30. lis 2022

Mimichodem, kolik vam tak bezne vypijou dvoumesicni mimina?

jana_zofie
30. lis 2022

@jjasmina z vicka na davkovani sirupu mi to srkal ctyrdenni...

jannym
30. lis 2022

Odsavacka se da pujcit, u prvni jsem mela behem jednoho spuru problem. Zadala jsem do vyhledavace pujcit odsavacku v okoli a nasla neziskovku co poradala krome vzdelavacich kurzu a cviceno pro maminly s detmi i pujcovnu. Tak jako takovy tip.

kubesovaadelka
1. pro 2022

A mlickem neporadím, to prostě buď sedne nebo nesedne, na flašku bych se orientovala podle aspoň podobnosti savičky a dudlíku. Třeba pokud má mam dudlík tak flašku mam, jestli NUK tak NUK flašku. A ikdyž je to 2mesicni, tak i ti si umí vymrcet co chtějí 🙈😂 já mám doma tolik flašek, než jsme našli tu pravou 😂

felixfelicis
1. pro 2022

@jjasmina jasne. Daji se najit krasny videa, koukni🙂

gbp
1. pro 2022

@jjasmina dobre tak kaliskem 😄 pokud ti jde o to slovo
https://www.mamila.sk/cz/pre-matky/pomoc-pri-do...

veronikav31
2. pro 2022

nemáte poblíž nějaké centrum kde by se odsávačka dala půjčit nebo třeba nějaké maminka v okolí? já nekojila děti skoro vůbec, byli na UM od 14-21 dnů oba dva,takže vím co to je shánět lahvičku,um. u dcery jsme najeli na Nutrilon a u toho vydržela. U syna jsem zkoušela značky kvůli zvracení a ne vše mu chutnalo...takže co mu nechutnalo šlo pak do kaší. A upřímně,pokud koupíte klasickou savičku tak moc nepředpokládejte,že bude umět z ní pít,co značka to jiný tvar a jinak teče,pokud je zvyklé na prso,tak by to chtělo něco podobného prsu.

luciebol
2. pro 2022

Plně kojené miminko UM vůbec nemusí chtít. Je lepší po troškách odstříkávat a mrazit. Moje miminko dokonce nechtělo ani odstříkané mléko z lahvičky přijmout.

prejeta_zaba
2. pro 2022

To si po trochách odstříkej své mléko, můžeš nechat 24 hodin mléko v lednici a třeba po každém kojení trochu odtrikat a sesbírat tak 1 dávku, pak ji zamrazit a rozmrazit ten den. Určite ale zkoušej láhev miminu předem, protože ji nemusí chtít. Víc než co dám dovnitř, bych se zaměřila na to, v čem mléko dám.. má dudlík, že by aspoň trochu přijímal silikon? Mně kojené deti láhve úplně bojkotovaly a to jsme vyzkoušeli snad všechno na trhu... 🤦‍♀️

jjasmina
2. pro 2022

@prejeta_zaba přesně, naše malá neměla ani dudlik, takže nevzala ani láhev, by radši byla hladem

autor
2. pro 2022

Dudlik prave vuubec nechce 😅 tak to jsem zvědavá, jak to dopadne. Zitra jdu koupit ten vercajk a dam vam vedet, jak jsme uspeli 😆 diky holky!

jjasmina
2. pro 2022

No to jsem zvědavá, dej vědět 😉

autor
3. pro 2022

Tak holky! Malej vzal flasku i s mlikem na prvni dobrou 🙌🏼 dala jsem mu ochutnat jen par loku, aby si hosanek nezvykal, ale cucal krasne jako z prsa 😀 takze jsem klidna, a nemusim byt ve stresu 👌🏼 jinak zn. flasky je EasyStart. A mliko ta Beba Comfort tekute.
Jeste dotaz, nikde jsem to na flasce nevycetla: jak dlouho vydrzi otevrene v lednicce?