Ahoj, poradite jak to chodi, kdyz nechci kojit - co vzit s sebou do porodnice? V rakovych tech univerzalnich seznamech co zabalit s sebou to neni. Ale tam taky neni polovina dulezitych veci a pritom je tam spousta zbytecnosti...
A jak to tam chodi s pripravou, vzit si s sebou svoje mliko, lahvicky, ohrivacku? A beztak i kojeneckou vodu, nejaky pripravek na sterilizaci lahvi atd?
Chci samozrejme jednoluzkovy pokoj, nadstandart, tam to urcite jde chystat si to sama,ne? Ale zajimaji me zkusenosti 🙂
Diky za postrehy a rady🙂
Super, presne odpoved v jakou jsem doufala🙂
Nevim zatim do ceho jdu a jak to tam chodi a co na pokojich je nebo ne...
O te sterilizacce do mikrovlnky uvazuju, za tech par kacek🙂
S míčkem neporadím,.ale na sterilizaci lahviček v nemocnici je super sterilizační sáček od firmy Medela. Používá se v mikrovlnce a vydrží dlouho. Já používala denně 2 měsíce
Koupila jsem ho v nemocnici na neonatologii, ale určitě jde sehnat i na netu.
@silwin nevim jestli uz nejake lahve mas koupene,ale koukni na lahev mam,ma sterilizacni funkci. ja mam vsechny tri velikost a jsou super https://www.babyhill.cz/detske-lahvicky/mam-lah...
U druhého mimca sem také nekojila, když pominu natlak zdr.personalu, tak se vše vyresilo tím ze jsme proste krmili um .O nic sem se nemusela starat či mit s sebou ☺ když se mala vzbudila tak sem zavolala dětskou sestru, ktera po chvilce přinesla lahvičku s mlickem. Pak sem z porodnice dostala domu balení takových mini mlicek pro novorozence.(ale zaboha netuším už název ) ☺ ale urcite je lepší se informovat přímo v porodnici ve které chcete rodit co a jak. Ale necekejte přívětivost. Pro takové (ne )matky nemají pochopeni ☺ což ani ja ne ,pokud jediným důvodem sou třeba prsa.
@silwin držím palce a hlavně co nejmíň stresu ☺ spíš se obrnit vuci recim. Doma to chápali naprosto všichni, ale v porodnici nikdo. Byla sem možná i více hlídána. Nevím jestli si nemysleli ze malinký ublizim. A pak chtěli abych navstivila psychologa. 😑 a to to bylo vysvětlení s dost padnym důvodem. Tak hodně štěstí ať jste s miminkem zdrava. 💖
Já teda prakticky moc neporadím, ale přeju pevné nervy. Nátlak personálu na kojení, je až neuveritelný. Nechtělo se mi spustit první 4 dny mléko a bylo to strašné. Kdykoli jsem dokrmovala, tak se na mě dívali, jako kdybych byla krkavčí matka a hormony mi moc nepomohly ☹. Dodnes, když si na to vzpomenu, dělá se mi špatně...
Fakt se obrnit 😁
@terkync protože jste nehctěla kojit tak psycholog? No páni.
@silwin už se to tu psalo - rozhodně bych zjistla přímo jak je to v porodnicích - v každé to může být jinak 🙂.
Já strelizátor neměla (kojila jsem, ale občas pil z lahve odstříkané MM) vyvařila jsem vždy v hrnci , ale o tom do mikrovlnky jsem uvažovala 🙂
@silwin nebojte v porodnici z vás ta stydlivost spadne, teda alespon já to tak měla, nikdy jsem si to neuměla představit ale teď kojím v parku a všude možně a vůbec mě nestresují lidí kolem🙂 jinak, a vy se chystáte cestovat/pracovat v šestinedělí? i kdyby jen kvůli němu tak bych zkusila kojit. podle mě je to zdravější a méně práce než něco sterilizovat a ohřívat a tak...jinak v porodnici než jsem se rozkojila tak dávali mléko z mléčné banky a jinde kde to nemají k dispozici tak prý UM a o vše s tím spojené se staraly sestřičky...
@kacireksro UM ohřívat v mikrovlnce?
@silwin v porodnici u nás dávali Nutrilon, mně tedy kojení nešlo, takže to byl trochu jiný důvod, ale s UM mělo rozhodně větší problém okolí a já, než zdravotníci - nesetkala jsem se s jedinou negativní reakcí. Jen jedna sestra nevěřila, že ze sebe nemůžu dostat žádné mléko, ale spíš mi chtěla pomoct. Obvolej porodnice a věřím, že bude vše OK 🙂
@hojda uplne normalne,co je na tom divnyho? kdyz jsem pouzivala hipp michala jsem to za studena pak dala do mikrovlnky a promichala.tedka pouzivam nitrilon comfort ,ten se spatne rozmichava,tak tam ohreji nejdriv vodu a pak pridam UM.delam to tak uz 9 mes.a mala žije.a nejsem jedina kdo ohřívá mliko v mikrovlnce.
@silwin stejně mi přijde jestli nechcete to kojení zkusit. taky chodím od prcka a třeba jednou týdně dostane UM a nic se mu neděje. pokud chcete jít do práce "až" po 2 měsících a třeba jen na jeden den, tak to jsou třeba jen 2 kojení v týdnu na který byste chyběla. taky se dá odstříkávat na dobu vaší nepřítomnosti. a navíc v šestinedělí by mohl dostat MM a to za to podle mě stojí. a navíc nic horšího než že přejdete na UM se stát nemůže. být vámi tak to určitě aspoň zkusím. navíc ušetříte a aspoň v tom začátku nebudete mít tolik práce. protože já ze začátku nevěděla zda má hlad nebo co mu je a když si představím že bych furt připravovala mlíko(v noci atd.) a on ho pak nechtěl a já to vylévala a tak to je děsný...po šestinedělí už na sebe budete zvyklý a budete vědět třeba víc kdy má hlad...tak si to zvažte, přijde mi že za zkoušku nic nedáte a v nejhorším prostě nasadíte UM a bude🙂
jako kojení na veřejnosti není žádný odhalování... tak nikdo neřiká, že to musí bejt na václaváku... to dítě to prso hlavou a tělíčkem docela dost schová...takže to je fakt dementní důvod, nezlob se....lolam to docela vystihla. můžeš odsávat, občase může dítě dostat UM, ale MM je rozhodně nejlepší, tak mi přijde trochu blbost to ani nezkusit, protože si dopředu myslíš, že by to šlo špatně skloubit s prací, hlídáním atd...
no a když už ryju, tak pořádně... o to mimino by ses měla v prvních měsících starat hlavně ty... nějaká babička mámu nikdy nenahradí, to je prostě fakt. seš pro to malý jediná jistota a bezpečí ze začátku. buď s ním co nejvíc. ze začátku, pokud budeš mít štěstí, bude stejně hlavně spát, tak ho ber sebou do práce.
jo a ohřívat mlíko v mikrovlnce se nesmí;)
a i kdybys měla kojit jen ten měsíc, kdy si takzvaně dáváš pauzu, stojí to za rozkojení! ale během tý doby zjistíš co a jak, a že to MM třeba nebude nutný, nebo jen trochu.
jo a počítat dopředu s nadstandardem je taky naivní... většinou bejvá plnej... a tady v porodnicích okolo je to dycky tak 1-2 pokoje.
@normalnimatka na krabici je psano ze se mliko nema ohrivat v mikrovlnce z duvodu opareni,ale kdyz to promicham a vyzkousim teplotu tak nic nehrozi,ale kazda mamina si to beztak udela podle sebe.
@kacireksro Protože UM obsahují probiotika a prebiotika, které jsou citlivé na teplotu a je všeobecně známo, že ohřev v mikrovlnce je nerovnoměrný(nedoporučuje se to také z důvodu možného opaření), takže část/možná všechny ty živé látky v UM můžete mikrovlnkou zničit. Kupujete drahé mléko a zbytečně si ho znehodnocujete.
@hojda delala jsem to jen u Hippu,tedka u Nutrilonu ohrivam jen vodu v mikrovlnce a prasek pridavam potom.takze si nic neznehodnocuju.A pokud ohrivam 200ml mlika asi 40sec.tak to ani nezacne varit ponevadz voda ma tak 40st.
@kacireksro Já to beru i z toho pohledu, že jsou tu jisté pochyby o tom, zda mikrovlnka neškodí zdraví a když si vezmu, že pro to mimino, je to vlastně jediné jídlo, které má, tak bych se mu ho snažila připravit v té nejlepší kvalitě ☹. Ohřívačka s vodní lázní si myslím, že tolik nestojí a použítí je také komfortní, když někdo nechce ohřívat na sporáku a hlídat teplotu.
@hojda tak ja to az tak neresim.mala uz ma 9.mesicu.nema cenu porizovat ohrivacku na mliko,kdyz ho pije jen rano a vecer
@silwin mleko ti pro prcka daji v porodnici. Hlavne, snaz se byt psychicky silna. Je narocny ustat jejich natlak a jejich pohledy a opovrzeni. Kdyz budes neco potrebovat, budes vzdy az ta posledni v rade, atd... Ja odmitla prilozit a chtela leky na zastaveni laktace. Byl to tam masakr. A bohuzel neni jejich povinnost ti laktaci zastavit. Ja mela stesti, ze jsem mela na smenu svoji osetrujici gynekolozku, ke ktere chodim uz leta. Primar a sestry i pres muj pozadavek delali vse pro to, aby se mi laktace rozjela. Tak pozor.
ja jsem teda kojila,nebo jsem se o to snazila.odchazela jsem z porodnice uz s UM,daji vam tam,u nas pouzivaji nutrilon.Klidne si tam muzete vzit svuj.budete muset vyzkouset jake mleko bude sedet,my jsme nutrilon menili asi po mesici za hipp combiotik.nadstandart jsem mela,pokoj byl vybaveny mikrovlnkou,varna konvice.ja mleko ohrivam v mikrovlnce.oni to mleko davali tem prtatum strikackou,ale to bylo spise tim aby si nezvykly na lahev a nezhorsil se tim saci reflex z prsu,coz se tebe tykat nebude.sterilizovat muzes i v mikrovlnce,ja nahazela lahev do misky a nechala povarit v mikrovlce.a nebo primo lave od MAM se daji rozdela,cumel vlozit do lave a zalit vodou a dat do mikrovlnky a je vysterilizovano.