Ahoj maminy prosila bych o radu, názor, mám doma 6-ti týdenní holčičku od narození je na UM že začátku byla na Beba Pro ale z toho měla zácpu a bolelo ji bříško,a vůbec nás nezasytil. Od minulého týdne jsme přešly na UM mléko Amilk, vždycky vypila najednou +- 110 ml (když měla bebu) ale teď vypije 50 tu a za 2 hodiny zbytek, je možné že ji mlíčko nechutná?? Stoličku má normální, bříško je taky vcelku v pohodě, tak já nevim
@nafuka Mně teda umělý chutná víc, než mateřský. Mateřský mlíko mi křivilo hubu, asi o něm budu říkat, že je to hnus... 😀
@esterkaasamik Možné to je, ale taky to může být jen období, spurt, třeba chce jíst častěji a méně... Dělá to od první dávky? Pokud ano, tak jí asi fakt nejede, pokud ne, tak bych počkala, jestli se to zase nezlepší, když po něm nemá potíže, byla by školní da od něj upustit.
*byla by škoda od něj upustit
(Ať žijou telefony :D)
Muj syn byl od druheho mesice na Sunaru, rika se ze miminkam chutná protoze je asi o štipínek sladší než jina i kdyz proto jsem ho nevybrala. Rekla bych ze dcerka je jeste malinka na to aby pila nejakou stalou davku a postupne zvyšovala, někteří s tim proste trochu bojují, to se snad ustálí, za dva tydny to treba bude jine. Jde o to jak přibírá, jestli pije s chutí, nema ucpane brisko. Tak to zkus za chvili zmenit kdyz se ti to nebude zdat.
@nafuka kdybys nekojila,tak bys neco takovyho nevypustila z ust.kazda z nas co musi krmit um si to vetsinou nevybrala dobrovolne.je jasne ze materske je materske,ale pro spojenost ditete radeji budu krmit um,nez ji trapit hlady.ja jsem se pokousela kojit 6tydnu,mala porad hubla,proste to nechtela pit a co jsem asi meli delat.tak ji radeji dam ten umely hnus nez nic!!!
@esterkaasamik Amilk neznam, ale beba mi prisla z tech sladsich a take nam delala zacpu. Ty mlicka moc nestridat, zkouset spis par tydnu nez se rozhodnete pro jine. Ono to trva nez si na to brisko zvykne. Drzim pesti, at uz menit nemusite.
Miluju názor, že kojit může každá =) to může říct jen naprostý ignorant. Takto z diskuze totiž nikdo nemůže odhadnout, co je za tím, že někdo nekojí. Chybějící či špatné žlázy, hormonální problémy, psychika po porodu, nemoc a brané léky, nekvalita mléka, dítě které kojení odmítá a MM nechce ani z flašky a dává přednost UM...to všechno může být důvod..a tady těma kecama akorát někteří lidé ubližují ostatním a myslí si, jak jsou skvělí. Bohužel, nejsou a měli by se za sebe stydět. A i kdyby paní nekojila, protože jí to nic neříká, nebo nechce...je to pořád jen její věc.
no já jsem ale kravička, to jsem měla syna nechat hubnout až do ztracena, protože UM je hnus 😅 OK, u dalšího aspoň vím, jak na to 😅
@esterkaasamik u nás je malej na Sunar Premium a někdy vypije celou dávku, někdy si "vyprosí" přídavek, někdy si jen crcne 😉 jestli je spokojená, nebrečí hlady, tak bych chvíli vydržela. Já si třeba píšu v kolik jedl, kolik vypil, abych věděla, jestli za den vypije přibližně stejně
Paní nafuka má jedno dítě rok a půl a sezrala mateřskou moudrost, všechno ví a všechno děla nejlíp. Nechceš nafuko jezdit kojit všechny děti po ČR, aby náhodou nedostaly UM? Neboj, na každého dojde a jen hlupák pohrdá maminkami co nekoji!!!!
Hlavně mi přijde že sem přispěla vyloženě jenom aby vyrejvala. To nepochopím 😉
@nafuka pardon, ale osoba Vašeho typu na takovéto diskuze a vůbec, na Koníka celkově, nepatří. Nechápu, proč tu admini takováto individua ještě tolerují.
Styďte se, osobo.
@esterkaasamik Ahoj, moje mala byla na UM od 1 mes veku a davali jsme Nutrilon, jenze nepribirala a mela hrozne boleni briska. Za doporucenim doktorky jsme zmenili na Hipp a spokojenost. Uz jsi nevzpomenu kolik presne vypila na jednou davku v tomto veku (mala uz ma 18 mes), ale urcite bych si to psala do diaru (jak tady radi jedna pani), to jsem delala taky. A pak jsem vzdycki spocitala kolik toho vypila za cely den. Jinak um by se nemelo menit kazdou chvilku, min. pockat 2 tydny a pak zkusit jinou znacku.
@nafuka no bohuzel ne kazda muze kojit ;) ja jsem bojovala skoro mesic z kojenim, ale neslo to protoze mala narodila se z rozstepem. Nechapu jak muzete nas soudit jen podle toho, ze nekojime. Neznate presne duvody proc to tak je. A opravdu, budte rada, ze nemusela jste o kojeni doslova bojovat....
my sme na amilku a ja som velmi spokojna. by som este dala sancu 🙂