Umělá výživa. Kolik má vypít 3,5kg dítě?

katkabella
29. lis 2019

Ahoj holky prosím kolik má vypít 3.5kg novorozenec máme dnes 14dni a bohužel jsme plně na UM, když jsem to počítala tak my vyšlo nejkych 70ml na dávku a davek 9 což dělá 583ml na den. Je to tak správně? Moc děkuji za odpovědi

amazonkajanik
29. lis 2019

Všechna UM mají na sobě doporučené dávkování dle věku. Je tam i kolik má být denních dávek. Teď je otázka, kolik vaše dítě vypije, ale mezi krmenim by měla být 3h pauza. Mě syn vypije méně, než je v tabulkách , ale prospívá (cca 1kg měsíčně)

katkabella
autor
29. lis 2019

@amazonkajanik mě bohužel zůstala stát na váze takže nám doktorka řekla co 2h krmit což mi přijde moc často kort když usíná třeba po krmení dyl jak pul hodiny. Na krabici je 5-7 dávek 70ml což mi přijde zase málo

nolies
29. lis 2019

@katkabella První syn byl na UM a nikdy jsem dávkování na krabici neřešila. Každé dítě vypije jiné množství. Když mu davka nestačila, přidala jsem od příští o 30 ml víc.

zelenoockaa
29. lis 2019

@katkabella jak dlouho nepřibírá? Po příchodu z porodnice přibral? Děti často přibývají skokově. Jinak ve dvou týdnech těch 70-90 ml co tři hodinky je normální. Krmit co dvě hodiny ho akorát přehltí.

marketa1218
29. lis 2019

Musíte to vychytat postupně sama, také se davkovanim neridim. Každé dítě má jiný hlad, já třeba když jsem dávala dávkování podle krabice, bylo to na malou moc a zvracela mi to. Stáhla jsem trošku a je to v pohodě.

cuuza
29. lis 2019

@katkabella Obecně se doporučuje 150ml na kilo váhy, ale někdo pije méně někdo více, také nejime všichni stejně. Musíš sama vypozorovat, jak to bude u tvého mimča...

amazonkajanik
29. lis 2019

@katkabella co máte za UM ? My dostali v porodnici Hipp HA a tam je prvních 14dní 70ml, kdežto Kendamil má od 1-4týdny 120ml a navíc je z plnotucneho mléka

katkabella
autor
29. lis 2019

@cuuza tak to by i sedělo když to spočítám. No právě ona jak kdy někdy si dá jen 50,70 před spaním i 90 to jsem ještě Teda měla své mléko amazonkajanik@ máme hipp combiotik malé chutná kaka po něm, zatím ho máme 3den. Právě, že když jsem kojila tak malá mi za týden přibrala jen 20gramu, do toho zánět prsou vysoké horečky proto přechod na UM

zelenoockaa
29. lis 2019

Počkala bych jak se to bude vyvíjet, přijde mi, že je to zbytečně rychlé.

katkabella
autor
29. lis 2019

@zelenoockaa mě tím úplně vyděsila, porodní váha byla 3.6

marketa1218
29. lis 2019

@katkabella Jinak skoro stejný případ jako u nás, s tím že tedy moje malá ještě po příchodu domů z porodnice klesla asi 20g. Neměla jsem ještě mliko a snažila se rozkojit, pediatra mě vyplašila, že nepřibýrá ať dokrmuji. Hm, takže jsem vždycky kojila pak dokrm. Taky máme hipp, tím si malá ale samozřejmě začala zvykat na láhev a nechtěla tahat. Pak jsem dostala taky zánět. No po dvouch měsících už jsme jenom na hippu, tohle byl strašný blázinec nervy a nervy. Pěkně jsem to obrečela, malé nic nechybí mlíčko jí chutná, ale moje psychika dostala na prdel. Bohužel teď už vím, co jsem měla udělat. Zavolat nějakou dobrou laktačku, která by nás snad pomohla rozkojit. Je fakt, že malá od narození nebyla savec, mlíko si nevytahla, ale pořad si myslím,že kdybych byla více informována, tak to dáme. Kde by mě ale napadlo před porodem načítat něco o kojení. Pokud ti nabírá pomalinku z tvého kojení a kojit chceš, tak se na ten hipp vyprdni a rozkojiš se.

katkabella
autor
29. lis 2019

@marketa1218 já Teda mlika měla až až, pak najednou ze dne na den horečky 39, takže zákaz kojení, následně další den se zánět rozšířil i do druhého, taky jsem to obrecela dokonce jsem se dočkala i kritiky. Teď už jsem konečně v pohodě ale mliko bohužel žádné. Malé chutná a je i více v klidu. Uvidíme jak dopadneme při dalším vážení.

zelenoockaa
29. lis 2019

@katkabella a to je právě ta blbost. Horečky ani zánět neznamenají stop kojení. Já se zánětu prsu zbavila častým kojením a tvsrohovymi obklady. Není důvod brečet, není důvod tě kritizovat, holt někdy to tak je.

katkabella
autor
29. lis 2019

@zelenoockaa mě právě řekl gynekolog nekojit nad 38.5 no teď už stim nic neudělám, také jsem doufalala, že se zánět zahojí a budu pokračovat ikdyz Teda to byla bolest z toho prsu jen když jsem odstrikavala

hanka_333
Autor odpověď smazal
Zobraz
nolies
29. lis 2019

@katkabella Nic si nevyčítej, syna jsem nekojila vůbec, starší dceru až moc s teď mimčo je taky závislák. Nevidim v tom rozdíl, u každého je něco plus a něco mínus.

amazonkajanik
29. lis 2019

@katkabella ježíš, tak to vás úplně lituji! To odstrikani při zánětu, co jsem tak četla, je právě kvůli tomu, aby nezůstávalo mléko a netvoril se dál, jelikož dítě všechno nevytahne. Mě zatvrdavalo pravé už v porodnici, syn se na něj nedokazal chytit a kdyz uz, tak se v něm začalo dělat tak málo, že mi hodně zhubl a jeli jsme s prikrmem. Byla jsem z toho tak zdeptana, že nakonec začalo stávkovat i levé a od 3měsíců je plně na UM. Jen z Hippu jsme přešli na Kendamil, ale nakonec jsme skončili na Sunaru AR. Je sice dle mého názoru stejně hnusný jako Hipp(palmovy tuk)ale malý konečně neublinkava.

katkabella
autor
29. lis 2019

@amazonkajanik přesně bylo to bolestivé teklo více slz než mléka. Jsem zvědava na čem skončíme my zatím vše vypadá na dobré cestě. Moc děkuji všem za příspěvky a rady 🙂

marketa1218
30. lis 2019

Neboj, miminko nabírat začne, nám to taky trvalo a dokrorka nás ze začátku hnala pomalu každý týden na vážení. Měla jsem v šestineděli hrozný stresy, bylo to náročné. Porodní váha 3 130g, odchod z porodnice 2 900g a ještě trošku klesala i doma. Na Hippu asi už zůstaneme, zvykla si dobře. Držím palce a buď v pohodě. Spokojená máma, spokojené mimčo 🙂

zelenoockaa
30. lis 2019

Gynekologové většinou kojení moc nerozumí :(. https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php... za to ale ty nemůžeš.