Pěkný den všem...
Máme doma 4-měsíční holčičku. Od dvou měsíců na UM. Začala jsem Sunarem. Stolice až po 4 dnech po šíleném tlačení - konzistence - tuhá, jílovitá...po měsíci jsme vyzkoušeli HIPP - stolice po 2 až 3 dnech. Opět tlačení, konzistence na začátku tuhá - jakoby špunt a pak měkččí. Opět jsme používali měsíc. Nyní zkoušíme Babylove - stolice jednou za 3 dny, netlačí, prostě najednou má nadělení v plence - hodně řídké...Myslím si, že stolice by měla být častěji nebo se pletu. Bohužel dr. mi na tuto otázku odpověděla, že tohle umělá mléka dělají... Poslední týden se mi u lahvičky i kroutí a šíbuje nožičkama. Nožičkama doslova kolikrát mlátí i ve spánku a pak slyším, jak si prdla. Šmrdlá si ručkama kolem obličeje, který má rudý, jak tlačí... Kolikrát jí to i vzbudí a už nezabere. Bříško jí trápí...dávám kapky Biogaya a do mléka espumisan... mám zkusit jiné mléko...nemáte prosím někdo podobné trápení?
My máme Hami a super. Stolička jak víno 😂 jinak na bříško je k nezaplacení Sab simplex. Jinak jsme měli i laktobacily od dr.Max.
@priefi co to je?
@zelenaesmolda alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Projevuje se ruzne, nejcasteji bolesri briska, zacpa nebo prujem a casto doprovazeno vyrazkou nebo ekzemem. Ekzem se nejcasteji primarne ukaze prave na lickach. Abkm je nenapadna a postupne se priznaky zesiluji. Nekdy ale deti jsou hodne alergicke a kdyz je dobry pediatr, pozna to. Nekdy je pediatr slepy a i kdyz matka rika,.ze t bude nejspis abkm, tak to igoruje a kdyz v roce ditete se ukaze, ze to abkm je, neboji se rici, vidite, ja vam to rikal, ze to je abkm
@priefi diky,jeste me napadlo jestli to nemuze byt alergie na laktozu a ne primo na na tu bilkovinu?
@zelenaesmolda ano, muze to byt horsi snasenlivost laktozy. Ale jsou um, ktere maji mene laktozy, myslim,.ze jsou oznacene low laktoze, nebo tak nejak. Nicmene, pokud to je abkm, tak treba ha nejsou vhodna um, u abkm je mleko bez bilkoviny na recept, jedna se o neocate, lze koupit i bez receptu, ale jedna pixla 400g.vyjde na 1500. Neocate muze do roku predepsat na zkousku i pediatr, kdyz ma podezrejni, pak napriklad gastro nebo alergologie, kde bude dite nasledne odeslano. Kdyz ma dite vic jak rok, ma uz neocate junior a to muze predepsat jen gastro, nebo alergologie.
Tak my nastesti problem s briskem nemame,jenom dvakrat fakt hodne vyvadela,strcili jsme ji do zadecku teplomer,vykakala se a byl klid.Jinak nam Mudra rekla,ze takhle male miminko nemusi kakat klidne tyden.Nemuze to byt tim castym stridanim mlek?Nebo bych zkusila jine lahvicky,treba se naloka pri piti moc vzduchu a pak ma prdiky.
Jinak my mame nutrilon profutura a zadny problem