UM na předpis (ABKM). Může mi pediatr psát na předpis nějakou slevu?

11. srp 2020

Zdravim, jak je to prosim s predpisem UM od pediatra, pokud ma dite abkm? Dcera ma teprve 7 tydnu a kadi hleny a krev a ma bolestive zachvaty revu nekolikrat denne. Znam to dobre od prvni dcery, ta ma alegie take (dr je ma u ni v karte zapsane). Pokud tedy pediatr uzna narok na specialni UM, muze mi psat do roka predpisy na nejakou slevu? Ma nekdo zkusenost z posledniho cca roku? Dekuji

katebk
11. srp 2020

Ahojky, jojo od 4.mesice nám dr psala Neocate, plně nám to hradí pojišťovna, teď v 6m jsme byli na gastru, tam nám napsali 10 balení (přešli jsme na Alfamino, lepší než Neocate!!) když jsem o tom mluvila s dr. tak do 6m úplně v pohodě, pak to může psát, až to diagnostikuje gastro kvůli pojišťovně

autor
11. srp 2020

@katebk Dekuji za rady. Cetla jsem, ze je lepsi prvni zkouset UM s castecne stepenou bilkovinou, a teprve pak ta s uplne stepenou (Neocate nebo Alfamino). Mas zkusenost? I pediatra mi dnes potvrdila, ze do roka veku nemaji testy z krve na gastru vubec smysl, tak uvidime, zda se velmi zkusena. Zitra hned budu volat, chtela jsem jen mit predstavu.

whitechocolate
11. srp 2020

Máme na recept i teď ve dvou letech. Do roka pediatr asi bez problému, ale potom už jsme museli pro recept na alergologii. Máme ten částečně štěpený Nutrilon allergy care a stačí to. Teď aktuálně doplácíme 60 Kč na plechovku, ale jsou lékárny, kde je to i dražší a nedávno tu psala jedna maminka, že u dr. Maxe s jejich kartou platí pár korun.

autor
11. srp 2020

@whitechocolate super, diky 🙂

autor
11. srp 2020

@whitechocolate Na me prave vyskocil ten Allergy Care Syneo, to asi neni totez...? Jinak pediatr ti pise na to UM, ktere si sama vyberes? Nebo ti doporucuje on sam?

katebk
12. srp 2020

Jojo my dali prvně Alergic care od nutrilonu ale při druhé dávce jsme měli hned reakci znovu (otoky, vyrážka) to alergic care nám dr chtěla taky psát, ale bohužel neřeknu, jestli by také hradila celý pojišťovna :/ no testy nám dělali a vyšlo nám vajíčko, v listopadu máme dojet na pár dnů a budou zkoušet za hospitalizace alergic care

katebk
12. srp 2020

Dr určil

whitechocolate
12. srp 2020

Ano to syneo je teď nová verze, možná ještě nějaká lékárna bude mít zásobu toho původního a ten byl bez doplatku, tento nový je už s doplatkem. Tak ono moc na výběr není, ten Neocate to je jen pro nejtěžší případy, když ani částečně štěpená bílkovina nestačí. Takže určitě začnete tímto.

autor
12. srp 2020

@whitechocolate
@katebk Dekuji za rady a zkusenosti, dr nam vybrala Sunar Allergy Care, udajne chutna a smrdi o neco lepe nez ten Nutrilon. Napsala mi bez protestu recept na 3 baleni a rekla, at vyzkousime jak to prijme a jestli nebude na to reakce. Ten doplatek je mi vicemene jedno, byla jsem smirena s tim, ze si to clovek musi kupovat sam, kdyz jsem se pro to rozhodovala.

milenaspev
25. zář 2020

Doktorka mi ted psala nutilon allergy care syneo a v lekarne magnolie bez doplatku

milenaspev
25. zář 2020

@whitechocolate zalezi na lekarne nase lekarna magnolie ma syneo bez doplatku