Ahoj, chci se zeptat maminek, kterym pomohlo UM na noc se spanim, jake mate zkusenosti? Daly jste proste lahev na spani a dale potom uz kojily? Nebo az v prubehu noci? V kolika mesicich? Nezacly deti kvuli jedne lahvi bojkovat mm?
Diky moc!!
Jako když pominu výhody mateřskýho mlíka. Tak se zamysli jestli se ti chce v noci míchat umělý mlíko, řešit teplotu atd. Následně ráno si pridělávat práci s mytím a sterilizování flasek. Takhle ho máš připravené hned i na správnou teplotu.
@misha31 chapat nemusite, pram se maminek, co s tim zkusenost maji
@alice180 ano klidne, ovsem to neni odpoved na mou zadost o radu.
Jestli jde o to, že tím chceš zlepšit noční spánek, protože děti po UM údajně lépe spí, tak je to nesmysl. Akorát se tím spíš zadělá na zažívací potíže než lepší spánek.
To není, to je pravda. Jenom, že jsem jednu dobu řešila podobnou věc přechod z mateřskýho na umělý a mimo ty hlavní důvody, že mateřský je prostě lepší už, protože se složení vytváří přesně dle potřeb a je lehce stravitelné (což teda umělé není ) tak tohle byl dost podstatný důvod proc do toho nejít. Já nejsem žádnej kojící maniak, naopak se i docela těším až to dítě bude normálně jíst.
Spát ti líp z největší pravděpodobností nebude a akorát budeš mít k tomu tuhle pakarnu.
Dcera byla chviličku kojená + dokrm.
Pak jen na UM a teda že by měla lepší spánek v noci jsem nezaznamenala. Od 6 týdnů do 2 měsíců byla jako hodinky a chtěla UM po 2 hodinách ve dne, v noci. Pak se intervaly začaly trochu prodlužovat
Mam syna na UM a fakt lip nespi. Je to totalni kravina
@misha31 dijy👍
Nepomohlo to v tomhle - ja teda ale prechazela z jinych duvodu nez nocni spanek 🙂 Nicmene mi to vyhovovalo vic - zatrepst s lahvickou, nakrmit, odbrknout a spat dal sama - miminko mam vedle sebe, ale nesnesla jsem zmoulani bradavky :D Tak nejak myslim ze celkove to bylo spis lepsi, nez horsi, ale ani jedno dite s UM mi nespalo celou noc, dokud jsme nezrusili mleko uplne. Jednu dobu se dokonce jeden budil po 30minutach a vyzadoval pit...
Kvuli spanku v noci bych to teda nedelala, uz jen protoze muzes prijit o kojeni uplne, moje deti od lahve bojkotovaly, ale ja s tim byla smirena 🙂
@alice180 ano verim, ze to je nepohodlne, ale kdyz to nezabere, budu muset odstavit uplne a to se mi jeste tak dva mesice nechce
@kacka1994 moc diky za info, byt pesimisticke (mam dva vazne duvody, nejde mi o to se jen poradne vyspat)!!🙂
@cherie24 no neumim si moc predstavit, ze by to bylo horsi nez ty predchazejici 4 mesice, co se briska tyce.
@kacka1994 a jeste se zeptam, po tech 30 minitach jste normalne dala dalsi lahev? A deti bojkotovaly kojeni hned od zacatku s um? Pripadne, neptam-li se moc, kdy kste zavadela lahev? (Jinak nepotrebuju spanek celou noc, to ani necekam. ), moc dekuji za zkusenosti, dcera um nechtela nikdy a tam slo vydrzet do pul roku, kdy jsem nocni kojeni zrusila, tak to pak slo resit dal, tak mi prave chybi zkusenosti.
@hennrietta synovi se prave cim dal vice zkracuji s vekem, v tech dvou mesicich to bylo jeste v pohode celkem, predpokladam, ze u vas k tomu prodluzovani tedy nedoslo diky mleku, ale spis vekem, podle popisu?. Ale dekuji👍
Přidám aspoň malou útěchu... Časté buzení a lehký spánek jsou fyziologická záležitost, je to prevence proti SIDS, aby dítě neupadlo do hlubokého spánku a nezapomnělo se nadechovat. Ano, jsou děti, které spí celou noc, ale běžné to není.
@skarol samozrejme, naprosto chapu, ze se budi (ono dceri jsou 3 a budi se stale taky🤦♀️), ale jelikoz trpim velmi tezkou nespavosti, tak to jde vydrzet jen do jiste miry :(
První měsíc jsem kojila + UM. Byla jsem po sekci a mléko se mi spustilo až 10.den. Nakonec ve 4 měsísích ukončení kojení a přejití na plně štěpené mléko neocate kvůli abkm. Každopádně syn spal od narození krásně, ale je to spíš o mimču. Já byla spavec prý také - takový, že mě mamka budila, jelikož jsem spala i 10 hodin v kuse :D
@martulka88 moc diky za zlusenost!! Tak to zavidim kazdopadne😃teda syn spal na zacatku take hezky, ale je to cim dal horsi😃
Já jsem kojila a dokrmovala z lahve skoro rok, syn byl na sunaru
@aneta15 jee dekuji za optimismus, konecne 🙂. Takze treba vecer dostal lahev a jinak mm a v pohode? Proste to kombinoval? Mam v okoli jen jeden takovy pripad, ale funguje jim to az nerealne hezky.
Ano, věkem se spánek a zvyklosti ohledně dítěte mění... co bych v tu dobu dala za to, abych jí dala prso a spala dál. 😅
Já jsem od 3 měsíců dávala večer lahev po večerním kojení, ale tedy odsáté mléko. Po několika měsících jsem to nahradila UM. Důvod byl že dcera málo přibírala. Spala 8 hodin v kuse v noci ,ale nemyslím že to bylo tím.
Lahev měla už od porodnice a zvládla láhev i kojení v pohodě.
@hennrietta kdybych mohla spat, tak rozhodne😃 trileta mi nespi doted 🤦♀️
@junomcgaff moc dekuji za optimisticke zkusenosti!☺️to zni idealne
Nedavala bych UM, kdyz se koji
Nechapu proc