Zdravím chtěla bych se zeptat, máme uv Beba sensitive, zajímalo by mě jak to děláte s chystáním dopředu, na obalu píšou že se to nesmí 🤔 🤷, takže všude tahám dózičku s výživou, termosku s horkou vodou a láhev se studenou abych to mohla vždy namíchat, přitom by mi přišlo jednodušší to namíchat do láhve a pak jen strčit do ohřívačky na lahve kde nastavím 40°C a je to 🤷 - doporučíte ohřívačku? Dívala jsem se že se dělá i cestovní na usb 🤔 Předem děkuji za komentáře.
U té ohřívačky je blbé, že ten ohřev dost dlouho trvá - třeba i 10 minut. Nemluvě o tom, že musí být k dispozici zásuvka. Doma to řeším rychlým ohřev na indukci a venku termoska.
Nedělám dopředu. Vodu mám v termosce cca na 60-80 stupňů, když mi náhodou nevyjde teplota (často to po těch hodinach klesne třeba na 50), nechám chvíli před ochladit venku. Um mám v dávkovači. Ta um by se měla spotřebovat do dvou hodin, pak už radši nedávat, zas taková práce to není, i když je občas naprd to tahat.)
Delala jsem to jako ty, ale u syna vzdy jen na noc (kojila jsem a kdyz presli deti na UM tak pres den meli uz normalni jidlo tak nebylo potreba sebou tahat lahev). Vzdy jsem delala cerstve.
Necrcala jsem se s termoskou a studenou vodou. Měla jsem přímo v lavičce co nejteplejší vodu. Tu jsem pak zabalila do látkové pleny a dala do termo taštičky. Um měla v davkovaci a když bylo potřeba, tak jsem to prostě smichala. Když to bylo ještě moc horké, tak jsem nechala otevřené trochu zchladnout. Že by to bylo moc studené, to se mi nestalo nikdy. Ale je fakt, že jsme s miminkem nikdy necestovali úplně daleko. Chce to vyzkoušet, jak dlouho to vydrží.
Kdyz daleko a na dyl, tak termoska a v davkovaci mleko a mychala jsem az bylo potreba. Podle toho kam jedes jsou i ochotni ti ohrat vodu v lahvicce nebo pak i prikrm. Ale delala jsem cerstve. Kdyz jen na chvili, treba jsem jela k dr a vychazelo to na jidlo nebo nikam na dlouho a vedela jsem, ze bude jedno jidlo, tak jsem si nachystala uz hotove mleko do lahve, co nejteplesi, zabalila a v 99.9% jsem to pak musela chladit..... Pak existuje hotove mleko, a to se jen ohriva, takze bys vzala hotove mleko a pozadala o ohrati. Ale nevim, kolik vyrobcu to ma. Mela to beba, to vim 100% a ted nevim, zda to nezavedl i hipp, ale kolik kalsich je netusim.
Dělala jsem to stejně, s sebou sušené mléko a k tomu voda. Již smíchané to vydrží možná tak hodinu max, nevím. Po dvou hodinách to dost smrdělo a dítěti bych to rozhodně nedávala. V teplých pokrmech nechaných dlouho se množí bakterie.
taky jsem všude tahala sušené mléko a termosku s horkou vodou, jezdili jsme všude s 2 batohama, když jsme měli mimina, byla to otrava, ale ty 2 roky se to dá vydržet...
Já používala tento ohřívač https://www.drmax.cz/lovi-ohrivac-lahvi-4v1-sed... s tím, když se blížil čas hladu...cca 10min před jsem dala ohřívat vodu a z dávkovače UM jsem nasypala jen mlíko a bylo 🙂. Tento ohřívač fungoval i jako ohřívač jídel
Dělat se to nemá, protože se v tom mléku tvoří bakterie, které miminku můžou ublížit, proto se má dělat vždy čerstvé. Po 2 hodinách když si cuchnes, tak je i dost cítit.
Já vždy měla ohratou vodu v termosce, sušené mléko oddavkovane v pouzdru a jelo se... Ale vždy čerstvé...