Ahoj maminky,
Chtěla bych se zeptat zda je nutné dávat dítěti další tekutiny když je na umělým mlecku. My teď měnili značku a papáme Kendamil. Doktorka mě říkala že mám zkoušet malému dávat pít feniklovy čaj nebo vodu. Ale mám pocit že feniklovy čaj mu neděl a dobře a má po něm ještě více prdiku než normálně a vodu jsem teda ještě nezkoušela. Stává se mi dost často že se mi při pití zakucka a "dusi se" tak mám občas hrůzu pro krmení (lahvičkou to není).
Zajímá mě, pokud mu nebudu dávat zatím nic navíc jestli mi to může nějak ublížit ?
@lidija1234 záleží na věku dítěte, s příkrmy jsou vhodné další tekutiny
super dotaz,taky jsem to řešila,zda dávat malé i čajík,když je na UM,protože bych musela asi tímpádem vynechat jednu dávku krmení,protože se mi budí jen na papání,přebalení aj a pak spinká,tak bych jí neměla jak dát čajík,než tak,že bych vynechala jednu dávku UM.malá v pondělí bude mít 6 týdnů ♥
@jjasmina budou nám dva měsíce
@juliemichal právě mám to dost podobně 😊
@lidija1234 resila jsem to s dr na 3 mesicni kontrole protoze ja do maleho krome mlika nedostanu vubec ale vubec nic🤷🤷🤷pry to neni potreba...takze nic jineho nez UM nedavam
Mam už jednu dceru (teď tři roky) odchovanou na um. A nedávala jsem nic kromě um. Až do toho čtvrtého měsíce, kdy jsem začala s příkrmy. Pak jsem dávala vidu nebo čaj, stejně nic z toho nechtěla, dokud se pořádně nerozjedla. To bohaté stačí, za mě zbytečně plnit žaludek tekutinami navíc, když má hlavně pít um a brát si z toho potřebné živiny pro vyvoj. Možná bych nad tím uvažovala, mít malé miminko v létě, kdy je pekelný hic a málo pije um, ale jinak za mě zbytečnost.
Můj malej má 2 měsíce, jsme na UM a dávám čaj..nevypije ho moc, max 30 ml/den..pokud nesedí fenykl, zkusila bych heřmánek
@biciklissie v létě by mě to dávalo větší smysl ale tak jsem ráda že v tom nejsem sama a že to dítěti nějak neuškodí 🙏
Nedavala sem a nedávám nic. Zkusila jsem to jednou, malinko a všechno vyzvracel. Začnu pomalu až budou prikrmy. Ale třeba moje kamarádka prolejvala děti čajem neustále.
@lidija1234 Jj, u mě máš ověření, že dceři jsem fakt kromě um nedala do ukončeného čtvrtého měsíce ani kapku jiné tekutiny a je úplně ok. A popravde ani po tom čtvrtém měsíci tomu moc nedala. Zapijela příkrmy um. Teď mám dvouměsíčního syna a dělám to opět tak.
Skvělé holky,všem moc děkuji za zkušenosti 😊
Ne nedávala jsem na UM ani jednomu až po tom co jsem začla přidávat příkrmy tak az potom i čajík .