Ahoj holky, mimcu bude brzy pět měsíců. Od druhého měsíce jsme plně na UM. Je normální, že mi pořád pije cca 7-8x denně? Někdy usne v osm večer a na mlíčko se vzbudí až třeba ve dve, takže šest hodin vydrží, ale to je jednou za den a pak si to stejně vynahrazuje ve dne, kdy pije někdy už po dvou hodinách,takze stejně pije cca těch 7x-8x denně pije.... Co vy. Jak to máte? Dneska, počítaje od půlnoci, pil už např. 6x😳 nepije podle mě moc, pije průměrné 100-120 ml. Váží cca 5,6kg. Je to normální pít pořád takhle často, když je na UM?
Na krabici UM bys měla mít napsaný kolik by měl +- vypít.
Na krabici je minimální denní dávka, např. 5x180ml. Pokud jste plně na UM (zatím bez příkrmu), tak za den by měl mít minimálně 950ml. Jestli to bude mít v pěti dávkách nebo třeba v sedmi záleží na mimču. Taky by ti orientačně mohlo pomoct, že na každý kilogram váhy by mělo dítě vypít 150-180ml UM. Takže pokud má 5,6kg, tak denní dávka je 840-1000ml. Já kolem toho 5. měsíce krmila jak si "řekl" (vystrčený jazýček, apod.), většinou to bylo šest menších dávek, ale celkem to bylo trochu víc než psali na krabici. Vypil jen tolik, kolik potřeboval, pokud jsem udělala větší dávku, tak to stejně nechtěl 😊.
Cetnost bych neresila. Obe deti mi nakonec skoncily na UM a nikdy jsem nekoukala, kolik by spravne mely vypit. Myslim, ze kazde dite je jine a ma jine potreby. Ale to, ze ti vyzaduje mleko uz po 2 hodinach, neni dobre. V brisku to muze udelat slusnou paseku. Minimalni rozestup u UM by melo byt 2,5 hodiny, spise 3. Dcera vydrzi pres noc taky dlouho a pak to pres den dohanela. Presne po 2 hodinach rvala jak silena. Obalamutit vodou nepomahalo. Vymenila jsem mleko a od te doby je klid a bez problemu mi pres den vydrzi ty 3 hodiny a vic.
Syn má necelý dva měsíce a má na UM 100ml šestkrát za den, doktorka to sama schválila a vypočítala ml, že tahle frekvence je v pohodě, takže si myslím, že by to neměl být problém, že by pil moc.🙂