ahoj Maminky, prosím o radu. Musela jsem kvůli silným ATB přestat kojit, syn je týden na Sunaru. Zvykl si na něj rychle a vypije ho hodně. I na úkor příkrmů! V poledne nabízím nalačno po spánku příkrm - včera dokonce 2 druhy, vztekal se - nechtěl a pak se hladově chytil lahvičky se Sunarem. Na obale je napsáno 5 x denně 200ml, syn ho chce tak 7x. Jak to bylo včera: 4:30, k snídani v 7h, před dopo spánkem v 9:30, po spinkání ve 12h, na svačinku v 16h, k večeři v 19h (příkrm ale i kaši plival), o půlnoci. Třeba ho pije i na žízeň, ale lahvičku s vodou jen malinko pocucá. Dětský čaj jsem viděla, že je od 9měsíců. Prosím nějakou radu, co mu místo Sunaru dát? Nebo je to normální a mám to nechat na něm? Děkuji.
Já jsem teda kojila, ale syn dlouho odmítal jakékoliv příkrmy. S mlíkem si vystačil skoro až do roka. V 8. měsíci snědl k obědu cca 70g příkrmu.
Kaši nepřijal nikdy, sladké přesnídávky taky moc ne. Hodně se to změnilo v roce. Jedl stejné jídlo jako my, jen méně solené. Teď jsou mu 2 roky a sní úplně všechno.
@kristiin dětský čaj je i od 1 měsíce (myslím, že fenyklový) a většina čajů - včetně čaje od Sunaru je od 6. měsíce. 🙂
Zkusila bych dávat čaj - jestli nemá žízeň. Holky byly na UM téměř od narození a vždy jsem jim dávala čaj. Co se týče příkrmů - třeba mu to nechutnalo 😉 Holky nechtěly nic ode mne vařeného - sháněla jsem domácí mrkve, brambory, vařila, mixovala a nic. Jedly jen 3 druhy skleniček - špenát s bramborem, brokolice s bramborem a jehněčí maso s mrkví a bramborem - na tom byly až do roka a od roku jsem jim dávala "naše jídlo".
Hele mela sem neco podobneho castecne jsme kojili po 4mes uz byl jen na um , rano a vecer +2odmerky ryuove kase do mleka , otaskou je jestli je to um zizni nebo jen pije porad stejne jinak i kojena dcerka vyzadovala mm pri prikrmu parkrad si cucla pak 2-3lzicky zace si cucla 2-3lzicky dokud mela hlad , zkus k ji dlu nabyzet caj , jinak pokud mas mleko muzes to zkusit nektere deti se rady vraci k prsu , jina zkuz dat spetecku drcenych bylinek ja davala vzdy od druhe poloviny 7mes, jinak coje podle tebe moc um syn daval 7lahvi 230ml ta trozka co zbyla vypil pak pes nebo wc, jinak treba mim detem se prikrmi moc nechteli kdyz mohli varit semnou v satku tak to snedli jinak ne , a obed uvareno pronej jen s bylinkami a jemne na masle udelane maso , mixovana ryze/bambor/hrach či jina zelenina a jednu lzici ja jednu dite a jak bastili syn ktomu bud cajik nebo slabsi um a bylo. Hodne ststi ad prijdes na to co maly potrebuje .
No já jen k tomu množství - krabice tvého syna nezná. Já jsem nekojila bohužel vůbec, na UM jsme od narození a dcerka mi okolo půl roku taky pila 7 dávek po 200 ml denně než jsme přešli na víc příkrmů. Při mléku ani nepila moc vodu, stačila jí voda ze Sunaru, ale je fakt že na žízeň jsem jí sunar nenabízela, to bylo opravdu jen jako jídlo. Já bych řekla že se to usadí, on je asi nadšený, že mu to chutná. Nabízela bych pořád příkrmy i vodu (sunar jen v době jídla), ale s tím množstvím na krabici bych si nelámala moc hlavu (každé dítě je přece uplně jiný jedlík!), důležité je jestli není dehydratovaný a přibírá jak má. Dcera začla pořádně pít vodu až když jsem koupila lahvičku s brčkem, to měla okolo 9m a ještě jsem si nadávala že mě to nenapadlo dřív. V té době už měla snídaně, obědy a některé svačiny nemléčné, večeři kaši ze sunaru a jinak mléko (myslím že to byly tak 3 dávky 200ml denně). Čaje ani šťávičky dodnes nechce, pije jen vodu.
@kristiin Problém bych viděla v tom, že on toho klidně tolik vypil i při kojení, ale to nikdo nemá přesně zvážené, proto může mít hlad a vypije toho tolik. Nebo by šlo i zkusit jiné mléko, které by ho mohlo víc zasytit. Co jste zkoušeli za příkrm? U nás třeba vyhrál batát a dýně. Kaši bych zkusila přímo sunarovou, ať to chutná po tom mléce a třeba ji veme na milost. Čaje se rozhodně můžou dřív. Granulované od Sunaru jsou od uk 4.-6.měsíce a pytlíkové máme doma 2 a oba od 6.měsíce. Ale pokud má hlad, tak to čaj stejně nevyřeší. A zkoušela bych najet na příkrmy, které ho zasytí.