Holky potřebuji poradit, nebo spis uklidnit. Syn bude mit za necele 2 tydny 4 mesice a asi cca 10 dni mi uz odmítá pit mliko. Ještě před měsícem mi v klidu pil 120ml nekdy i 150ml. Ale asi zhruba po očkování zhruba ve 3. Měsíci, začal pít méně ale vypil vzdy kolem 100ml, nehrotila jsem to, ale poslednich tech 10 dni je to horsi a horsi. Kdyz mu dám láhev chvíli si cucne, ale pak plive nebo se vzteká řve strašně moc, uz jswm z toho zoufalá, jde videt ze ma hlad ale nechce pit :/ byla jsem i u doktorky a ta mu brala i krev ale tu mel v poradku mame prijit zase v patek. Me hlavne zajima jestlj to tak taky nekdo mel, a jestli se to zlepsilo kdy a jak. Dekuju mkc za odpovědi.
@jatva nad tim jsem take premyslela, ale nechci mu to menit, predtim mel sunar, ten zas pil strasne moc ale ucpavalo ho to a babylove z dm a ten blil, a kdyz zacal pit hipp tak v pohode, pil ho nemel ani problem s kakanim, ale zacalo nam tohle odmitani. A ani dr. mi tohle nedoporucila, mam mu pry porad davat stejne mlicko.
@editkaromana ahoj, kamoška mala presne toto isté, aj v tom istom období, bola úplne zúfalá, lebo malý bol schopný nejesť aj celý deň, davala mu piť mlieko v spánku a napokon mu zistili i toleranciu na laktózu
Nerastu mu zuby ? Ak nie tak mozno ABKM. Moj maly pil mlieko uplne priserne, bol schopny aj cely den nejest. Do 8 mesiacov zil zo vzduchu. Teraz to tiez nie je ideal 😁 proste daktore deti nejedia aj to je mozne. Ale casto su to bud zuby alebo alergia
@petagal to s tou laktozou jsme take resili s dr. Protoze maly casto hodne ublinkaval. Dokonce házel velke šavle. Ale ted uz neublinkava. On jako pije pres den ale strasne malo. Na jeho váhu, 7,8 kg by mel vypit 150ml ale to on za boha nevypije jsem rada ze nekdy da tech 120ml, jinak ted posledni dobou vypije jen 60 70 80 jak kdy...
A taky me hodne zaráží ze hodne pribira, na to ze pije tak malo. Za 14 dni o pul kila. Jako jsem rada ale hlava mi to nebere :D
@ah1234 maly hodne slinta to ano, a hlavně slinta uz strasne dlouho 2 mesice uz urcite, ale na dasnich nic nevidím, nema je natekle :( je v pohode, nerve jen u te flasky vzdy, kdyz jsem mu zkousela davat kasi pres lzicku tak to jedl uplne v pohode. Ja jen mam strach aby s prikrmy nezacal mliko odmitat uplne. Jinak v noci mi to krasne vypije tech 120, ale pres ten den je to bida .
A to byl strasny jedlik v měsíci vypil i 150ml az ted se to zacalo menit' ja jen doufam ze to dlouho nebude trvat' prisuzuju to bud zuby nebo mozna to ockovani.
@editkaromana mozno proste mu to staci, ako 7.8 kila na ani nie 4 mesacne dieta nie je malo 🙂 (moj syn ma v roku 7 kil a je to zdrave miminko) tak preco sa tym tak stresujes ked nieco pije, pribera a krv na dobru ? Ja som sa v 4 mesiasoch pytala doktorky ze ci je normalne ze moje dieta neje a ona ze mu to asi proste staci.. on trebars vypil len 60ml ale kludne co 3 hodiny. Poznam decka co vypili 180ml v tom isto veku, ale boli zasytene aj na 5 hodin.
@editkaromana Buuuud v klidu ☺ pokud je spokojenej přibývá na váze tak prostě nebude jedlík. 😊 Mala mela tohle ve třech měsících 😯 vypila 30 max 50ml mléka přes den +150 ml čaje v noci mi ale v polospánku vypila 230 jakoby nic 😅😊 a si ji to stačilo na kontrole bylo všechno v pohodě a cca za měsíc se to srovnalo takže proste nic nedělat jen to vydržet .Musím říct že to byla hlavně zátěž na moji psychiku 😨
@77sasa77 a jak se to spravilo? Ja jen pocitam dny kdy to prijde, na nic jiného nemyslim :( om nekdy ani trch 70 nevypije :( ani neplace ze ma hlad :(
@ah1234 ano ale zarazi me ze tak malo pije, on byl velký jedlik 😥 a nechci zazivat to stejné jako s dcerou, ta mi zas mliko pila ale nic jineho krom mlika do roku a pul nechtela, a to jswm jen kojila hubla mi na váze byla jsem z toho uplne na prasky... a ani ted v jejich 5 letech jidlu moc neda. Takze se obávám aby se to neopakovalo. 😥
Jak už bylo zmíněno výše, zkusila bych ji dát lahvičku v polospánku. Dcera to měla stejně jako vaše dítě a tohle na ní zabíralo. Taky se pořád divím, z čeho přibývá, protože i teď (má 14 měsíců) jídlu moc nedá...
@editkaromana ešte som si spomenula, že kamoška s tým malým začala chodiť na špecializovanú gastro kliniku a tam mu zistili aj silný skrytý reflux 🤷♀️ ale nechcem ťa strašiť, možno tvojmu proste len nechutí.
@editkaromana ahoj když ti přibývá není co řešit,proste toho už tolik nechce. 😊 A to že někde píšou že má vypít 150 ml, je prostě blbost. Můj má 8200g na 8 měsícich. A nikdy mi nevypil co tam je psáno. 😁Pije tedka 120-150ml. Takže se nestresuj. 🙏😊
Pokud takhle krásně přibírá, tak bych to moc neřešila. Nabízej mu, ono se to srovná. Bere si, co zrovna potřebuje a stačí mu to 🙂 Po 4. měsíci mu můžeš začít nabízet zeleninu, to by mohlo taky pomoct 😉
@editkaromana samo od sebe proste najednou začala zase jist normálne ☺ a ji ti Teda v noci ???
@77sasa77 v noci to vypije v pohode pije to v polospanlu a saje jak divý vypije tech 150ml dělám mu vice protoze vim, ze to vypije.
@krista25 jenze me to rekla doktorka, vypocitala mu podle jeho vahy kolik by mel vypit. On by ve svem veku mel dat tech 120ml, je jelikož ma vahu skoro 8 kg, vychazi to na tech 150ml. Uvidime jak to pujde dal. Ja jen doufam, ze jak začne přijímat prikrmy, aby neodmital to mliko uplne. :(
Jedině vypije mliko v polospanku, jinak kdyz je vzhůru kouká porad kolem sebe ale flaska ho nezajímá hraje si s cumlem nebo to plive, natahuje ho...
@editkaromana nevím no, já když jsem tohle řešila s doktorkou tak říkala, že je jedno kolik toho vypije.Hlavne že jde váha nahoru. 😉
@krista25 ano zo mi také říkala, jenze moje hlava mi dává zabrat :( no snad je to jen nejake obdobi, ktere brzy skončí
o UM toho vela neviem, ale nechces skusit ine?