Zdravím všechny. Mám takový zvláštní dotaz - bereme speciální mléko kvůli podezdření na intoleranci laktózy a toto mléko nemá pokračovací varianty. Malému je 7,5 měsíce a je docela velký (skoro 10 kg) a vůbec nejeví zájem o jídlo, nesápe se po něm, má zamčenou pusu když mu nabízím příkrmy. Jedna paní zabývající se výživou kojenců mi zmínila, že nechutenství může být způsobeno nedostatkem železa. Když jsem se koukala na naše mléko, je ho tam opravdu méně, než v klasickém pokračovacím UM. Myslíte, že když spojíme mléko, které není pokračovací + to že miminko nejí příkrmy (nebo když jo tak asi 3-4 lžičky max), že mu můžou chybět živiny? Nemáte někdo zkušenosti se speciálním mlékem zdali jste nějak živiny museli řešit? Nedostatek železa právě prý způsobuje i nechuť k jídlu, tj. asi začarovanej kruh.
Mám podobnú situáciu. Dcera ma 8m a pila mlieko ktoré nema pokracovacie. Jedlo niektoré jedla, niektoré odmietala. Zistila som, že neznasa kasovitu stravu a nechce jest lyžicou. Tak jej davam kusky zeleniny ovocia, nech si sama vybera. To celkom pekne zje.
Mlieko som zmenila na základe porady s pediatrickou. Mame teraz inu značku, je pokracovacie a vyhovuje.
@lencaa11 kupuji. Vařila jsem než se bloknul. Pak úplně přestal jíst a abych se s tím vařila, snědl 2 lžičky a zbytek letěl do koše, to mi bylo líto. Tak kupuji ty mini skleničky. Tu malou má tak na dva dny ani to ne, i tak to nesní celé a vyhazuji. To mléko co bereme je od narození do neurčita - dumám nad tím právě proto, že je divné, že by jedno mléko vyhovovalo novorozeňátku i skoro 8 měsíčnímu..
@mia_von_prag a maso nějak dáváte?
Krajam na miniaturne kusky. Hlavne, aby boli mäkké. Prvy syn mi takto jedol sam rukami od 9 m.
Moje děti do roka nic nechtěli jenom UM.A pokud je na UM železa by měl mít dost.Vetšino jsou chudokrvne kojené děti.
Nabízej mu po lžičkách a uvidíš,ale zbytečně bych neplašila když nebude.jist.Je to pořád kojenec a na jídlo má čas...
Co zkusit vařit něco, co může on jíst taky a tak nemusíš řešit, že zbytek vyhodíš? Já mám taky nejedlíka, ale s jídlem jsme začali už ve 4 měsících, to snědl typicky tak ty 2 lžičky, ale my pak snědli zbytek (zvláště když se začínalo zeleninou, prostě udělám pro všechny, oddělám stranou pro něj a případně zbytek dochutím). Co jsem pozorovala, tak dítě opravdu mnohem raději jí s ostatními než sám. Jo a i skleničky mají různou chuť, některé mi absolutně odmítal a někde jedl s nadšením. Nejvíc mu chutnalo Lupilu (z Lídlu) a DMko. Nevím ale, co mají přesně za řady, já toho zase tolik nekupovala.
Syn ma ABKM a pil Nutrilon Alergy care 2 velmi dlouho. Chudokrevny nebyl. Ale pro klid duse, muzete poprost praktika o odber krve. Pokud nejevi zajem o jidlo, pockala bych, ev zkusila metodu BLW. Starsimu jsem varila podle knizek Varime pro miminko a Varime pro batolata( stahla jsem na ulozto.). Vzdycky je tam jidlo s variantou pro dite a dospeleho, takze mi nebylo lito, kdyz to nejedl, protoze stejne jidlo jsem jedla i ja.
Ahoj všem, měla bych par otázek ohledně alergie na BKM . Můj syn je od 3 týdnu na UM Nitrilon. Zhruba od 3mesicu se mu začaly dělat skarede vyrážky na tvářích , plážích a nohách. Měl to i na hlavě. V 6 m nám pediatrocka napsala Nutrilon alergi Care , a to se malinko zlepšilo. Ale pořad to není ono. Až jsme přešli na Neo syneo od Nutrilonu (speciální výživa), a má to o mnohem lepší až žádné rudé mapy…. Ale ! Ten spec Nut je jen na předpis (jinak stojí 400g 1600kc !) a MUDr muže napsat na poj jen 5 doz. A my máme 2 na týden . Jídlo ji, ale ne moc. A teď se mi v noci budí i 2x….. nechápu, jak muže někdo (pojišťovna) určovat nebo omezovat výživu pro mimino! Četla jsem i o Kendamil Kozi , ale v poslední větě ve složení píšou, ze neřeší alergii na KB. Už nevím co mam dělat. Mate někdo podobnou zkusiwnous? Popřípadě , co vám pomohlo na ekzem? Děkuji. Misa.
@kortiska111 měli jsme to samé u nás třeba je manžel exematik a astma měl jako dítě syn měl to samé od mimca na kožním nám lékařka doporučila od 3 měsíců BEBA HA ta seděla syn měl vše lepší na kůži máme kosmetiku Linola ,Libobase a modrou indulonou a vše je už lepší
@lencaa11 diky za odpověď. Syn se po Bebe v porodnici nemohl vykajdit, tak proto Nutrilon. Mam zkusit tu Bebu??
@lencaa11 a od kožní máme taky Linolu a Aderm kosmetiku, taky jsem koupila Weledu na atop a stridam. Takový začarovaný kruh mi to přijde :(
@lencaa11 nám se teda vše zlepšilo po tom mléku kosmetika taky mléko na tělo A-derma byla taky super je pravda že občas když měl tváře nebo jiné místo hodně ze začátku ošklivé jsme museli pouzit slabou mastičku s kortikoidy na doporučení lekarky jen cca 1-2 dny pak už ne od cca 6 měsíců to bylo lepší když i začal syn mít příkrmi atd ...můžete vyzkoušet to mléko mi byli i na alergologii a měli mlíko na předpis a to my syn plival a naštěstí jen 14 dní než nám právě Dr na kožním doporučila Beba ha a zabralo to chce to čas
@lencaa11 a na jakem mléku jste byli předtim? My jedem Nutrilon
@kortiska111 my měli Hami a pak jsme byli v nemocnici skrz zánět průdušek malej měl tváře červené jak nástěnka z Mrazíka tak lékařka z kožního přisla za náma se podívat malému na ty tváře měl je i trochu zapálené a hned řekla setře ať zavolá dolů a dají nám Beba Ha a mazání různé jsme měli za 3 dny změna a šli jsme domů stim že jsme byli u ní na kontrole a to nám napsala tu kosmetiku ,mastičku a pak pravidelně každé 3 -5 mesicu kontroli
@lencaa11 tak jsě to probírala s doktorkou a řekla, ze máme zůstat u Nutrilonu. Ale už se s tím pomalu začínám smirovat, mazu mazu a mazu …. 🤷♀️
@kortiska111 to je to mléko co používáte taky to může bejt v jídle pokud dáváte příkrmi kdy se to třeba zhorší atd...
@kortiska111 našla jsem ještě toto mléko
@lencaa11 tohle mliko jsme měli do teď. A teď máme tohle s 0,00 % KB
@lencaa11 a děkuji za diskuzi. Jsem moc rada, ze v tom nejsem sama. 🙂
@kortiska111 tak bych se z Dr domluvila na nějakém kompromisu zda by šlo třeba ten Kandemil nebo Beba HA když je toto na předpis a nevychází to a nebo by vám měl napsat recept s částečnim zaplacením z vaší strany to by taky šlo
Nechala bych si udělat z krve test na stav železa a budete vědět úplně bych to na nechutenství nevidela záleží zda taky přikrmi kupuje te ci vaříte myslím že 7.5 měsících je velký výběr jídla pro dítě jinak v tom mléce jsou živiny nastavené na potřebu dítěte a tu alergii máte už nejak potvrzenou ?