Tam by se to nemelo prece kazit kdyz tam nejde vzduch a je to stale teple, ne?
Ja to tak Dělám bezne. Úplně v pohodě. Mlíčko chutna malé stejne. Prospiva vyborne. At si každý mysli co chce. 🙂
radši ta voda, mlíčko má být 2h max připravené - a po víc jak 3h už smrdí..dcerce tedy už nechám vychladlé v lednici, i 5h, po dýl smrdí i z tý lednice..asi od roku a půl..
Lze , ale není to správně, výjimečně se nic nestane, ale pravidelně bych to nedělala. Daleko lepší způsob je mít zvláštˇ horkou vodu v termosce a smíchat těsně před podáváním.
Jak rikaji holky,kamoska to taky tak delala,kdyz byla delsi dobu pryc.Ale nevim,asi je jedno,jestli tam das primo hotove mliko.Ja vzdy pouzivam jen termoobal,do toho flasku s mlikem,varicim 🙂
@andrrriiik Mléko by se mělo dělat na teplotu lidského těla a to proto, že pokud přidáte vařící vodu, zničíte některé cenné látky v mléce obsažené.
Taky si mlíčko připravuju cca asi půl litra dopředu, mám dvojčátka a při představě dělat při každém krmení novou dávku 2x po 120 ml to by mě asi brzo odvezli 😝 mlíčko chutná opravdu stejně 😉
O chutˇ nejde : Dávky mléka si nikdy nepřipravujte dopředu, byť by bylo mléko po přípravě skladováno v lednici. Připravujte vždy jen tolik mléka, kolik spotřebujete. Nedopité mléko vždy vylijte – mohlo by být v případě uchovávání zdrojem bakteriální nákazy, protože teplé mléko představuje ideální živný roztok.
@amazonka.k tak to s tebou nesouhlasím, na krabičce se toho píše 😀 kdybych měla řešit všechno co se na krabičkách píše .... Přece mléko když otevřeš a máš ho v lednici tak ti taky vydrží. To bychom mohly otevřít téma kojenecká voda vs voda z kohoutku. Všechno je to marketingový tah, aby si lidi kupovali nové a nové krabičky s už tak drahým kojeneckým mlékem.
Myslim,ze se dnes vsechno moc resi.
@nakad pro takhle malé bych to dopředu nedělala, jde o množení bakterií v tom připraveném mléku. Moc nechápu tady ty komentáře jak je to náročné nalít 100ml vody do flašky ohřát v mikrovlnce, nasypat 3 ...odměrky UM a za míchat...to je opravdu nepředstavitelně náročná práce🙂🙂🙂🙂.
Pro dítě 6-8m a výš by se o tom v případě nouze dalo uvažovat🙂, ale já bych si třeba připravila někde dávku UM (existují přece dávkovače) a do ledničky odměřenou vodu a pak už jen ohřát a nasypat.
@pisisvori jasně a tohle všechno mám dělat 6-7 krát denně pro dvojčata? 😀 navíc čerstvě namíchané to mám dost napěněné a trvá než bublinky sednou....ten vzduch jim pak způsobuje prdíky. Takže pro mě jednodušší namíchat dopředu. Nevidím v tom problém. Je to na každým, kdo se řídí zdravým rozumem 🙂
@pisisvori Tady se snad bavime o tom,kdyz jsi nekde mimo domov.A kde neni k dispozici mikrovlnka,jak jinak to resit,nez predem pripravenym UM,nebo varici vodou?
já měla u každé termosky v návodu, že se do ní nesmí dávat mléko, tak předpokládám, že to platí jak pro normální kravské, tak i pro umělé, ale proč to nevím.
@andrrriiik mimo domov pokud vím se bere teplá voda do termosky a UM do nějaké odměrky, ale je to každého věc a píšu svůj názor....
@smallinka je to jen můj názor, mám občas pocit, že za chvíli ženský budou jen sedět a dívat se jak se vše dělá samo...když tohle 6x udělat za den je problém, dřív praly v ruce nebo v pračce ale 30 plín za den a ještě je žehlily, vařily knedlíky, pekly buchty, myly nádobí...u toho měly dobytek a barák a zahradu a k tomu 2-3-5 dětí a vše šlo...dneska je problém uvařit příkrm, zamíchat UM ...možná asi dřív neseděli u koníka🙂
@nakad právě proto že je stále teplý je ideálním místem pro množení bakterííí a prostě se to nemá dělat. Mně teda stačí jen ta představa.. Tohle jediný mi jako marketingový tah nepřijde.
Na cestování teplá voda v termosce a v dávkovači mléko.
Já teda vystřídala několik umělých mlík a každý bylo cítit a flaškou to rozhodně nebylo 🙂
@pisisvori Tak to jo,ja jen,ze jsi psala o mikrovlnce 😉 Jinak je to pravda,kdysi toho zenske mely hodne,a zvladaly to,dnes kdejaka sklenickuje,protoze ji nebavi varit male porce.Ja treba varim prikrmy i presnidavky,protoze me to bavi,a taky vim,ze tam neni sul nebo cukr,kdyz tam nedam 🙂
já si dávala do termosky jen tu vodu a pak protřepala, to bylo ihned 🙂
ale je fakt, že moje mamka si dělávala Sunar do lahví pro bráchu před lety a to byly lahve skleněné, vyvařily se, rozmíchal se Sunar a dělalo se to na 1 den dopředu 😉 (právě proto, že tehdy se to muselo rozmíchat opravdu, nestačilo protřepat)... mamka to tak dělala u 2 dětí a vše ok 🙂
ale já to radši takhle nedělala, protože dneska je to tím protřepáním tak lehké, takže jsem v tom neviděla žádné omezení 🙂
vím, že se to nemá, ale někdy ohřeju kojeneckou vodu v mikrovlnce (asi deset vteřin na 180 ml), když jde vše dobře, tak mu ohřeju mlíčko svoje,, hodím celou plnou flašku rovnou do rychlovarné konvice s vroucí vodoua za chvilinku je to ohřáté.
Ale když bych měla někam jet, tak vodu do termosky a prášek ve flaštišce, smíchat a proštěrchat.
Když jsem byla s prckem na procházce a nevěděla jsem jestli vydrží nebo ne, tak jsem mu zbytek mléčka ve flašce dala mezi nohy do fusaku, měl to tam asi hodinu a půl a udrželo se to teplé.
@pisisvori tak to pochybuji, že ty matky v dřívějších dobách byly úplně psychicky v pořádku. Víte já se snažím si věci zjednodušovat, abych nebyla taková ta vystresovaná vypjatá matka na mateřské co dělá zbytečnosti.... nechci přenášet špatnou náladu na moje děti, protože to poznají a jsou ze mě také nervózní. A to jim asi taky neprospívá na vývoji. Nikdy bych neudělala nic co by ohrozilo jejich zdraví, takže tak 🙂 PS: jo a u koníka sedím co je vám po tom 🙂
@nakad Já bych se toho postupu vůbec nebála, zvlášť pro tak staré dítě, jako máš ty. Svýmu jsem téměř od narození dávala UM pokojové teploty, na noc připravovala celou dávku dopředu do lenice a pak jen přihřála v mikrovlnce. Žádné ohřívačky, měření teploty ani vylívání nespotřebovaného mlíka a je úplně v pohodě. 🙂
@smallinka naopak si myslim ze v drivejsich dobach neco jako stres nebylo. Asi unava a honicka ano ale vis co se rika ze prace rukama leci. Navic byli tehdy lide podle meho nazora daleko vic psychicky odolni. Starat se o velkou rodinu makat na cizim i svym poli a porodit hafo deti. To vse s odevzdanosti na rtech a Panbuh dal nebo vzal. Tenkrat byly zeny schopne porodit klidne patnact deti. Dneska se zena hlida se vsim moznym s tlakem moci atd resi se krecove zily a mam pocit ze dnesni zena uz neni tak houzevnata. Kazdopadne nevime jak to bylo presne ale tehdy lude byli svou dobou daleko vic zoceleni nez ted a uhonene vystresle matky dnes o tom hen vypovidaji. Mozna ta to muze i tak nezdrave jidlo..achjo
@sarriku Tak ja se nedivim,ze byly psychicky v poradku,kdyz se o nejmladsi deti staraly ty nejstarsi.Jo,a kolik zenskych taky umiralo,jen proto,ze porodily nekde na poli.
@sarriku Ale je fakt,ze dneska ty matky ze vseho stresujou,a moc vse resi.
@nakad a neni lepsi si do termosky pripravit akorat horkou vodu? Prisypani um z davkovace je otazka asi 10 vterin a staci protrepat. Sama jsem to tak praktikovala