Rada od těch, co dávají UM. Nestačí mu?

katanovobran
17. srp 2022

Holky kamarádka ma miminko Ale koníka ne poradíte prosimte někdo.
Mám prosím dotaz syn 9 dni úplně na UM ..
Do teď nebyl problém od dnes vyžaduje jist po 2 hodinách což se mi na UM nelíbí neboť by měl držet interval 3 H. Podávám mu přes den i kojeneckou vodu,aby neměl žízeň,ale jist by jedl po těch 2 hodinách dáváme HiPp bio combiotik a doporučené dávkování je 60ml vody a 2 odmerky do 14 dne od narození pak se dávka zvyšuje napadlo mě ze mu to nestačí? Nemá někdo radu zkušenost .. co s tím? Moc děkuji

sorboni30
17. srp 2022

@katanovobran kolik vypije na jedno krmeni ml? V 9 mesicich by uz mel mit zavedene hezky prikrmy zelenina s masickem takze to um by melo byt min a k prikrmum vic cajik..
Sestrenky prcek je jedlik takze jedl vkuse a hodne takze v klidu 😀😉

katanovobran
autor
17. srp 2022

@sorboni30 syn 9 dni píše 😊

emillyhk
17. srp 2022

@katanovobran Dávkovala jsem orientačně. Dítě by mělo za den vypít cca 150-180ml UM na každý kg váhy. Takže dítě např. 3,5 kg x 165 ml = 578 ml UM. To vydělíš počtem dávek, např. 578 : 6 = 96 ml na jednu dávku.

sorboni30
17. srp 2022

@katanovobran jaaaj tak to se omlouvám 🙏🙏🙏 pokud miminko ma stale hlad muze mit rustovy spurt..to se krmi i co dve hodny a trva to 14 dni..
Jinak at zvysi davku na 90ml a pokud to nevypije a chce stale jen 60ml musi vydrzet.
Růstový spurt jsem zazila jak u dvojčat tak nyni i u dcery kdyz jsem ji po dvou mesicich donesla z porodnice. V kuse chtela papat takze jsem jen krmila a krmila.. ono to prejde 😉 A tu vodu bych mu nedavala, ale jen um (muj nazor)

jako_mala_holka
17. srp 2022

Řídila jsem se podle dr, potom podle váhy a i podle dcery, jak měla hlad, takže jo, stávalo se, že dostala i po 2-2, 5hodinách, když byl spurt, tak i častěji, ale to bylo až cca kolem 3 měsíců... A taky je možnost, že tohle mléko ho dost nezasyti, mám dojem, že zrovna o hippu jsem to několikrát četla /slyšela

jako_mala_holka
17. srp 2022

Jinak vodu jsem nedávala vůbec, až po troskach s prvními příkrmy... Malá byla narozená v červnu, takže v létě a ok... I dr říkala, že není potřeba dávat vodu, čaj, jen UM

sorboni30
17. srp 2022

@jako_mala_holka mam doma hipp combiotik ha a je vyborne. Pokud nema miminko boleni bříška nedoporučoval bych menit um. Je to individuální. Kazde miminko je jine.. kdyz je spurt nezasyti fakt zadne mleko, sama jak pises si zazila spurt tak vis 😉

jako_mala_holka
17. srp 2022

@sorboni30 já nic o změně mléka nepíšu, jen že mě to napadlo, protože jsem o tom četla... Je to pravda, že pokud není závažný důvod, tak se první měsíce měnit mléko nemá, to vím, špatně jsem to napsala 🙂 a jooo, zažili jsme spurt 3x 😄 mazec

zuzaaaaa
17. srp 2022

My jsme na um, dcera mesic. Mame nutrilon, nicméně to bylo i u nas. Dala jsem ji treba po tech 2,5 h. Dr rikala, ze to muze byt, nez se dostala na svou porodni vahu. Mezi jsem davala cajik a jinak chivatz, houpat a snažit se to vydrzet ktem 3 h. Ted uz se to spravilo a vydrzi 3 h v poho. Takze vydrzet. 🍀

merope
17. srp 2022

@katanovobran My měli od doktorky výslovně "nakázáno" krmit po 2,5-3 hodinách. Jenže teda u nás byl opačný problém - jedl by klidně i po 3,5 hodinách a moc tomu jídlu nedal. Ale každopádně teda i to UM se může dávat po kratší době, pokud je to potřeba. Případně ať konzultuje s pediatričkou, dítě by mělo přibývat podle nějakých plus-minus křivek - a je velký rozdíl dítě s porodní vahou 2,5 kila a 4 kila. Takže i to, co je napsané o prvních 14 dnech bude prostě orientační podle "průměrného" mimča.

nika89
17. srp 2022

@katanovobran Já oboum dcerám od narození dávala Bebu HA. Od starší už si to nepamatuji, ale menší ze začátku jedla také klidně i po těch cca 2,5 hodinách. Někdy zase klidně i po 4, Dr říkala, že ji ani nemám budit, že přibývá na váze hezky. Po kratší době než min. ty 2 hodiny bych nedávala. Dcera se naštěstí za chvilku srovnala a od 1 měsíce vydržela spinkat celou noc. Takže za mě může být v klidu, když dá najist i o trochu dříve než jsou ty 3 hodiny. Ono se to časem srovna😉

nina004
17. srp 2022

@katanovobran Ahoj tiež sme mali Hippa a malý vždy vypil viac ako bolo v návode. Teraz je ešte leto ,tak tým možno nahradzuje aj vodu. Náš malý bol aj dosť veľký, keď toľko papal,ale ako sa začal hýbať,tak váha šla dolu a teraz má 17m a ani nie 11kg. Ale doktorka vždy vravela ,že mu mám dať,keď si pýta.

zmrzlinka
17. srp 2022

@katanovobran závisí taky kolik mimino váží....je rozdíl miminko ,které má 9 dní a má 2.5 kg a nebo mimi které má 4 kg.
Podle mne je 60 ml málo.Navyšila bych dávku na 90 ml a uvidí.Kazdopadne bych kontrolovala váhu jestli přibírá.

ekou
17. srp 2022

@katanovobran nekdy muzou byt vykyvy jelikoz muze byt rustovy spurt, ale u 9denniho prcka bych spis trosku navysila. U nas byly nekdy tabulky orientacni a kdyz se psalo, ze dite melo mit 90ml - nasemu nestacilo a chtelo jeste 10ml navic.

anetkad
17. srp 2022

My jsme taky na HIPPU a pro malého bylo 60ml málo už v porodnici, vážil 4050g, ať mu udělá 90 a co vypije, to vypije 🙂

mia_von_prag
17. srp 2022

Na krabici Hipp combiotic je uvedené, že sa môže dávať bez obmedzení, rovnako ako materské mlieko.
Ja som krmila prve tri mesiace oboch po 2 hodinách, medzitým vodu. Časom sa ten interval predlžuje na 3 a viac hodín.

martulka88
18. srp 2022

@katanovobran Se synem jsem šla z porodnice na UM jelikož jsem byla po SC a laktace se mi spouštěla až 7.den doma. Pak jsem tedy, v jeho 3měs., musela ukončit kojení pro ABKM a přešel plně na UM. Co se týče krmení - u nás zafungovalo v noci nebudit na krmení (prostě když spinkal 6hodin, tak spinkal) a přes den, abych mu dala 6 dávek (někdy mu stačilo i jen 5 - s tím měla provlém sestra u pediatry, ale sama pediatra řekla, že malý hezky roste a děláme to dobře) - někdy to vyšlo po 2 a někdy třeba usl a měl jídlo po 3-4hodinách. Jinak vodu/čaj jsem začala dávat až s příkrmy. Jinak bych se striktně nedržela tabulek - je to doporučené, ale lze si to lehce upravit. My např. synovi dáváme o 1 odměrku+bodu více před spaním a po probuzení ráno, protože mu to přestávalo stačit ještě před jeho 6.měsícem.