Průjem a UM. Co dát místo UM?

lehe
12. pro 2022

Ahoj, syn má od včera dost průjem (nejspíš k zubům), tak se snažím, aby měl dietu, ale neusne mi večer bez UM a i v noci se ještě na mléko budí. Vím, že to na ten průjem není vůbec dobře, myslíte, že kdybych mu místo normálního dala Nutrilon alergy care, tak to bude šetrnější? Nějak nevím, jakou jinou alternativu, rýžový odvar nechce vůbec 🤦

nita1984
12. pro 2022

Proč by nemohl UM? Naopak u průjmu dr doporučil UM přidat, ať má dostatek tekutin. Navíc se do nej ideálně pašovaly léky

lehe
autor
12. pro 2022

@nita1984 doktor mi vždycky při prujmu říkal, ať nedávám, že je to po něm ještě horší 🤷 a je pravda, že mu to v noci nedělalo moc dobře. Já ho teda taky vždycky dala, ale takhle hrozný to ještě nikdy neměl, tak bych to nerada zhoršila..

nita1984
12. pro 2022

@lehe asi jako u všeho, co doktor to názor. Jak jsem psala, davala jsem normálně a taky to bylo jediný, v čem jsem propasovala léky. Podle mého dr je UM něco jiného než klasické mléko.

nikishkaaaa
12. pro 2022

@lehe nám doktorka také nedoporučila, ale dcera mléko vyžadovala. Takže doporučila po dobu průjmu a aspoň týden po něm mléko bez laktózy např.beba lactose free, nebo nutrilon low lactose 😉

gdpr
12. pro 2022

Nemenila by som UM ale urcite by som poriadne hydratovala (caj/voda) ked nema dostatok UM.

lehe
autor
12. pro 2022

Děkuji vám za názory, odpoledne už nakonec nekakal, tak jsem mu ho večer normálně dala a snad nebudu zas celou noc prebalovat 🙏